Prisma Studio: Uhkia avaruudesta

Julkaistu maanantaina 28.01.2013 3 64

Jos kaaos uhkaa ja on aika suojautua, miten kannattaa varustautua?

TV1 tiistaina 29.1. klo 20.00 - 20.30

Yle Areenassa 30 päivää

Kohuasteroidi ohittaa maan 15. helmikuuta noin 30 000 kilometrin etäisyydeltä. Siis lähempää kuin monet tietoliikennesatelliitit sijaitsevat kiertoradoillaan.

Jo vuoden ajan lehdissä on maalailtu kauhuotsikoita asteroidista 2012 DA14. Mikä tämä kohuasteroidi oikein on ja olemmeko me todella vaarassa?

 

Mitä iloa komeetasta?

Vuoden päästä taivaalla näkyy mahdollisesti kuuta kirkkaampi komeetta! Jos se ei sitä ennen hajoa pirstaleiksi.

Minkälainen silmänilo meille on odotettavissa vai tuoko pitkäpyrstöinen taivaanhalkoja mukanaan vain ongelmia? Studiossa avaruuden ihmeitä aukaisemassa tähtitieteen professori Karri Muinonen.

 

Täydelliset suojavarusteet

Näillä varusteilla jäät henkiin! Jos asteroidi iskee maahan, niin voiko siitä selviytyä? Prisma Studio selvitti täydellisen varustelistan katastrofien varalle.

Hämäkki – ihmiskunnan pelastaja! Miksi tuo kahdeksanjalkainen karvakinttu ansaitsee supersankarin arvonimen.

Lähetyksen juontaa Marjo Harju.

 

Suosittele64 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 29.01.2013

Prisma Studion taso on romahtanut. Aiheet on usein yhdentekeviä ja niitä "elävöitetään" lapsellisilla sketseillä, jotka sopisivat paremmin Pikkukakkoseen. Tämän päiväinen "varustautuminen katastrofiin" oli naiivia säntäilyä ja ohjeet pöhköjä ja ylimalkaisia. Ei kukaan täyspäinen ota juomavettä sankoon, kun joka kaupasta saa kanistereita... Tuntuu kuin osa ohjelmasta olisi tehty yläasteen valinnaiskurssilla. Sillä tasolla valotetaan pimeässä naamaan taskulampulla ja "luodaan jännitystä". - Entä se mikroaaltouuniosuus? Ei mitään järkeä, pelkkää sketsiä tuon kaksikon höpinät. Missä on Jari Mäkisen osuudet? Ennen niitä oli huomattavasti enemmän, nyt vain lyhyt pätkä. Jari Mäkinen ja muut asialliset tiedetoimittajat takaisin! Yle Radio 1:n tiedevartti ei aliarvioi kuulijaansa, ottakaa siitä mallia.

torstaina 31.01.2013

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä lukuunottamatta mikroaaltouunilla tehtyä pallosalamateorian havainnollistusta, joskin sen johdantokävely olisi kernaasti voitu jättää pois.

torstaina 31.01.2013

Ilahduin suuresti, kun Prisma Studion tympeässä kestolavastuksessa näkyikin idioottimaisen korento/lentokone/kuumailmapallo-esityksen asemesta asteroidin pintaa. Päätin oitis kirjoittaa teille ilahtumisestani kaiken kielteisen kritiikkini vastapainoksi. Seisomaan noustessani katsoin vielä lopputekstejä. Mikä pettymys: samaa k/l/k-ääliömäisyys näkyikin taustalla. Ilmeisesti se loppuu vasta, kun Prisma Studio lopetetaan ... sitten joskus.

Välillä minusta on tuntunut siltä, että Prisma Studio on nykyään kuin naistenlehden tiedeliite. Onhan sellaisillakin jutuilla paikkansa, mutta kyllä Prisma Studion pitäisi nimensä velvoittamana näyttää tasapuolisesti koko spektri.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä