Yle tenttaa kaikki ehdokkaat eurovaaleissa

Julkaistu torstaina 13.02.2014 1 6

Yle panostaa ennennäkemättömästi eurovaalien käsittelyyn ohjelmistossaan. Kaikki vajaat 300 suomalaista eurovaaliehdokasta haastatellaan tv-studiossa. Haastattelut julkaistaan verkossa ja liitetään osaksi ehdokkaiden vaalikoneprofiileja.

"Tentissä jokaisella ehdokkaalla, tuli miten pienestä puolueesta tahansa, on mahdollisuus kertoa miten tekisi Euroopan paremmaksi. Verkko on luonnollisesti ykkösvälineemme näissä vaaleissa,” sanoo vaalien päätuottaja Jukka Niva.

"Pikaisissa muutaman minuutin tenteissä tenttaamme ehdokkaan arvoja. Minkälaista Eurooppaa ehdokas haluaa rakentaa. Emme testaa nippelitietoja, kuten esimerkiksi että osaako ehdokas Nizzan sopimuksen ulkoa", sanovat Ylen politiikan toimittajat Jari Korkki ja Päivi Neitiniemi.

Eduskuntapuolueille omistetaan kampanjan aikana Ylessä kokonainen puoluepäivä, jonka kuluessa suomen- ja ruotsinkieliset Ylen uutis- ja ajankohtaisohjelmat käsittelevät kyseisen puolueen ja sen eurooppalaisen viiteryhmän politiikkaa. Puoluepäivä huipentuu illalla puheenjohtajan vaalitenttiin YleTV1.ssä.

Erityispanostuksena vaaleissa on nuorille tärkeät vaaliteemat. Kaksi Ylen ajankohtaistoimittajaa kiertää vaalikampanjan aikana kymmenessä Euroopan maassa. He raportoivat nuorille tärkeistä eurooppalaisista kysymyksistä erityisesti verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Vaalikevään aikana toteutetaan TV1:ssä myös perinteiset ennakko-ohjelmat, puheenjohtajien yhteistentit ja vaali-illan tulospalvelulähetys sekä suomeksi että ruotsiksi. Verkkoon rakennetaan vaalikone. Yle Radio Suomi ja Yle Radio Vega tekevät valtakunnallisen ohjelmiston lisäksi alueellista palvelua, joka pureutuu EU-kysymyksiin.

 

Suosittele6 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 20.04.2014

Entäs ne Eduskunnan ulkopuoliset puolueet, miksei niille ole omaa päivää?, puolueet jaetaan kahteen eri leiriin, Yle ei nähtävästi vieläkään kohtele kaikkia rekisteröityjä puolueita samalla tavalla, antaa enemmän lähetys-aikaa eduskuntapuolueille vaikka ei ole edes Eduskuntavaalit, tämä tarkoittaa Suomeksi sitä että Yle ei ole riippumaton, vaan on eduskuntapuolueitten käskytettävinä ja ei edistä riippumatonta journalismii vaan on sidottu eduskuntapuolueitten kansanedustajista koostuvan Ylen hallintoneuvoston päätöksiin.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä