Prisma Studiossa: Hyppy 10 kilometristä

Julkaistu perjantaina 26.04.2013 0 56

Laskuvarjohyppääjä Timo Toivonen aikoo nousta kuumailmapallolla kymmenen kilometrin korkeuteen ja tehdä ennätyshypyn laskuvarjolla.

TV1 tiistaina 30.4. klo 20.00 - 20.30

Yle areenassa 30 päivän ajan

Suomalainen laskuvarjohyppääjä valmistautuu hurjaan ennätysyritykseen. Timo Toivonen aikoo hypätä laskuvarjolla korkeammalta kuin kukaan Suomessa aiemmin. Tarkoitus on hypätä toukokuun 11. päivänä kymmenen kilometrin korkeudesta.

Eikä siinä vielä kaikki – hyppy on tarkoitus tehdä kuumailmapallosta.

 

Pakkasta, vähän happea

Timo Toivonen on kokenut hyppääjä. Takana on yli 5800 laskuvarjohyppyä ja plakkarissa on myös tuore laskuvarjohypyn Suomen korkeusennätys 9302 metrin korkeudesta. Mutta tulevassa, huikeassa ennätysyrityksessä matkataan vielä korkeammalle.

Edessä oleva haaste sisältää paljon riskejä ja vaaroja. Prisma Studio selvittää, miten Toivonen aikoo pärjätä 56 asteen pakkasessa ja kestää hapenpuutetta. Miksi ihmeessä näin kokenut hyppääjä pelkää?

 

Poks ja viuuh!

Kuohuviinipullonkorkki pamahtaa yllättäen ja korkealle. Mutta kuin kovalla vauhdilla korkki ampaisee matkaan? Onko se 15 km/h, 29 km/h vai ihan jotain muuta?

Tieteellisten testien vauhdikas parivaljakko Minttu ja Ilkka selvittävät kuohuviinipullonkorkin lähtönopeuden.

Entä jos kuohuviinipullo jää puolilleen? Miten kuplat säilyvät parhaiten? Joku väittää kuplien säilyvän lusikan avulla, toinen luottaa korkkiin. Prisma Studion vapputesti paljastaa parhaimman konstin.

Ohjelman juontaa Marjo Harju.

 

Suosittele56 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä