Yle aloittaa tv-uutiset venäjäksi

Julkaistu maanantaina 06.05.2013 1 49

Novosti Ylen juontavat Lioubov Shalygina (vas.), Levan Tvaltvadze ja Katja Liukkonen.  

Yle aloittaa venäjänkieliset tv-uutiset TV1:llä.

Novosti Yle -niminen lähetys nähdään 13.5. alkaen joka päivä klo 16.50. Viiden minuutin pituiset uutiset tekstitetään suomeksi, jotta lähetyksen seuraaminen on mahdollista myös suomenkielisille.

 

Luotettavaa uutisointia suomalaisesta yhteiskunnasta

Novosti Ylen kohderyhmä on yli 60 000 Suomessa asuvaa tai vierailevaa venäjänkielistä. Yle tarjoaa merkittävälle ja yhä kasvavalle kieliryhmälle luotettavia, suomalaisesta näkökulmasta tehtyjä uutisia.

"Tavoitteenamme on, että venäjänkielinen uutistarjonta parantaa venäjänkielisen väestön mahdollisuuksia toimia osana suomalaista yhteiskuntaa", kertoo Yle Uutisten uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen.

 

Uusia kasvoja tv-uutisiin

Venäjänkielisessä toimituksessa työskentelee viisi henkilöä. Novosti Ylen juontajat ovat Levan Tvaltvadze, Lioubov Shalygina ja Katja Liukkonen.

"Yli 30-vuotiaille venäläisille televisio edustaa luotettavinta uutismediaa. Siksi on tärkeää, että Yle aloittaa venäjänkieliset uutiset myös televisiossa", sanoo Levan Tvaltvadze.

Jo aiemmin Yle on tehnyt uutisia venäjäksi verkkoon ja radioon. Venäjänkielisiä tv- ja radiouutisia voi kuunnella myös Yle Areenasta.

Venäjänkielisten uutisten lisäksi Yle tekee uutisia suomeksi, ruotsiksi, saameksi, englanniksi, selkosuomeksi ja viittomakielellä.

 

Yle lisää englanninkielistä uutistarjontaansa

Yle Uutiset lisää englanninkielistä uutistarjontaansa televisiossa. News in English lähetetään 13.5. alkaen joka päivä Yle TV1-kanavalla kello 15.05. Lähetyksen kesto on viisi minuuttia.

Samalla kun tv-lähetys muuttuu seitsemänpäiväiseksi, Yle Uutisten verkkopalvelu pysyy vahvana englanninkielisten uutisten välittäjänä.

Lisäksi Yle Uutiset tekee joka päivä myös radioon englanninkielisiä uutislähetyksiä, jotka lähetetään Yle Radio 1:ssä ja Yle Mondossa. Radio- että tv-lähetyksiä voi seurata myös Yle Areenasta.

Englanninkieliset uutiset kertovat etenkin Suomea koskevista asioista maassa asuville ja täällä vieraileville. Ylen englanninkielinen tv-uutistarjonta alkoi vuonna 1999 Suomen ensimmäisen EU-puheenjohtajuuskauden yhteydessä.

 

Muualla netissä

Yle aloittaa tv-uutiset venäjäksi

 

Suosittele49 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 22.11.2013

Minullekin tuo on uutta. Vanhempaani kiinnosti erityisesti, koska hän on opiskellut venäjää aikoinaan.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä