Prisma Studio: Koko ratkaisee

Julkaistu maanantaina 21.01.2013 1 68

Miten pituus vaikuttaa pärjäämiseen, vai vaikuttaako mitenkään?

TV1 tiistaina 22.1. klo 20.00 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivää

Prisma Studio kysyy, menestyykö pitkä ihminen paremmin kuin lyhyt?

Suomalaisten miesten keskipituus on 181 senttiä ja naisten 167,5 senttiä. Entä jos, jos nainen onkin reilusti keskimittaa pidempi? Mikä vaikutus parillakymmenellä sentillä on palkkapussin paksuuteen?

Eläinmaailmassa parinvalinnassa pärjäävät parhaiten isokokoiset koiraat. Ihmisillä pätevät samat evoluution paineet. Löytääkö pitkä mies siis paremmin kumppanin kuin lyhyt?

 

Kirahvin salaisuus selviää

Kirahvi on kaksimetrisen kaulansa ansiosta lähes fysiologinen ihme! Mutta miksi evoluutio on synnyttänyt eläimen, jonka kaula kantaisi vaivatta maailman kaikkien kuninkaallisten jalokivikäädyt?

Kuinka pitkän viivan lyijykynällä voi piirtää? Absoluuttinen totuus ottaa selvää, miten pitkään tavallinen peruskynä piirtää

Prisma Studion juontaa Marjo Harju.

 

Suosittele68 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 25.01.2013

Teini-iän jälkeen en ole kohdannut elämässäni vaikeuksia työelämässä tai rakkauselämässä, vaikka olen lyhyt mies. Dokumentissa todettiin, että naiset suosivat pitkiä miehiä, koska he ovat "terveempiä" jne. Ei tämänlainen pidä paikkaansa nykymaailmassa. Totta kai on ihmisiä, jotka jäävät pieneksi sairauksien tms. takia. Niiden lisäksi ovat kaikki ne, jotka ovat lyhyempiä normaalin varianssin takia. Tällainen olisi pitänyt ottaa huomioon. Lisäksi, viittaus "SE"n kokoon oli vähintään omituinen läppä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä