Television alkuillan vedenjakajakellonaika poistuu

Julkaistu keskiviikkona 12.02.2014 0 6

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI on hyväksynyt tv:n käytännesääntöjen uudistuksen. Uudistus perustuu tv-yhtiöiden ehdotukseen alkuillan vedenjakajakellonajasta luopumisesta ja tarkoittaa sitä, että jatkossa myös ennen klo 17 voidaan esittää televisio-ohjelmia, joiden ikäraja on 12 vuotta.

Televisiotoimijat ovat tyytyväisiä KAVI:n päätökseen. Tv-toimijoiden mukaan päätös tuo tv-lähetykset välineenä nyt samalla viivalle muiden jakelukanavien kanssa. Tv-yhtiöt toteavat, että ne toimivat muutoksen jälkeenkin vastuullisesti ja huomioivat ohjelmasijoittelussa eri-ikäisten lasten katselutottumukset ja lastensuojelunäkökulman.

Suomen tv-yhtiöt ovat aiemmin sopineet yhdessä ns. vedenjakajakellonajoista, joilla määritellään mihin kellonaikoihin eri-ikäisille luokiteltuja ohjelmia aikaisintaan lähetetään. Jatkossa ikärajat ovat 16 vuotta klo 21 jälkeen ja 18 vuotta klo 23 jälkeen. Lisäksi ohjelmissa on esillä symbolit, jotka kertovat perusteen ikärajalle.

KAVI:n mukaan tuore linjaus täyttää kuvaohjelmalain vaatimukset. Tämä edellyttää että tv-toimijat sitoutuvat yhtenäiseen ikäraja- ja sisältömerkintöjen kestoon kaikilla kanavilla. Lisäksi KAVI muistuttaa lastensuojelunäkökulman huomioimisen tärkeydestä ohjelmien sijoittelussa.

Nykyinen kuvaohjelmalaki astui voimaan vuoden 2012 alussa. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti valvoo tv-ohjelmien, elokuvien ja pelien tarjontaa ja vastaanottaa yleisön ikärajoista tekemiä oikaisuvaatimuksia.

 

Suosittele6 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä