Elämä pelissä voitti kansainvälisen formaattikisan

Julkaistu torstaina 10.10.2013 0 37

Suomalaiseen Elämä pelissä -hankkeeseen perustuva Pissed off -formaatti on voittanut ison kansainvälisen formaattikilpailun monimediasarjan. Formaatin ovat kehittäneet ITV Studios Nordic, Kustannus Oy Duodecim ja Yle.

Tv-alan johtavan median C21:n yhteistyössä formaattijärjestö Frapan kanssa järjestämän kisan tulokset julkistettiin 9.10. MIPCOM 2013 -markkinatapahtumassa Cannesissa.

Formaattikilpailun seitsemän sarjan finalistit äänestivät C21:n lukijat, joita on 35 000. Voittajat valitsi ohjelmaostajista koostuva kansainvälinen tuomaristo.

Elämä pelissä kannusti kolmannella kaudellaan 2012 - 2013 suomalaisia madaltamaan V-käyräänsä ja pidentämään elinaikaansa. Hankkeen teema kiteytyi Paavo Väyrysen kuuluisaan lauseeseen ”Voiko v-tutukseen kuolla?”.

Kokonaisuuteen kuuluivat Yle TV1:n 7-osainen tv-sarja, elinajanodotteen ja V-indeksin antanut nettitesti sekä kahdeksan viikkoa kestänyt koko kansan sähköpostivalmennus.

 

"Elämäni hauskin palaveri"

”Yle on yhdessä osaavien kumppaniensa kanssa saanut näin erinomaista julkisen palvelun sisältöä kanavilleen”, Ylen tilaaja Ari Ylä-Anttila kiittää.

”En koskaan unohda sitä tilaisuutta, jossa hankkeen teema päätettiin kolmen firman kesken. Se oli elämäni hauskin palaveri”, muistelee ITV:n vastaava tuottaja Jukka Heinonen.

”Kohottavinta oli mielestäni se, että valmennukseen osallistuneet kokivat sen aidosti hyödylliseksi ”, sanoo Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen.

Tekes on tukenut formaatin kehitystyötä. Tuotantovaihetta ovat Ylen lisäksi rahoittaneet useat yhteistyökumppanit, joista merkittävin on Sitra.

"Ilman usean kumppanin yhteistyötä ei olisi ollut mahdollista kehittää näin vahvaa formaattia", sanoo ITV Studiosin Suomen toimitusjohtaja Aram Aflatuni.

Pissed offia levittää ITV Studios Global Entertainment.

 

Muualla verkossa

Elämä pelissä

 

Suosittele37 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä