Ajankohtaisjournalismin pelisäännöt YLEssä

Julkaistu perjantaina 11.12.2009 1 134

YLE julkistaa ajankohtaisjournalisminsa eettiset pelisäännöt yleisölle.

TV2:n ”Silminnäkijä: Matin talot” -ohjelman sisältämien, anonyymiin lähteeseen perustuvien tietojen julkistaminen on herättänyt vilkasta julkista keskustelua, jossa on myös käsitelty YLEn ajankohtaisjournalismin toimintatapoja.

Pelisäännöissä korostetaan avointa keskustelua journalistisista ratkaisuista toimituksen sisällä, jotta mahdolliset juridiset ja eettiset ongelmat kyetään ennakoimaan.

Ajankohtaisjournalismin tehtävä on selvittää yhteiskunnallisia kysymyksiä ja niiden taustoja, kertoa epäkohdista ja paljastaa vallan väärinkäyttöä. Julkisilla pelisäännöillä vahvistetaan yleisön luottamusta YLEn journalistisiin toimintatapoihin.

Eettiset pelisäännöt ovat luettavissa kokonaisuudessaan YLEn nettisivuilla.

 

Suosittele134 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 16.12.2009

Nämä meidän lupamaksajien rahoilla mellastavat vasemmisto "korvolat" ovat kyllä paljastaneet tyhmyytensä jo ennen lautakasan romahtamista. Saa siinä eettisiä sääntöjä luoda. Lukuisat tuomiot ylen ajankohtaistoimituksille osoittavat osaltaan toimitusten tasot. Ja tietäähän se kun porukka on otettu töihin muilla kuin ammatillisilla ansioilla, ylessä puoluekirjaa toimitusjohtajasta lähtien tuijottaen.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä