Ylen HD-muotoiset tv-kanavat myös Digitan antennijakeluun

Julkaistu torstaina 06.02.2014 1 6

Yle ja Digita ovat sopineet Ylen HD-muotoisten kanavien antennijakelusta 7.2.2014 alkaen.

Digita ottaa jakeluunsa kanavat Yle TV1 HD, Yle TV2 HD ja Yle Fem HD. Kanavat tulevat Digitan D-nippuun, jonka näkyvyysalue kattaa noin 85 prosenttia Suomen väestöstä. Digitan antennijakelussa olevat kanavat näkyvät UHF-antennilla.

”Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Kanavamme ovat nyt jakelussa myös UHF-taajuusalueella, ja antennitalouksilla on nyt mahdollisuus nähdä kolme Ylen HD-muotoista kanavaa”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Digitan toimitusjohtaja Sirpa Ojala on iloinen, että suomalaiset voivat seurata olympialaisia Ylen suomen- ja ruotsinkielisiltä kanavilta.

”On hienoa välittää tämä teräväpiirtoinen elämys suomalaisille. Meidän tehtävämme on huolehtia siitä, että kuva näkyy, ääni kuuluu ja tieto kulkee mahdollisimman monelle,” Ojala sanoo.

 

Palvelu kehittyy ja laajenee

Ylen tv-kanavien HD-muoto on toistaiseksi kehitys- ja laajentamisvaiheessa oleva palvelu. Suomessa siirrytään antenniverkon tv-lähetyksissä teräväpiirtoon vaiheittain. Ylen nykymuotoiset tv-kanavat Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema ja Yle Fem jatkavat rinnakkain HD-muotoisten kanavien kanssa jopa vuoteen 2026 saakka.

Kaikki Ylen tv-kanavat ovat saatavilla HD-muotoisina kattavasti suomalaisten kaapeli- ja IPTV-operaattoreiden kanavavalikoimassa. Yle TV1 ja Yle TV2 HD näkyvät satelliittijakelussa Canal Digitalin asiakkaille sekä VHF-antennijakelussa.

 

Suosittele6 Suosittelee

Kommentit

sunnuntaina 27.04.2014

Miksi teema antennitalouksissa ei näy HD tasoisena? Saisi kuulla hyvät konserttitaltioinnit lisäksi 5.1 äänellä.Ylen HD muksissa täällä Pirkanmaalla on Alfa TV. Mitä se siellä tekee?

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä