Etsivänero nykyajassa: Uusi Sherlock

Julkaistu maanantaina 30.05.2011 88 276

Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch, vas.) ja John Watson (Martin Freeman) tutustuvat toisiinsa sattumalta.

TV1 lauantaisin 21.7. - 4.8.2012 klo 21.15 - 22.45 (ensimmäinen tuotantokausi uusintana)

TV1 lauantaisin 11. - 25.8.2012 klo 21.15 - 22.45 (uusi, toinen tuotantokausi)

Brittidekkari Uusi Sherlock (Sherlock) sijoittaa huippuälykkään ja häikäisevän päättelykyvyn omaavan Sherlock Holmesin (Benedict Cumberbatch) nykyaikaan.

Sir Arthur Conan Doylen luoma Holmes-hahmo on eriskummallinen ja edellä aikaansa.

Klassikkoaineksen päälle rakennettu uusi tulkinta perustuu huimiin näyttelijäsuorituksiin ja oivaltavaan käsikirjoituksen.

 

Kaksi tv-alan palkintoa

Uusi Sherlock voitti arvostettuja British Academy Television Awards -palkintoja 22.5. Minisarja sai parhaan draamasarjan ja parhaan miessivuosan palkinnot.

Parhaan sivuosan Bafta meni näyttelijä Martin Freemanille tohtori John Watsonin roolista.

The British Academy of Film and Television Arts eli Bafta jakaa vuosittain palkintoja elokuvan, television ja interaktiivisen median alalla.

 

Voimaton poliisi

Kun Lontoossa tapahtuu neljä itsemurhaa täsmälleen samalla tavalla, ylikomisario Lestrade levittelee avuttomana käsiään.

Lehdistö ottaa huvista kaiken irti: kuinka kyseessä voisi olla itsemurha?

Poliisi ei koskaan pyydä apua siviileiltä muuta kuin pakon edessä.

 

Holmes lukee Watsonia

Kuka siis on tämä kummallinen mies, joka pystyy päättelemään hämmästyttävän paljon asioita elävistä ja kuolleista vain yhdellä silmäyksellä?

Tätä miettii Afganistanin sodan veteraani John Watson törmättyään sattumalta mieheen, joka lukee häntä kuin avointa kirjaa.

Miehistä tuleekin läheisiä työtovereita ja sen lisäksi kimppakämpän asuinkumppaneita.

Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Mark Gatiss, Vinette Robinson, Una Stubbs. Käsikirjoitus: Steven Moffat, Mark Gatiss, Stephen Thompson. Ohjaus: Paul McGuigan.

Tuotanto: BBC ja Hartswood Films, 2010.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on esitetty aikaisemmin 5. - 19.6.2011.

  

Suosittele276 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

maanantaina 30.05.2011

Jes, lopultakin Sherlock tulee Suomeen! Tätä on odotettu, aivan uskomattoman loistava ja nerokas sarja! Tässä ohjelmassa kaikki toimii: näyttelijät, juoni, musiikki, kuvaus...

perjantaina 20.07.2012

Tulihan tämä nyt joku vuos sitten jopa parin jakson verran.. koko ohjelma 2 kautta ja kolme jaksoa per kausi, enempää ei ole tehty.

maanantaina 30.05.2011

Tämä on loistava sarja. Ainoa huono näyttelijäsuoritus on valitettavasti kolmososan loppuhuipennuksessa, mutta ei siitä sen enempää. Sarja on visuaalisesti upea, käsikirjoitukset ovat laadukkaita ja sukkelia, Cumberbatch eteerisen näköinen ja sähäkkä ja ärhäkkä. Yleensä nämä modernisoidut versiot jättävät kylmäksi, mutta tässä on täydellinen esimerkki siitä miten modernisointi tehdään oikein.

keskiviikkona 01.06.2011

Hei kattokaa noita trailerin kuvakulmia ja virityksiä. Oikein selkäpiitä kylmii, miten upeesti on tehty. Miten noi britit osaa ton homman - aina vaan yhä uudestaan. Takuulla on luvassa jotain huippua.

keskiviikkona 01.06.2011

Vihdoinkin! Tämä varmaan tarkoittaa, että toinen tuotantoakusikin nähdään jossain vaiheessa Suomessa?

keskiviikkona 01.06.2011

Tätä on odotettu! Mahtavaa!

torstaina 02.06.2011

Uskomaton sarja! Muutamaan kertaan jo katsoin netistä, mutta kyllä kestää useammankin katsomiskerran. Hieman vain huolestuttaa tuo kääntäminen/tekstitys: esim. esimmäisen jakson nimessä ei ole sitä viittausta Doylen tarinoihin kuin englannin kielisessä. Toivottavasti upea dialogi ei ole latistunut.

perjantaina 03.06.2011

Suosittelen kyllä kaikille! Upea, upea sarja. Kestää katsomisen useampaankin kertaan. :)

sunnuntaina 05.06.2011

Mielenkiintoista, että Afganistan on nykyäänkin toimiva tausta Watsonille. Ensimmäisen jakson varsinainen murhamysteeri jäi kovin vaisuksi (tekisi mieli puhua jopa flopista), mutta ehkä tämä aspekti paranee jatkossa, kunhan henkilöhahmojen ja asetelmien esittelyltä jää enemmän aikaa. Joka tapauksessa päivitettyjen henkilöhahmojen parissa pitäisi olla hauskaa.

sunnuntaina 05.06.2011

Ensimmäisen osan perusteella voi sanoa, että juonenkäänteiltään täysin kliseinen (ennalta-arvaamattomuus loistaa tyhjyydellään), dialogi supistettu suomentamisessa äärimmilleen (joskaan alkuperäisenäkään ei mitenkään positiivisesti kolahtavaa), Sherlockin järjenjuoksun kuvaus täydellinen fiasko (yritetty väsätä "hienoksi" eleillä ynnä muilla, esimerkiksi nopeasti puhuminen ja muiden mielipiteiden väheksyminen), tarinassa liikaa epäloogisuuksia (esim. motiivien osalta), visuaalisen puolen toteutus ajoittain mielikuvitukseton ja tylsistyttävä (esim. kohta jossa S ja W juoksevat taksin perässä katuja pitkin) sekä sen, että Benedict Cumberbatchin näytteleminen on useaan otteeseen ailahtelevaa eikä Sherlockin vahvuudet näy päällepäin naturrellisti.

Pitkälti voi sanoa, että jos deduktiivinen päättely, järkeily, hyvä sarkasmi ja hajoamaton tarinankerronta kiinnostaa, suosittelen Housea lämpimästi.

sunnuntaina 05.06.2011

Onneksi House ei ole ennalta-arvattava ja kliseinen? Mutta sitä vaan, että näkyykö jaksot Areenassa? Ei ainakaan vielä näkynyt mitn.

sunnuntaina 05.06.2011

Moderni Sherlock yllätti positiivisesti! Brittisarjoissa on vain sitä jotain...

sunnuntaina 12.06.2011

miksei ohjelma näy vielä areenassa, vaikka se tulee jo telkasta?

maanantaina 13.06.2011

Areenaan tv-esityksen jälkeen

Areena-katseluun Uusi Sherlock tulee aina kulloisenkin tv-esityksen jälkeen.

Päivi
Verkkotoimittaja

tiistaina 14.06.2011

Tv-esitys oli viime sunnuntain ja nyt on jo tiistai, eikä ohjelmaa näy vieläkään areenassa. Miksi ei?

tiistaina 14.06.2011

Uusi Sherlock on Areenassa

Sarjan Uusi Sherlock sunnuntaina 12.6. esitetty jakso on katsottavissa YLE Areenassa kuten pitääkin. Kyseisen jakson pääsee katsomaan esimerkiksi jutun alussa olevan linkin kautta.

Päivi
Verkkotoimittaja

sunnuntaina 19.06.2011

Onko näitä lisää? Ihanasti uudistettu, tykkään!

sunnuntaina 19.06.2011

Parasta katsottavaa pitkään aikaan. Milloin sarja jatkuu?

sunnuntaina 19.06.2011

ja nyt sitten nopeasti tämän päiväinen jakso KOKONAAN ja ONGELMITTA uusiksi ja reilu sekä selkeä informointi milloin tuo tapahtuu. Oli kyllä niin pitkä ja tekstitystä myöten ajan kanssa hoidettu sekoilu, että ei riitä ilmoitus katselumahdollisuudesta netissä!

sunnuntaina 19.06.2011

Ohjelma ei todellakaan näy Areenassa. Ei hakusanalla "Uusi Sherlock", ei tämän sivun linkin kautta, ei hakemalla yle 1 ohjelmia taaksepäin. Joskus viikko sitten löysin jotenkin kiertotietä sen, mutta yhteys katkesi 15 minuuttia ennen loppua, ja tuli muuta, ja ajattelin katsoa joskus toiste lopun.

Mutta taas sitä ei löydy. Ei ole ollut tällaisia ongelmia muiden ohjelmien kanssa. Mistä on kyse?

sunnuntaina 19.06.2011

Koska uusi sherlock jatkuu? Littakaa ne jaksot selvemmin sinne areenaan, ei niitä löydä esim. haulla
ollenkaan!

sunnuntaina 19.06.2011

Olen samaa mieltä Kyöstin kanssa!
Ihan naurettavaa tuollainen, että tekstitykset pomppii monta minuuttia oikeaa dialogia edellä ja jännittävä juonenkäänne spoilaantui kokonaan (puhumattakaan kuvahäiriöstä)! Minulta ainakin pilasi koko loppujakson, kun piti henkeä pidätellen odottaa että tapahtuuko kohta taas jokin tekninen ongelma. Kerrankin kun tulee televisiosta jotain katsomisen arvoista niin sitten mennään tietenkin mokaamaan. :(

Toivon jakson (pikaista) uusintaa!

sunnuntaina 19.06.2011

Kiitos tästä aivan upeasta sarjasta! Henkilöhahmot, dialogit, kuvakulmat, äänet... Kaikki yksityiskohdat ovat kohdallaan! Karismaattiset näyttelijät ovat ilo silmälle.
Kai näytätte aikanaan toisenkin tuotantokauden? Tietääkseni uusia jaksoja kuvataan parhaillaan, joten siinä saattaa mennä aikaa ennen kuin jaksot ilmestyvät Suomessa, mutta hyvää todellakin kannattaa odottaa!

sunnuntaina 19.06.2011

ei näy eikä löydy areenassa. su klo 21.20

sunnuntaina 19.06.2011

Sunnuntain 19.6. jakso pikauusinnaksi ja pian! Niin paljon oli kuva- ja tekstitysongelmia!!

sunnuntaina 19.06.2011

Lisäys edelliseen: Areenalla näyttää olevan samat ongelmat!

sunnuntaina 19.06.2011

Nyt löytyy Areenasta. Laittoivat toki saman viallisen kuvan mikä tuli TV:ssäkin. Hienoa työtä.

sunnuntaina 19.06.2011

Hei, Ihan pieleen meni tuo jakso koska loppu oli pelkkää tekstitysongelmaa. Toivottavasti tulee pian uusintana?

sunnuntaina 19.06.2011

Nopeasti korjattu versio uusintana ja Areenaan.

sunnuntaina 19.06.2011

Hienosti sössitty vikan jakson lähetys. Parasta esittää pian uudestaan ja ongelmitta.

sunnuntaina 19.06.2011

Uusintaa, ilman tekstitysongelmia, toivotaan täällä myös!!!!!

maanantaina 20.06.2011

Ihan hyvä sarja, mutta en ehtinyt katsoa sarjaa kunnolla ensimmäisestä osasta ja muut osat jäivät näkemättä, paitsi viimeinen osa. Mutta oikeasti harmitti todella paljon se, että puolesta välistä lähteneet tekniset ongelmat tulivat. Kuva pysähtyi, josta tuli liikkaa välkkyviä valoja, ikäänkuin Lontoossa olisi salamoinnut. Kyllä todella harmitti. Toivottavasti sarja tulee DVD:lle, niin pystyn katsomaan sarjaa kunnolla.

maanantaina 20.06.2011

Upea sarja, tahtoo lisää!!! Sunnuntain jakso korjattuna uusintana olisi kuitenkin toivottu, kuva katosi kokonaan useaksi minuutiksi eikä ensimmäisen tunnin aikana ollut tekstitystä laisinkaan. Ensimmäinen kausi löytyy muuten dvd:nä muutamista suomalaisista verkkokaupoista (mm. Discshop).

maanantaina 20.06.2011

Jaksossa tekninen vika

Uusi Sherlock -sarjan viimeisen jakson tiedosto oli vioittunut. Vikaa paikallistetaan eli selvitetään, onko tiedostoon tullut ongelmia sitä siirrettäessä BBC:ltä Yleisradioon vai Ylessä.
Teknisen vian takia ohjelman kuva jumiutui, ääni ja teksti jatkoivat omaa elämäänsä.

YLE Areenan nettikatseluun tv-ohjelmat siirtyvät automaattisesti. Järjestelmät eivät tunnista, onko tiedostoissa teknisiä vikoja vai ei. Ohjelmat siirtyvät nettiin kulloisenkin tv-esityksen jälkeen.

Korjattu tiedosto vaihdetaan YLE Areenaan heti kun virheet on saatu kuntoon alkuperäisessä tv-materiaalissa. Samalla selvitetään, voidaanko sarjan nettikatseluaikaa jatkaa seitsemää päivää pidemmäksi.

Sarjan kolme osaa uusitaan televisiossa. TV1:n kaavio on nyt viritetty niin, että sarjan uusiminen lyhyellä varoitusajalla ei valitettavasti onnistu. Myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana on tulossa kuitenkin koko sarja uudestaan.

Uusi Sherlock -sarjasta on tekeillä Englannissa toinen tuotantokausi. YLE TV1 esittää myös sarjan toisen tuotantokauden.

Päivi
Verkkotoimittaja

maanantaina 20.06.2011

Miksei TV-uusintaa ole tulossa?

maanantaina 20.06.2011

Ai että viimeisen jakson uusintaa joudutaan odottamaan ties kuinka pitkään? Elelen huonon internet-yhteyden varassa, eikä sellaisella pätkimisellä onnistu minkään Areenan ohjelman katsominen. Nyt jäi epäselväksi, miten Sherlock ja John oikein löysivät sen Golemin, ja ennenaikaiset tekstitykset pilasivat suurimman osan jännityksestä. Niinpä ajattelin, että YLE on ainakin kunnollinen kanava, joka näyttäisi vioittuneen jakson viikon päästä uusintana, mutta ilmeisesti näin ei käy. Kummallista, kun ainakin MTV3 näytti oikein helposti Whitechapelin viimeisen jakson viikon päästä uusintana, kun jääkiekkojuhlat sotkivat aikatauluja. Toivoin, että tämän sarjan ja kanavan kanssa olisi voitu tehdä samalla tavalla. Kyllä Poirot olisi voinut ihan hyvin alkaa viikkoa myöhemminkin. Mutta kun ei niin ei... Ärrinmurrin.

(Ja täysin asiaan liittymättä voisi sanoa, että tekstityksistä särähti silmään "rouva Watson"... Eiköhän kyseessä kuitenkin ollut vuokraemäntä, rouva Hudson? Ei ole ainakaan vielä tohtori Watsonilla ketään vakituista rouvaa kuvioissa.)

maanantaina 20.06.2011

Kiitos Ylelle aivan loistavasta ohjelmahankinnasta. Toivottavasti kolmannen jakson tekniset ongelmat paikataan katsojayställisesti. Ei ole kovin vaikeaa esim. lähettää tässä kommentoineille ja kumartaneille sähköpostikuittaus kun korjattu versio areenassa. Kiitos siitä jo etukäteen!

tiistaina 21.06.2011

Korjattu versio nyt YLE Areenassa

TV1 sai ilmoituksen tänään tiistaina 21.6. klo 15.42 (kirjoitan tätä klo 15.55), että Uusi Sherlock -sarjan viimeisin jakso on korjattu ja saatu YLE Areenaan.

Jakso on katsottavissa 3.7. asti osoitteessa:
http://areena.yle.fi/video/1308507396964

Kiitämme kaikkia kärsivällisyydestä ja pahoittelemme, että nykytekniikka pääsee yllättämään kokeneetkin tekijät.

Päivi
Verkkotoimittaja

keskiviikkona 22.06.2011

No huhhuh, ihan PARAS sarja pitkään aikaan. Tää on musta todella jännittävä ja mikä parasta, todella hyvä sarja, toivottavasti jatkuisi pian taasen, koska sitä tuli vaan kolme jaksoa. Ei voi muuta sanoa, että tätä suosittelen katsomaan. Varsinki toi vika jakso sai sydämmen pomppoilemaan lopussa :P.

------------------> 10+ ohjelma.

torstaina 23.06.2011

Onko mitään tietoa milloin uusi sherlock mahdollisesti jatkuisi?

torstaina 23.06.2011

BBC:llä ehkä ensi syksynä

TV1:n esittämä Uusi Sherlock sai viime vuonna BBC:llä valtavan suosion ja huikeat katsojaluvut.
Syksyllä 2010 esiintyi julkisuudessa tietoja, että neuvottelut Sherlockin toisesta tuotantokaudesta ovat alkaneet. Sikäläisessä julkisuudessa on veikkailtu, että BBC esittää uutta tuotantokautta ensi syksynä.
Siitä se Sherlock sitten pikku hiljaa siirtyy tänne Suomeen ja TV1:eenkin.

Päivi
Verkkotoimittaja

perjantaina 24.06.2011

No fiksuuntukaapa sitten kommenteista ja tehkää ainakin kahden yleisradioyhtiön (YLE & BBC) välille sopimus, jossa edellä kuvatun kaltaiset tekniset ongelmat sallisivat uudelleenlähetyksen ihan tv-kanavapuolellakin

sunnuntaina 26.06.2011

Samaa mieltä Kyöstin kanssa!

torstaina 07.07.2011

Koska se viimeinen ongelmista kärsinyt osa nähdään siis ihan oikeassa tv-ruudussa (en huomannut tietoa vastauksissa)?

perjantaina 08.07.2011

Sarja uusitaan TV1:ssä

Kertaan vielä edellisen vastaukseni viestin:

Uusi Sherlock -sarjan kolme osaa uusitaan TV1:llä. Täsmällinen uusinta-ajankohta ilmoitetaan kun aikataulusta on päätetty.

Uusi Sherlock -sarjasta on tekeillä Englannissa toinen tuotantokausi. TV1 esittää myös sarjan toisen tuotantokauden, kunhan saamme siihen oikeudet.

Päivi
Verkkotoimittaja

sunnuntaina 10.07.2011

Tahtoo nähdä toisen tuotantokaudenO___o
Cliffhangereden kanssa saa aina harmaita hiuksia, mutta täytyy sanoa että itse pidin kovasti tästä sarjasta. Cumberbatch ja Freeman tekevät loistavaa näyttelijäntyötä, kuten oikeastaan koko muukin kasti, ei oikeastaan mitään valiitamista

keskiviikkona 20.07.2011

Hyvin tehty sarja, musiikki ja näyttelijätyö loistavia. Koko sarjasta tuli ajattoman tuntuinen niin että hätkähtää melkein kun hahmot käyttävät kännykkää ja tietokonetta. Toivotaan että katsojamäärät riittävät siihen että sarjan kaikki tuontatokaudet näytetään Suomessa. Jos muistatte hyvin tehdyn englantilaissarjan Jonathan Creek (palkittu ja arvostettu Englannissa). Suomessa siitä näytettiin vain muutama jakso.Ja sitten sarjan näyttäminen Suomessa vähin äänin lopettettiin, ilmeisesti juuri vähäisen katsojamäärän takia. Minulle tuli se mieleen, sarjat muistuttavat toisiaan, päähenkilöiden erikoisuus, ajattomuus ym.

tiistaina 23.08.2011

Aiemmin oli tiedossa että toinen kausi saataisiin syksyllä mutta aikataulu ei pitänyt joten se siirtyi talvelle. Suurena fanina odotan sitä innolla ja toivon että YLE saisi sen nopeasti ilmestymisen jälkeen ohjelmistoon ilman teknisiä ongelmia. (lievästi olin vikan jakson loppupuolella pettynyt mutta onneksi henk.koht. lempi kohtaus sentään näkyi kokonaan.)
Uusiminen kuulostaa hyvältä, en malta odottaa .

Tietääkö kukaan onko suomenkielistä dvd-levyä ilmestynyt? Discshopissa oli jokin dvd-levy mutta tekstityksestä ei ollut tietoa.

Olisi siistiä nähdä pilottijakso suomeksi ja kommenti raidat+ muu lisämateriaali : D

BBC Sherlock oli se mikä sai innostumaan hahmosta ja lukemaan Sir Arthur Conan Doylen kirjoja vaikka RDJSherlock on myös hieno hahmo.(tarkoittaen 2009 Sherlock leffan herra Holmesia) ja kaikille mukavaa kakkoskauden odottelua, itse odotan sitä mielenkiinnolla. (turhaa höpötystä, tiedän)

keskiviikkona 31.08.2011

Odotellessa tosiaan toista tuotantokautta. Tosin siihen asti ei jaksa odottaa, että tulevat Suomessa telkkarista. Joko sitten lautasantenni parvekkeelle ja BBC One telkkariin, tai sitten syöksyminen netin sisuksiin ja jaksojen lataaminen koneelle..;P

On vaan jotain parasta, ei olisi voinut parempia näyttelijävalintoja tehdä. Erittäin miellyttävä tuttavuus, tämä Benedict Cumberbatch.

perjantaina 16.09.2011

Moi! Miun mielestä tää sarja on ihan paras! Paitsi että se viimonen osa meni suksii ://

Benny on uskomaton näyttelijä! Ja Freeman osas esittää Watsonin roolin tosi vakuuttavasti ;))) Täysin nappiin roolitus! <33

Tän sarjan ansiosta opin myös rakastamaan (-Bennyn lisäks:D) Sherlock Holmesia! Olin ennen lukenut vaan Baskervillen Koiran, mutta nyt Holmes-kirjojen tuntemus on lisääntynyt huimasti!

Huomasitteko muutes Aamulehdessä olleen kysymyksen ? Oli kai joku lauantai.....
"Mihin ammattiin romaanihenkilö Sherlock Holmes ryhtyi salapoliisin uransa jälkeen?" :))))

No siis, ilmotelkaapas ajoissa Tv;ssä sitten kun uusinnat on tulossa! Ja voisko tietoa siitä ekan tuotantokauden dvd;stä tulla ? :D Onks ees tulos Suomeen ??? :O

Jaaa kakkos kautta kehiin kans kun suomentajalle sopii! <33 ;)))

KIITOOOOS!

~Dekkarifriikki~

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä