You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Saksalainen tv-jätti osti suomalaisen onnellisuusformaatin

Julkaistu keskiviikkona 06.10.2010 0 126

Heli Koskela ja Marco Bjurström juonsivat Elämä pelissä – onnellisuuden salaisuus -sarjan.

Euroopan toiseksi suurin tv-yhtiö Pro Sieben Sat.1 on ostanut oikeudet suomalaiseen Elämä pelissä – onnellisuuden salaisuus -monimediaformaattiin.

Pro Sieben aikoo ensi vuonna esittää Pro Sieben -kanavallaan formaattiin pohjautuvan vähintään 3-osaisen tv-sarjan ja julkaista suomalaisten kehittämän onnellisuustestin Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä ja muilla Euroopan saksankielisillä alueilla.

Formaatin ensimmäinen versio nähtiin YLE TV1:llä syys-lokakuussa 2009. Samassa yhteydessä lanseerattiin Ylen sivustolla verkkotesti, joka on edelleen suomalaisten käytettävissä.

Tv-formaatin pääkehittäjä on Tarinatalo ja nettitestin Kustannus Oy Duodecim. Yle on osallistunut tiiviisti sekä tv-formaatin että nettitestin kehittämiseen. Kolmen yhtiön yhdessä omistamaa formaattia markkinoidaan kansainvälisesti The Happiness Project -nimellä.

”Kyseessä on ainutlaatuinen ja rajoja rikkova formaatti. Ohjelman tieteellinen ja vuorovaikutteinen luonne tukee hyvin niitä tavoitteita, joita Pro Sieben haluaa edistää”, sanoo yhtiön asiaohjelmien varajohtaja Florian Falkenstein.

”On hienoa, että julkisen palvelun arvoihin nojaava formaatti herättää kiinnostusta myös kaupallisissa toimijoissa. Onnellisuus näyttää olevan teema, joka puhuttaa ihmisiä maiden rajoja katsomatta”, sanoo YLE TV1:n kanavapäällikkö Riitta Pihlajamäki.

The Happiness Projectin toivotaan poikivan uusia tuotantopäätöksiä yhdeksään eri maahan. Viimeisimmät kaupat on tehty Australiaan, Irlantiin, Uuteen-Seelantiin ja Norjaan.

”Uskomme Saksan-sopimuksen vauhdittavan tuotantopäätöksiä myös muissa maissa. Elämme toivossa, että seuraava lisenssisopimus syntyy Australiaan. Neuvottelut ohjelman toteuttamiseksi ovat siellä jo pitkällä”, kertoo Tarinatalon vastaava tuottaja Jukka Heinonen, joka on vetänyt tv-formaatin kehitystyötä.

Kustannus Oy Duodecimin toimitusjohtaja Pekka Mustonen iloitsee siitä, että yhteistyö eri osapuolen kesken tuottaa hyviä tuloksia.

"Onnellisuus, henkinen hyvinvointi ja terveys kulkevat käsi kädessä. Onnellisuus-käsitteen alle mahtuvat muuttujat ennustavat kansainvälisten tutkimusten mukaan dramaattisesti hyvää ja pitkää elämää. Mitä pikemmin ja laajemmin asia saadaan kansalaisten ja päättäjien tietoisuuteen sitä todennäköisempää on, että yhteiskunnat pystyvät vaikuttamaan asiaan. Onnellisuuteen vaikuttavat olennaisesti lapsuudessa saatu rakkaus ja hyväksyntä, mutta onnellisuutta voi myös edistää harjoittelemalla ja opettelemalla uusia asenteita, reaktiotapoja ja toimintamalleja," Mustonen sanoo.

Elämä pelissä -ohjelman ensimmäiseen kauteen pohjautuva formaatti on tuonut kansainvälistä myyntiä. Se on optioitu Life at Stake -nimellä Yhdysvaltoihin.

 

Elämä pelissä -sivusto

Pro Sieben

 

Suosittele126 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä