Kanavien TV1 ja TV2 tekstitysfontti vaihtuu

Julkaistu tiistaina 20.03.2012 5 203

Kanavat Yle TV1 ja Yle TV2 ottavat uuden tekstitystyypin käyttöön 26.3.

Yle vaihtaa tv-kanavien tekstitystyyppiä paremmin nykyaikaisten televisioiden käyttöön sopivaksi.

Kanavat Yle TV1 ja Yle TV2 ottavat uuden tekstitysfontin käyttöön 26.3. lähtien. Fontin kokoa on saadun palautteen perusteella kasvatettu yhdellä pistekoolla.

Uusi Tiresias-kirjasintyyppi on kehitetty Isossa-Britanniassa yhteistyössä näkövammaisten kanssa. Se on myös Suomen Näkövammaisten Keskusliiton hyväksymä.

Ensimmäisenä uusi fontti otettiin käyttöön Ylen Hd-kanavalla ja sen jälkeen YLE Teemalla sekä YLE FST5:llä helmikuun 7. päivänä.

Nykyinen käytössä oleva fontti on suunniteltu lähinnä 26-tuumaisille putkitelevisioille. Uusi fontti toimii paremmin nykyaikaisissa litteissä ja suurissa tv-ruuduissa.

 

Muualla netissä:

YLE Uutiset: Ylen tv-kanavien tekstitysfontti vaihtuu

 

Suosittele203 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 27.03.2012

Uusi fontti on lähinnä sumea ja rakeinen, eikä se erotu taustasta aina riittävästi. Sitä on ajoittain jopa mahdotonta lukea. Kun nuorilla, terveillä silmilläkin tekstitys on hankalaselkoista, mitenhän heikkonäköiset saavat tekstistä selkoa. Vanha tekstitys oli mielestäni toimiva ja selkeä, eikä sitä olisi tarvinnut lähteä muuttamaan.

keskiviikkona 28.03.2012

Kirjasintyyppi valittu yhdessä näkövammaisten kanssa

Uusi Tiresias-kirjasintyyppi on kehitetty Isossa-Britanniassa yhteistyössä näkövammaisten kanssa. Se on myös Suomen Näkövammaisten Keskusliiton hyväksymä. Fontti on aikaisempaa ohuempi. Kirjaimet ja sanat erottuvat paremmin.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 09.04.2012

Nyt saatiin isompi telkkarikin, mutta teksti on yhtä surkean huonoa. Kun YLE ei osaa laittaa oikeaa näkyvää kokoa, niin ehkä he osaavat tehdä sellaisen ohjelman, että jokainen voi digiboksissa fontin valita ja suurentaa mieleisekseen. Noihin näkövammaisiin vetoaminen on YLEltä todella ikävää ja sanoisin pelkkää valehtelua paremmuudesta. En mielelläni mene tällaisiin syytöksiin, mutta kun jälki on niin läpinäkyvää.

Mikki

sunnuntaina 29.04.2012

HD poksin TV1 ja TV2 kanavien tallennuksissa hävisi suomenkielinen tekstitys. Aikaisemmin ohjelmaoppaan kautta tallennettaessa tekstit näkyivät. Laite on TF5220 ja päivitetty uusimmalla ohjelmaversiolla. Maahantuojakin ihmettelee ongelmaa.

tiistaina 01.05.2012

Tekstitys on ehkä kehitetty Britanniassa, mutta heillä on myös ollut silloin vaihtoehtoina sen jälkeen suurentaa tekstiä. Tästä Suomen mallista vain ei sellaisia löydy, kun sekin on niin halvalla pitänyt saada.., vaikkakin meille on tulossa se maan kattava Yle-vero.

....ottakaa mallia Ruotsin TV.tä

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä