Prisma: Myrkyttynyt kehomme

Julkaistu maanantaina 22.03.2010 3 188

Toimittaja Carole Poliquinin verestä löytyi yli sata erilaista epäpuhtautta.

TV1 maanantaina 29.3. klo 19.00

Maailma on kuin globaali laboratorio, jonka koe-eläimiä ihmiset ovat.

Ympäristöön vapautuu tonneittain myrkkyjä joka päivä. Myrkkyjä löytyy arkipäiväisistä tuotteista ja ne näyttävät myös siirtyvän lannoitteiden kautta ruokaamme. Kukaan ei kuitenkaan tiedä varmuudella, mitä vaikutuksia niillä on pitkällä aikavälillä eläville olennoille.

Carole Poliquin lähtee tutkimaan dokumentissa Myrkyttynyt kehomme (Homo toxicus) ympäristöön vapautuneiden myrkkyjen vaikutuksia ihmisiin. Hän aloittaa tutkimukset omasta kehostaan otattamalla verinäytteen, josta selviää että hänen kehossaan 110 erilaista epäpuhtautta.

Laskelmien mukaan teollisuus on kehittänyt toisen maailmansodan jälkeen noin 100 000 uutta kemiallista yhdistettä. Niistä suurin osa on testaamattomia, vaikka yhdisteitä löytyy päivittäin käyttämistämme tuotteista.

Jotkut ainesosista päätyvät elimistöömme ja odottavien äitien sikiöihin. Vastasyntyneistä on löydetty viime aikojen tutkimuksissa 247 erilaista myrkyllistä ainetta. DNA:n mukana myrkyt siirtyvät myös jälkipolville. Mitä vaikutuksia tällä voi olla ihmiselämälle?

Dokumentissa lähdetään tutkimaan yhteyksiä erilaisten myrkkyjen ja joidenkin kansanterveyttä uhkaavien sairauksien, kuten syövän, allergioiden, ylivilkkauden tai lapsettomuuden, välillä.

Poliquin tekee huolestuttavia löydöksiä, jotka kyseenalaistavat nykyiset elämäntapamme. Dokumentti on kerännyt useita palkintoja kansainvälisillä festivaaleilla.

Tuotanto: ISCA, Kanada 2007.

Dokumentti uusitaan tiistaina 30.3. klo 23.15 ja lauantaina 3.4. klo 11.10

Ohjelma on katseltavissa myös YLE Areenassa 30 päivän ajan.

 

Prisma-dokumentti

 

Suosittele188 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 30.03.2010

Ois hyvä saada katsojille tiedoksi suomen kanta kemiallisista torjunta-aineista. Maa ja metsätalousministeriö Tove Jern. Suomi kannattaa riskien vähentämistä kvantitatiivisen (määrällisen) käytön vähentämisen sijaan. ( tästä on kirjallinen todiste)
Tämä on aivan pöyristyttävä suomen kanta, miten ministeriössä voi olla palkattuna kemianteollisuuden edustaja, joka vähät välittää pohjavesistä ja ihmisistä.

maanantaina 21.06.2010

Tuli ajankohtaiseksi asia myrkyistä, kun läheisellä miehellä on kehossaan Arsenikkiä huippulukemia, myös elohopeaa, rikkiä, ym. Siittiöitä ei ole, jonka takia tutkimus?

Kuljetusalalla liki koko ikänsä 37 vuotias. Kunto kohtalainen, ei ylipainoinen.
Mistä voi tulla tuollaisia myrkkylukemia?

Kukaan muut ei anna tietoa kuin myrkytyskeskus, olisi mukava saada tietoa..

lauantaina 01.10.2011

Myrkytystilamme

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä