Ylen vaaliohjelmien sarja alkaa

Julkaistu torstaina 03.03.2011 15 180

Vaalilähetyksiä TV1:ssä juontavat Kirsi Skön, Jan Anderrsson, Petri Kejonen ja Riikka Uosukainen.

Vaalistartti avaa Ylen suomenkielisten vaaliohjelmien sarjan torstaina 17. maaliskuuta YLE TV1:ssä. Vaalistarttiin osallistuvat kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

Ylen vaaliohjelmat alkavat 17. maaliskuuta. Hämeenlinnan Verkatehtaalta lähetettävän Vaalistartin juontavat A-talkin Jan Andersson ja A-studion Kirsi Skön, jotka isännöivät myös muut suomenkieliset vaalikeskustelut.

Neljän suuren tenttiin asettuvat torstaina 31. maaliskuuta Tampereen Raatihuoneella keskustan Mari Kiviniemi, kokoomuksen Jyrki Katainen, SDP:n Jutta Urpilainen ja perussuomalaisten Timo Soini. Kysymyksiä esittävät toimittajien ohella myös kansalaiset.

Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden puheenjohtajat ottavat mittaa toisistaan Vaalikenttien haastajat -ohjelmassa torstaina 24. maaliskuuta.

Ylen vaalikone aukeaa verkkosivuilla Vaalistarttia seuraavana päivänä 18. maaliskuuta. YLE Uutisten vaalisivustolla ovat kaikki Ylen julkaisemat vaaliuutiset, -ohjelmat sekä runsaasti taustoittavia ja syventäviä sisältöjä. Vaalikone toteutetaan myös ruotsiksi.

Puoluekohtaisissa Vaalitenteissä 4.-11. huhtikuuta puoluejohtajia ja -sihteereitä puhuttavat TV1:n Ykkösaamusta tuttu Petri Kejonen ja YLE Uutisten politiikan toimituksen päällikkö Riikka Uosukainen.

 

Suuri vaalikeskustelu 14. huhtikuuta

Vaalien alusohjelmat huipentuvat Suureen vaalikeskusteluun kolme päivää ennen vaaleja torstaina 14. huhtikuuta.

Kaikki vaalikeskustelut ja tentit ovat suoria lähetyksiä. Vaalistartin, Neljän suuren tentin ja Suuren vaalikeskustelun uusinnat esitetään tekstitettyinä. Suuri vaalikeskustelu lähetetään myös viittomakielisenä versiona lauantaina 16. huhtikuuta.

Vaalien tulosillan studiossa huhtikuun 17. valvovat YLE Uutisten Matti Rönkä ja Riikka Uosukainen. Vaali-iltana sekä vaalipäivän jälkeen palveluun kootaan tulostiedot, -uutiset ja kattavat analyysit. Vaalitulospalvelu löytyy myös YLE Teksti-TV:stä.

Toimittaja Jan Anderssonin mukaan vaaleista tulee kutkuttavan mielenkiintoiset. ”Me suomalaiset olemme niin tottuneet ajatukseen kolmesta suuresta puolueesta. Nyt tilanne on toinen, kun perussuomalaiset ovat liki samalla viivalla”, toteaa Andersson.

”Suurten keskusteluohjelmien teko on oma taiteenlajinsa. Siinä tarvitaan aimo annos tiukkuutta, mutta samaan aikaan kykyä kuunnella. Haluan tehdä vaaliväittelyä, jossa erot näkyvät ja kuuluvat”, lupaa Jan Andersson, joka odottaa vaaliohjelmilta kiivasta, mutta sivistynyttä väittelyä.

 

Vaaliohjelmia Ylen kanavilla

 

YLE Uutisten vaalisivustot internetissä
Svenska Yle

 

Vaalistartti YLE TV1 to 17.3. klo 21.05

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalipaneeli, suora lähetys Hämeenlinnan Verkatehtaalta.

 

Vaalikenttien haastajat YLE TV1 to 24.3. klo 21.05

Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden puheenjohtajien keskustelu.

 

Neljän suuren tentti YLE TV1 to 31.3. klo 21:05–22.30

Keskustan, kokoomuksen, SDP:n ja Perussuomalaisten puheenjohtajat tentissä, suora lähetys Tampereen Raatihuoneelta.

Tentissä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ja puoluesihteerit, toimittajina Petri Kejonen ja Riikka Uosukainen:

- KD ja vasemmistoliitto YLE TV1 ma 4.4. klo 21
- Perussuomalaiset ja vihreät YLE TV1 to 7.4. klo 21
- SDP ja keskusta YLE TV1 pe 8.4. klo 21
- Kokoomus ja RKP YLE TV1 ma 11.4. klo 21

 

Suuri vaalikeskustelu YLE TV1 to 14.4. klo 21.05

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien vaalikeskustelu, juontajina Jan Andersson ja Kirsi Skön.

 

YLE Radio 1

Suorien vaalitenttien sarja lähetetään Ykkösaamussa 30.3. alkaen klo 8.40–9.

Vaalitenttikooste esitetään myös saman päivän Ajantasa-lähetyksessä YLE Radio Suomessa klo 10:10. Myös YLE Radio Suomen aluetoimitukset tekevät vaalilähetyksiä. YLE Puhe lähettää sekä tv- että radio-ohjelmat kattavasti uusintoina.

 

YleX

Vaalitenteissä suurimpien puolueiden puheenjohtajat vaalipäivää edeltävällä viikolla.

 

YLE FST5

Obs. esittää vaalitenttisarjan torstaisin 10.3.–14.4. klo 20 ja järjestää suuren vaalikeskustelun Suvilahdessa 7.4. klo 20. Suuri vaalikeskustelu tekstitetään suomeksi.

 

YLE Radio Vega

Neljä teemapäivää vaalien keskeisistä kysymyksistä.

Vaalien tulosilta: YLE TV1, YLE FST5, YLE Radio Suomi ja YLE Radio Vega. YLE TV1:ssä tulosillan Pasilan studiosta, Musiikkitalosta ja puolueiden vaalivalvojaisista juontavat Riikka Uosukainen ja Matti Rönkä.

 

Suosittele180 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

torstaina 17.03.2011

Kysykää nyt RKP:ltä: miksi kaikki pohjanmaalle tulevat maahanmuuttajat rekisteröidään RUOTSINKIELISEKSI ??? Tämä on tosi, en tiedä mistä voitte tarkastaa asian ????

torstaina 17.03.2011

PERSU / SOINI: haluaisin äänestää teitä, mutta teiltä puuttuu "hyviä" / tunnettuja ihmisiä. Onko ehdokkaat luotettavia ja päteviä ??? Siis luoda lakeja maahanmuuttajien lisääntymistä täällä??

torstaina 17.03.2011

KOK: / Katainen: 40 vuotta vanha neuvostoteknologia pitää ajaa "alas" HETI, siis ydinvoimalassa.

torstaina 17.03.2011

kaikille yleisesti??.kuinka kaikki puhuu suomen sähkön saannin varmistamisesta jos edellisen ydinvoima päätöksen perusteella ,uusien ydinvoima päätöksen tuloksena .sähköstä jää suomeen vain 25% tuotannosta ??.tehdäänkö suomesta euroopan ydin sähkön tuottajaa??.

torstaina 17.03.2011

Kokemus Kreikasta: vuokraa auto: maksa 100 € ja kutitissa 50 € ,siis siellä vanha meno jatkuu ???

torstaina 17.03.2011

KESK: Kiviniemi: Maksaako Kreikka lainansa takaisin ?? Huijausta koko homma.....Kreikalla ei ole rahaa, ikävä kyllä...

torstaina 17.03.2011

Vanha juttu: Rikkaan ainut huoli on, ettei vaan köyhdy.

lauantaina 19.03.2011

Mitä perkelettä varten tänne kannattaa laittaa näitä mielipiteitä, kun Yle ei niinhin korvaansa lotkauta.

Kaikki, jotka ovat kiinnostuneet katsomaan Ylen vaalilähetyksiä vaativat tämän ammattitaidottaman Jan Anderssonin vaihtamista oikeaan poliittiseen toimittajaan.

Lupaan, että palaan asiaan.

Terveisin

Pasi Käkelä

lauantaina 19.03.2011

Kyllä on varmistettu. Vai miten se varmistus tapahtuu? Soitatteko minulle vai Anderssonille?

Edelleen:: Vaihtakaa toimittajaa, jos haluatte katsojia.

PS. Tämä ei jää tähän.

keskiviikkona 23.03.2011

kiva olisi kuulla, miten tuota "risupakettia" ollaan viemässä eteenpäin, mistä sovittiin näiden kahden uuden ydinvoimaluvan myöntämisen yhteydessä? Jokohan tässä maassa ruvettaisiin ymmärtämään muutakin kuin turpeen tukemista? Suomessakin tuulee, ja aurinkoenergian talteenottoon Suomessa olisi tarvittava osaaminen. Tekniikkaa voi myös viedä, Saharassa paistaa aurinko.. Ei kannattaisi jättää kaikkea tätä businesta saksalaisille ja japanilaisille. Fortuminhan voisi valtio-omistajaohjauksessa valjastaa tähän.

torstaina 24.03.2011

Olipa kiva seurata pienpuolueitten esiintymistä vaalikeskustelussa.Oikeastaan rupesin ihan uteliaisuuttani seuraamaan ja innostuin katsomaan ohjelman loppuunasti.Pää puolueet voisi ottaa oppia miten kunnioitetaan toisiaan keskusteluissa eikä huudeta kurkkusuorana kilpaa että ei kukaan saa selvää.Toimittajille vinkiksi pitäkää ennen vaalikeskustelua avoin 3huuto kilpailu että puheenjohtajat saavat kirkua ilman että katsojien täytyy kärsiä siitä.Taikka jos puhutaan päällekkäin niin rangaistuksena ei saa heti uutta puheenvuoroa.Olkaa toimittajat tiukkana näille Kataisille ja Sinnemäelle vain muutama mainitakseni.Kaikki isojen puolueitten johtajat syyllistyvät tähän.ekös näitä ohjelmia tehdä katsojille?Mutta tämän iltaisesta kiitos niin toimittajille kuin osallistujille.

perjantaina 25.03.2011

Lupamaksuja pitäisi ehdottomasti korottaa, että Ylellä olisi varaa palkata parempia toimittajia.
Nuo kaksi surkimusta voisi laittaa lumitöihin Ylen katolle ilman turvaköysiä.

torstaina 31.03.2011

yksinkertaista puheenvuort esim 1min ja sitten katkeaa piste.

torstaina 07.04.2011

Hienoa YLE!

Vielä meillä ei ole Soinin diktatuuria. Ei erivapauksia!!!

torstaina 12.01.2012

Moi vaan kaikille.Ei me suomalaiset olla rasisteja perusluonteeltaan,vaan te teette meistä rasisteja antamalla paremmat edut maahanmuuttajille, kun suomalainen itse saa.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä