Toisenlaiset frendit sai Vuoden tulppaanin

Julkaistu maanantaina 23.05.2011 8 198

Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt Vuoden tulppaani -tunnustuksen YLE TV1:n dokumenttisarjalle Toisenlaiset frendit.

Tunnustus jaettiin Tukiliiton 50-vuotisjuhlakokouksessa 21.5. Tampereella.

Toisenlaiset frendit on dokumenttisarja kehitysvammaisten kaverusten elämästä. Sarjassa on seurattu kaverusten elämän aurinkoista ja inhimillistä puolta, arjen huumoria ja koomisia tilanteita.

Sarjan pääosassa ovat samassa talossa naapureina asuvat kehitysvammaiset aikuiset. Heidän arkensa täyttävät työ, harrastukset kommelluksineen ja ennen kaikkea ystävyys.

Kehitysvammaisten yhteisön iloista ja suruista kertova sarja on saanut poikkeuksellisen paljon myönteistä palautetta.

Tunnustusta olivat vastaanottamassa tuottaja Anne Wahlström ja ohjaaja Lulu Salmi Metronome Oy:stä ja Sanna Sepponen, yksi sarjan päähenkilöistä.

Vuoden tulppaani -tunnustus myönnetään henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan sekä helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan.

 

Muualla netissä:

Toisenlaiset frendit

 

 

Suosittele198 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 23.10.2011

Hieno juttu, että toisenlaiset frendit saa jatkoa, odotellessa voi katsella uusinnat. Mukavaa katsella ohjelmaa positiivisista ihmisistä, jotka eivät rutise joka asiasta niin kuin me muut! On myös ollut hyvä oivaltaa, että kehitysvammaisilla on paljon haastavia töitä, joita he hoitavat kuin me terveetkin.

keskiviikkona 26.10.2011

Jes hienoa, että ohjelma jatkuu

Sain viettää osan aikaa kesälomasta oman perheemme läheisten kanssa. Paras kaveri koko poppoosta on Down tyttö. Aito tapaus.

Meiltä "normaaleilta" puuttuu paljon ihmisen aitoudesta. Meinaan, jos on paha olla se sanotaan ja jos on kiva olla riittää hymyä ja haleja.

Epäilenkin kuka on normaali?

T: eräs ENO

keskiviikkona 30.11.2011

AIVAN IHANA OHJELMA, SE SAA MINUT NIIN HYVÄLLE TUULELLE.POSITIIVISET FRENDIT EIVÄT NURISE VAAN ELÄVÄT TÄYSILLÄ OMAA ELÄMÄÄNSÄ OMISSA/YHTEISISSÄ ASUNNOISSA JA TAPAAVAT PÄIVITTÄIN KAVEREITAAN....HARRASTUKSET,SHOPPAILUT YM TAPAHTUMAT TUOVAT LISÄVÄRIÄ HEIDÄN ARKEENSA.
MEILLÄ JOKAISELLA ON PAIKKAMME TÄSSÄ MAAILMASSA JA TOISENLAISILLA FRENDEILLÄ ON PAIKKA MINUN SYDÄMESSÄNI NIIN HURMAAVIA HE KAIKKI OVAT.

ISO KIITOS!!

keskiviikkona 14.12.2011

Kiitos tästä sarjasta, se saa hyvälle mielelle. En tunne ketään kehitysvammaista, ja sarjan myötä oma käsitykseni onkin muuttunut todellisemmaksi, siitä että kehitysvamma ei tarkoita ettei eläisi täyttä elämää kavereineen, parisuhteineen ja töineen.

tiistaina 20.12.2011

Todella ihana ohjelma. Ihanat frendit ovat ahkeria myöteisiä ja onnellisia. Kaikki toimivat yhdessä aivan sujuvasti. Sanoja ei löydy miten kiittäisi tästä ohjelmasta.

sunnuntaina 17.02.2013

Ihana sarja ihanista ihmisistä . ottakaa oppia näistä ihmisistä .

maanantaina 11.03.2013

Hei! Olen ollut joskus lapsena ala-asteella sellaisessa luokassa, jossa oli kehitysvammaisia lapsia. En osannut lukea, enkä kirjoittaa silloin, mutta olin hyvä matematiikassa, käsitöissä ja kotitaloudessa. Ja kun olin kymmenen, miut siirrettiin dysfasia-luokkaan , jossa opetus oli normaalin koulun tasoista, mutta luokkaryhmä oli pieni. Ylä-asteella en osannut hyväksyä itseäni dysfasiani (kielen ymmärtämisen ja puhumisen tuottamisen häiriö) takia ja sen myöntä haukuin kaikkia kehitysvammaisia ja kohtelin heitä kaltoin sekä ajattelin heistä, että kehitysvammaiset ovat oksettavan tyhmiä, sairaan rumia, ja hirveän avuttomia. Ja vannotin itselleni, etten enää ikinä ole tekemisissä kehitysvammaisten kanssa. Olin kamala tyyppi ylä-asteella ja syyttelin aivan turhaan kehitysvammaisia kaikesta pahasta, mitä miulle oli sattunut. Mutta nyt olen vähän kasvanut ja alkanut hyväksymään itseni dysfaatikkona, aloin pikkuhiljaa tykkäämään kehitysvammaisista ja löytämään heistä positiivisia piirteitä. En ole katsonut tuota ohjelmaa, mutta uskoakseni se on loistava.

lauantaina 06.04.2013

hei kaikille. kiva jos toisenlaiset frenfit jatkuvat tosi hyvä sarja ja mielenkiintoista seurata heidän arkeaan

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä