You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Suomalaiset tyytyväisiä Ylen tarjontaan

Julkaistu torstaina 11.04.2013 0 51

Ylen yleisösuhde on vahva. Suomalaisista 98 prosenttia on tyytyväisiä Ylen tarjontaan.

Yle koetaan suomalaiselle yhteiskunnalle tärkeäksi. Uutis-, ajankohtais-, ja asiatarjontaa pidetään erittäin luotettavana. Tyytyväisyys Ylen sisältöihin nousi edellisestä vuodesta seuraavilla sisältöalueilla: uutis- ja ajankohtaisohjelmat 86 prosenttia (2011: 80), lastenohjelmat 84 prosenttia (2011: 61) ja draama 72 prosenttia (2011: 59).

 

Katsellaan ja kuunnellaan

Tyytyväisyys näkyy myös sisältöjen käytössä. Suomen katsotuin tv-kanava on Yle TV1 ja kuunnelluin radiokanava Yle Radio Suomi.

Ylen tv-kanavat tavoittavat viikoittain yhteensä 86 prosenttia ja radiokanavat 63 prosenttia suomalaisista. Ylen verkkosivuilla käydään viikoittain lähes 2,5 miljoonalta eri selaimelta.

 

Ylen tehtävää arvostetaan

Suomalaisista 91 prosenttia pitää Yleä tärkeänä yhteiskunnassa ja 73 prosenttia näkee Ylen merkityksellisenä omassa mediankäytössään. Suomalaisista 73 prosenttia koki saavansa Ylen tarjonnasta hyvin vastinetta tv-maksulle. Vuoden 2013 alusta tv-maksun korvasi Yle-vero.

Vuonna 2012 Yle aloitti pitkäjänteisen työn kanavien uudelleen profiloimiseksi, niin että ne täydentävät entistä paremmin toisiaan ja palvelevat erilaisia katsojaryhmiä.

 

Isoja tapahtumia

Vuoden suurimpia ohjelmakokonaisuuksia olivat presidentinvaalit ja kuntavaalit, Lontoon olympialaiset sekä monimediainen, yhteistuotantona ARTE-kanavan kanssa tehty Juhannusjuna. RSO soitti Musiikkitalon lisäksi Itä-Suomen kiertueellaan konsertteja täysille saleille.

Kumppanuuksille rakentuva Mediapolis sai lähtölaukauksensa Tohlopissa. Vuonna 2012 suunniteltiin myös Ylen ajankohtaisohjelmien ja uutisten uudet ilmeet. Uudet uutisten ja urheilun tunnukset, studiot ja ilmeet otettiin käyttöön helmikuussa 2013.

 

Muualla netissä

Ylen vuosikertomukset

 

Suosittele51 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä