Yle TV1 edelleen Suomen katsotuin kanava

Julkaistu keskiviikkona 06.02.2013 2 61

Hakekaa kätilö! on TV1:llä 22.2.2013 alkava sarja, joka kertoo humoristisesti 1950-luvun Lontoon East Endin vähävaraisten asukkaiden ankarasta elämästä kätilön silmin.

Yle TV1 on Suomen katsotuin televisiokanava. TV1 keräsi viime vuonna 24,8 prosenttia television katseluun käytetystä ajasta.

TV1 on jo kolmatta vuotta peräkkäin valtakunnan katsotuin televisiokanava. Tätä ennen vuonna 2009 TV1 oli toisella sijalla, ja vuonna 2008 katsotuin tv-kanava.

Toiseksi katsotuin tv-kanava viime vuonna oli MTV3, jonka osuus katselusta oli 20,0 prosenttia ja kolmanneksi katsotuin Yle TV2 13,2 prosentin osuudella.

Luvut ovat Finnpanelin tuoreesta televisiotutkimuksesta.

 

”Kanavat ja yhteiset hetket tärkeitä”

”Television katselulla on suomalaisten arjessa entistä suurempi rooli. Vaikka kanavien määrä kasvaa, televisiosta saatavat yhteiset kokemukset ovat tärkeitä. Tarve yhteiseen kokemukseen ei ole kadonnut mihinkään”, toteaa TV1:n ohjelmapäällikkö Airi Vilhunen.

”Kanavalla on ihmisten valinnoissa merkitystä. Kyllä katsoja haluaa, että joku miettii hänen tarpeitaan ja toiveitaan, ja kokoaa sopivan paketin katsottavaa erilaisiin ajankohtiin, hetkiin ja tunnelmiin.”

 

Televisiota katsotaan yhä enemmän

Television asema suomalaisten median kulutuksessa näyttää entistä vahvemmalta.

Televisiota katsottiin Finnpanelin mukaan nyt jo 3 tuntia 3 minuuttia vuorokaudessa, kun vastaava luku vuonna 2011 oli 2 tuntia 58 minuuttia.

Suurten kotimaisten tv-yhtiöiden katseluosuuksissa ei tapahtunut merkittävää muutosta. Ylen kanavat keräsivät yhteensä 42,2 prosenttia (Yle Teema 2,6 prosenttia, Yle Fem 1,7 prosenttia), MTV Oy:n kanavat 30,7 prosenttia ja Nelonen Median kanavat 15,1 prosenttia katseluajasta.

 

TV1:llä perinteiset vetonaulat

Vuoden 2012 katsotuin ohjelma oli perinteiseen tapaan TV1:n Itsenäisyyspäivän vastaanotto, jota seurasi keskimäärin 2 189 000 katsojaa.

Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tuloslähetystä seurasi TV1:llä niin ikään keskimäärin 1 315 000.

MTV3:n Putous ja Tanssii Tähtien Kanssa sekä kotimainen uutuussarja Roba keräsivät yli miljoonan katsojan yleisön. Nelosen Vain Elämää -sarja, jossa esiintyi musiikkitaivaan tähdet, ylsi myös lähelle miljoonasarjaa.

 

Verkossa vietetään enemmän aikaa

Netti-tv:n katselu kasvoi odotetusti vuonna 2012. Yle Areenan, Katsomon ja Ruutu.fi:n verkossa jaeltavia sisältöjä käynnistettiin keskimäärin 24 miljoonaa kertaa kuukaudessa. Vuonna 2011 käynnistyskertoja oli 15 miljoonaa.

Maksu-tv:n suosio on ollut Suomessa vakaa. Noin 30 prosenttia tv-talouksista tilaa maksu-tv-kanavia tällä hetkellä.

 

Suosittele61 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 06.02.2013

Vilhusen havainto on aivan oikea. Kun kotona on yhä suurempia telkkareita, kodin ulkopuolinen maailma turvaton, yhä kasvavalla joukolla ihmisiä ei ole töitä ja ne joilla sitä on, tarvitsevat irtiottoa töistä, televisio auttaa. Ylen kanavilta löytyy koko ajan parempia sarjoja. Ja jos oikein höttöä haluaa, eikun kaukosäädin käteen ja surfailemaan.

torstaina 07.02.2013

Telkkari on paras kaluste kotona!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä