YLE on Suomen ykkösuutistoimija

Julkaistu perjantaina 04.06.2010 1 119

Yli puolet suomalaisista eli 53 prosenttia pitää YLEä Suomen ykkösuutistoimijana.

MTV3:n nosti parhaimmaksi 22 prosenttia ja Helsingin Sanomat 7 prosenttia vastaajista. Tämä käy ilmi YLEn Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää YLEn asemaa suomalaisena uutistoimijana ja tutkia, mikä on suomalaisten ykkösuutistoimija mediasta riippumatta.

43 prosenttia vastaajista piti tärkeimpänä uutislähteenään YLEn televisiouutisia. Listalla toisella oleva MTV3:n televisiouutiset sai taakseen 20 prosenttia vastaajista. Kuusi prosenttia piti tärkeimpänä uutislähteenään maakunnan valtalehden ja viisi prosenttia Helsingin Sanomien paperiversiota.

YLE on tutkimuksen mukaan myös luotettavin uutisorganisaatio. Sitä pitää erittäin tai melko luotettavana 89 prosenttia vastaajista. Toiseksi luotettavimpana pidettiin STT:tä (84 prosenttia) ja kolmantena oli MTV3 (75 prosenttia).

Tutkimusta varten haastateltiin toukokuun lopulla 977 yli 15-vuotiasta suomalaista. Sen virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin

 

YLE Uutiset

 

Suosittele119 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 06.06.2010

Onneksi meillä suomalaisilla on Yle. Luotettava ja uskottava. Kun nykymaailman menoa seuraa, tulisi sekopäiseksi jos ei joku jäsentelisi missä oikeasti mennään. Kun näitä omaan pussiin pelaajia ja kaikenlaisia huijareita on kotimaassakin enemmän kuin tarpeeksi, on varsin levollista tietää että Yleen voi vielä luottaa. Maksan mielelläni siitä hyvästä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä