You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Prisma: Olen käynyt kuussa

Julkaistu tiistaina 07.09.2010 1 140

Muun muassa Top Gearista ja Kakkosella juuri pyörineestä Oz ja James: Malja Britannialle-sarjasta tuttu moottoriturpa James May palaa lapsuuden unelmiinsa, kun hän pääsee tutustumaan miehitettyjen kuulentojen maailmaan.

 Dokumentin aikana James pääsee haastattelemaan kuussa käyneitä astronautteja sekä taustalla häärineitä insinöörejä. Lisäksi mies pääsee kokeilemaan joitakin astronauteille suunnattuja testejä. Miten omintakeisella huumorintajulla varustettu James selviää koitoksista?

 James pääsee seikkailemaan Armstrongin ja Aldrinin kanssa kuun pinnalle, tosin manipuloidun kuvan avulla. Lisäksi tiedossa on muun muassa avaruuskävelyä ja vähän erilainen laskeutuminen avaruussukkulalla. Mies pääsee myös tutustumaan kuulentojen aikana käytössä olleisiin raketteihin.

 Miten ne ovat kestäneet vuosikymmenet? Ekskursio pitää sisällään myös tutustumisen nykyteknologiaan. Miten NASA:n laitteet ovat kehittyneet, kun se on suunnittelemassa uusia kuulentoja. Tervetuloa mukaan vaihtoehtoiselle tutkimusmatkalle, jossa näemme niin kuulentojen historiaa, nykypäivää kuin tulevaisuuttakin.

 O: Paul King

 Tuotanto: BBC

 

Muista myös: Finnautti
 

Suosittele140 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

lauantaina 11.09.2010

pölhö

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä