Prisma: Suurparvet

Julkaistu maanantaina 10.05.2010 0 168

Aavikkkoheinäsirkat parveilevat Marokossa.

TV1 maanantaina 17.5. ja 24.5. 19.00

Suurparvet-dokumentti tutustuttaa katsojan pelottavan kokoisiksi kasvaviin eläinparviin.

Kun eläimet parveilevat, ne muodostavat superorganismeja, joilla on uskomaton voima. Jättiläiskokoiset eläinparvet voivat tyhjentää ruokavarastoja, pysäyttää liikenteen ja lamaannuttaa kokonaisen kaupungin.

Dokumentti Suurparvet (Superswarms ) selvittää, miten suurparvet syntyvät ja millaisia uhkia miljoonapäiset parvet aiheuttavat ihmiselle.

Näemme, miten eläimet yhdistävät voimansa ja muodostavat valtavia yksikköjä, usein ihmisten kustannuksella. Dokumentti näyttää mm., kuinka päivänkorennot sulkevat teitä, hiiret valtaavat maatiloja ja heinäsirkkojen leviäminen on täysin hallitsematonta.

Viimeisimmän huipputekniikan avulla ohjelma vie katsojan keskelle maailman suurimpia eläinparvia. Se näyttää myös, mitä tapahtuu, kun ihmiset joutuvat törmäyskurssille eläinarmeijan kanssa.

BBC:n ja Discovery Channelin tuottama dokumentti Suurparvet on kaksiosainen. Jälkimmäinen jakso esitetään maanantaina 24.5.

Tuolloin selviää, millä tavoin parviäly toimii valtavissa eläinyhdyskunnissa. Parvi toimii kuin yksien aivojen ohjaamana ja maailman runsaslukuisimman linnun ruokailu on sotilaallisen täsmällistä

 

Prisma

 

Suosittele168 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä