Manne-tv ei syrjinyt

Julkaistu perjantaina 02.01.2009 1 139

YLEn kesäkaudella 2007 esittämä Manne-TV-ohjelma ei syyllistynyt häirintään, toteaa syrjintälautakunta päätöksessään.

Syrjintälautakunnan mukaan YLEn toiminta ei täyttänyt yhdenvertaisuuslain määrittämiä häirinnän piirteitä. Loukkaaviksi mainitut sketsijaksot olivat vain osa laajempaa ohjelmasarjaa.

Romaniväestöä edustava järjestö sekä yksittäiset romanit valittivat syrjintälautakunnalle Manne-TV:stä, joka heidän mielestään syrji romaniväestöä, rikkoi yhdenvertaisuuslakeja ja lisäsi suvaitsemattomuutta romaniväestöä kohtaan. Ohjelman nimeäkin pidettiin loukkaavana.

YLEn mukaan ohjelmassa pyrittiin huumorin avulla herättämään keskustelua ja murtamaan ennakkoluuloja. Sarjan tekijätiimissä oli romaniväestöä. Alkujaksojen jälkeen ohjelman nimi muutettiin Romano-TV:ksi.

YLE TV1:n kanavapäällikön Riitta Pihlajamäen mukaan romanien asemasta ei suomalaisessa mediassa keskusteltu koskaan yhtä paljon kuin kesällä 2007.

Manne/Romano-TV nosti esiin yhteisön sisällä piileviä jännitteitä ja toi julkisuuteen useita kipeitä, korjaamista vaativia epäkohtia. ”Olisin ollut todella hämmästynyt, jos syrjintälautakunta olisi pitänyt tätä paheksuttavana", Pihlajamäki toteaa.

Suosittele139 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 09.08.2013

niihän sitä sanotaan et "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa"

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä