Ylen uutiset saavat uudet nimet

Julkaistu torstaina 16.02.2012 0 168

Ylen uutisohjelmat ja -sisällöt nimetään uudelleen vuoden 2012 aikana. Vastedes uutiset eri välineissä ovat nimeltään Yle Uutiset, ruotsiksi Yle Nyheter.

Eri lähetykset erotetaan tarvittaessa täsmentäen, esimerkiksi Yle Uutiset 20.30, Yle Uutiset minuutissa, Yle Uutiset Pohjanmaa, Yle Nyheter TV-nytt. Kanavilla uudet nimet voivat kuulua esimerkiksi: ”Pohjanmaan Yle Uutisten saaman tiedon mukaan..." tai "Tässä Yle Uutiset kello kahdeksan, hyvää huomenta.”

 

Nimiuudistus helpottaa tunnistettavuutta

"Ihmiset käyttävät medioita uusin tavoin ja saavat uutisia useista uusista lähteistä. Vaikka mediamaisema muuttuu, haluamme jatkossakin olla uutistenvälittäjänä ykkönen”, perustelee Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen.

Muutos tehdään, jotta yleisö tunnistaa Ylen uutiset eri yhteyksissä.

”Ihmiset voivat törmätä uutisiin vaikkapa irtoklippeinä verkossa, joten tunnistettavuus on tärkeää. Tällä hetkellä teemme uutislähetyksiä useilla eri nimillä. Haluamme selkeyttää tarjontaa tältä osin”, Jääskeläinen korostaa.

 

Uutistarjonta ennallaan

Uutistarjonta ja uutislähetysten määrä pysyy ennallaan. Uutisia myös välittävät edelleen samat tutut uutiskasvot, -äänet ja -toimittajat kuin ennenkin.

Nimien muutos kattaa Ylen tekemät uutiset suomeksi, ruotsiksi, saameksi, viittomakielellä, selkosuomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Nimet muuttuvat pääosin maaliskuussa, kun Ylen ilme uudistuu. Ruotsinkielisten uutisten nimet muuttuvat syksyllä.

Muutos on osa laajempaa Ylen uutisten brändihanketta, joka tähtää myös uutisjournalismin kehittämiseen. Lisäksi hanke uudistaa ensi syksyn aikana uutisten audiovisuaalisen ilmeen niin radiossa ja televisiossa kuin verkossa.

 

Muualla netissä:

Yle Uutiset

 

Suosittele168 Suosittelee
Asiasanat:

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä