Yle uudistaa ulkomaantoimintaa ja lisää kirjeenvaihtajia

Julkaistu maanantaina 03.02.2014 0 6

Yle vahvistaa merkittävästi uutis- ja ajankohtaistoimitustensa ulkomaantoimintaa.

Yle perustaa uutis- ja ajankohtaistoiminnan yhteisen ulkomaantoimituksen, joka tuottaa sekä nopeaa uutisointia että syvempää raportointia uutis- ja ajankohtaisohjelmiin ja Ylen verkkosivuille.

Uudistuksen yhteydessä perustetaan useita uudentyyppisiä kirjeenvaihtajatehtäviä ja siirretään toimituksen työn painopistettä Pasilasta ulkomaille. Toimintamalli muuttuu reagoivammaksi ja liikkuvammaksi.

”Yle haluaa tarjota yleisöilleen parasta ulkomaanjournalismia Suomessa. Haluamme olla uutistilanteissa itse paikalla, mutta myös auttaa hahmottamaan maailman tapahtumien taustoja television ja radion lisäksi myös internetissä. Uudistus lisää toimittajiemme tuottaman ulkomaanjournalismin määrää etenkin ajankohtaisohjelmissa ja Yle Uutisten verkkosivuilla", sanoo Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

 

Nopean toiminnan kirjeenvaihtajia

Ulkomaantoimituksen resursseja lisätään kolmella henkilötyövuodella ja toimintamalli ulkomailla uudistetaan. Perinteisten kirjeenvaihtajien lisäksi jatkossa Ylen ulkomaantoimituksessa on myös sekä lyhytaikaisia kirjeenvaihtajatehtäviä että jatkuvassa matkustusvalmiudessa olevia nopean toiminnan kirjeenvaihtajia.

Myös maailmalla asemapaikasta toiseen vaihtavan urakirjeenvaihtajan rooli palaa käyttöön. Kiinteiden kirjeenvaihtajapisteiden asemapaikkoja ja ulkomaantoiminnan painopisteitä tarkastellaan säännöllisesti valittujen kriteerien mukaisesti.

 

EU-toimitus Helsinkiin

Erityisesti Yle panostaa EU-asioiden ja Euroopan seurantaan. Nykyisten kahden Brysselin-kirjeenvaihtajan rinnalle Yle perustaa EU-toimituksen Helsinkiin. Tavoitteena on Brysselissä ja Helsingissä työskentelevä yhteensä neljän - kuuden hengen tiimi, joka seuraa erityisesti Euroopan politiikkaa ja taloutta.

Jo keväällä 2014 kirjeenvaihtajaverkkoa vahvistetaan määräaikaisella Brasilian-kirjeenvaihtajalla ja määräaikaisella vahvistuksella Brysselin-toimitukseen Eurovaalien vuoksi.

Ylellä on tällä hetkellä yhdeksän kirjeenvaihtajaa Tukholmassa, Brysselissä, Moskovassa, Washingtonissa, Pekingissä ja Berliinissä.

 

Muualla verkossa

Yle Uutiset

 

Suosittele6 Suosittelee

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä