Yle TV1 ja Yle Teema saavat uudet ohjelmapäälliköt

Julkaistu keskiviikkona 16.10.2013 0 25

Yle TV1:n uudeksi ohjelmapäälliköksi on valittu Yle Asian dokumenttiohjelmien genretuottaja Pentti Väliahdet ja Yle Teeman ohjelmapäälliköksi tuottaja Marika Kecskeméti Yle Kulttuurista ja viihteestä.

Molempien kanavien ohjelmapäällikkönä tällä hetkellä toimiva Airi Vilhunen siirtyy yhtiöstä eläkkeelle vuoden 2014 alkupuolella.

 

TV1:n asemaa vahvistetaan

Pentti Väliahdetilla on pitkä ja monipuolinen kokemus asia- ja dokumenttiohjelmien kehittäjänä ja tuottajana niin Ylessä kuin Ylen ulkopuolellakin. Hän on raportoinut myös uutis- ja ajankohtaistoimittajana eri välineille ja erikoistunut ulkomaanvuosinaan Espanjan ja sen lähialueiden seurantaan.

”TV1 on Ylen uskottavuuden ja merkityksen kannalta ensiarvoisen tärkeä. Se on myös Suomen katsotuin tv-kanava. Katsojaa pitää kunnioittaa ja kuunnella herkällä korvalla jatkossakin. Asemaa ei ole saavutettu, jotta se menetettäisiin, vaan jotta sitä vahvistetaan”, hän sanoo.

 

Teemalla asenne kohdallaan

Marika Kecskemétin kokemus kulttuuriohjelmien tekijänä ja tuottajana on erittäin monipuolinen. Hän on toiminut Radion kulttuuriohjelmien päällikkönä ja Yle Kulttuurin kehityspäällikkönä. Sitä ennen hän toimi Radio Ylen Ykkösellä tuottajana ja vastasi Radiomafiassa kanavan populaarikulttuuriohjelmista.

Viime vuosina Kecskeméti on työskennellyt tuottajana muun muassa keskusteluohjelmassa 10 kirjaa ja toimittajana Ammatti: Suomalainen kirjailija -sarjassa, josta hän myös sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 2003.

”Yle Teema on elokuviin, musiikkiin, kulttuuriin, historiaan ja tieteeseen koukussa olevan katsojan maanpäällinen paratiisi. ”Emme tuhlaa aikaasi” on minusta hieno motto kanavalle. Se kertoo kahdesta tärkeästä asiasta: intohimosta ja asenteesta”, hän sanoo.

Pentti Väliahdet aloittaa tehtävässään marraskuussa ja Marika Kecskeméti vuoden vaihteessa.

 

Kanavien kehitystyö jatkuu

”Airi Vilhunen on luotsannut Yle TV1:tä ja Yle Teemaa viime vuodet rautaisella ammattitaidolla. Hänen siirtyessään eläkkeelle kanavien ohjelmapäällikkyys jälleen eriytetään. Kukin ohjelmapäällikkö voi näin panostaa oman kanavansa sisällön kehittämiseen ja ohjelmistosuunnitteluun”, sanoo Ylen tv-päällikkö Riitta Pihlajamäki.

 

Suosittele25 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä