You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

Foylen sota

Julkaistu tiistaina 07.05.2013 17 53

Rikosylitarkastaja Christopher Foyle (Michael Kitchen, kesk.) saa avukseen Samantha Stewartin (Honeysuckle Weeks) ja Paul Milnerin (Anthony Howell).

TV1 sunnuntaisin 12.5. - 25.8. klo 18.15 - 19.55

Yle Areenassa 7 päivän ajan

Brittiläinen rikosylitarkastaja Christopher Foyle palaa ruutuun sarjassa Foylen sota (Foyle's War). Toinen maailmansota raivoaa Euroopan mantereella, mutta Englannin etelärannikolla harvasanainen rikosylitarkastaja Foyle käy yhden miehen sotaa rikollisuutta vastaan.

Foyle (Michael Kitchen) mielii sotatantereille, mutta taitava poliisi halutaan pitää kotirintamalla poliisivoimia johtamassa. Niinpä hänen hakemuksensa armeijan palvelukseen hylätään.

TV1 esittää sarjan viisi ensimmäistä tuotantokautta. Sarjan kyseiset kaudet ajoittuvat toukokuun 1940 ja maaliskuun 1943 väliselle ajalle.

 

Taustalla sodan kaiut

Työtovereikseen kotirintamalla Foyle saa nuoren ja yritteliään Samantha Stewartin (Honeysuckle Weeks) sekä sodassa loukkaantuneen ylikonstaapelin Paul Milnerin (Anthony Howell).

Sodan kaiut kuuluvat koko ajan taustalla, ja Foylen kohtalona on selvittää murhia ja rikoksia Etelä-Englannissa. Tutkimuksissaan Foyle törmää useasti myös vakoiluun ja vehkeilyyn.

Sarjan on käsikirjoittanut Anthony Horowitz, joka löytyy esimerkiksi Hercule Poirot, Midsomerin murhat ja Murha mielessä -sarjojen tekijäkaartista. Sarjan on tuottanut brittiläinen Greenlit Productions.

TV1:llä sarjaa on esitetty aikaisemmin vuosina 2008, 2010 ja 2011.

 

Suosittele53 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 07.05.2013

Entäs loput kaudet kuusi, seitsemän ja kahdeksan? Yhteensä 9 osaa, joista kolmea uusinta ei ole vielä Suomessa esitetty. Jääkö näkemättä?

lauantaina 11.05.2013

Foylen sota,oikein hyvää brittiläistä tuotantoa jota mielellään katselee! "Kaivakaa naftaliinista" vielä Ashtonin perhe, At home with the Braithwaites, Vastatuuleen ym.jotta ois vanhuuseläkeläisellekin jotain kahtomista. Sydämen asia on miun ykkönen mutta Vanha suola janottaa on myös katottava. Yksi vika näissä on : liian monta osaa (jopa 60) jää jotain aina kahtomatta.

sunnuntaina 12.05.2013

Kaikkein paras brittiläisistä periodijännäreistä (siis tiettyyn menneeseen aikakauteen sijoittuvista). Nyt uusitaan juuri ne parhaimmat alkupään jaksot (1-12), myös 13-16 taso oli hyvin korkea.

sunnuntaina 12.05.2013

Michael Kitchen on niin mielettömän ihana tässä Foylen roolissaan, tätä katsoo uusintana hänen takiaan milloin vaan. Jaksot ovat juoniltaankin mielenkiintoisia ja vähän erilaisia kotirintaman tarinoita.
Kyllä useimmat brittisarjat kestävät uusimisen parin vuoden välein. Kiitos!

perjantaina 17.05.2013

Kiitos tästä uusinnasta! Foylen sota on silkkaa timanttia.

sunnuntaina 25.08.2013

Foylen sota sarja on pelkkää timanttia todellakin ! Katsoin juuri tämän hetken tilanteen viimeisen jakson ja leukani ei liene koskaan koskaan loksahtanut niin pettyneeseen ilmeeseen....90 % telkkarikanavien tarjonnasta on täyttä sontaa, politiikkaa ei viitsi enää seurata koska se vasta sontaa onkin. Suomi on sopeutettu elämään 50-luvun ehdoilla ja 2010 luvun vaatimuksilla. Ei tämä nyt foylen sotaan kuulu....tulipa vaan mieleen !

sunnuntaina 25.08.2013

Foylen sota sarja on pelkkää timanttia todellakin ! Katsoin juuri tämän hetken tilanteen viimeisen jakson ja leukani ei liene koskaan koskaan loksahtanut niin pettyneeseen ilmeeseen....90 % telkkarikanavien tarjonnasta on täyttä sontaa, politiikkaa ei viitsi enää seurata koska se vasta sontaa onkin. Suomi on sopeutettu elämään 50-luvun ehdoilla ja 2010 luvun vaatimuksilla. Ei tämä nyt foylen sotaan kuulu....tulipa vaan mieleen !

keskiviikkona 22.05.2013

Lähetetäänkö joskus myös loput tuotantokaudet? Sarjaahan on tehty ainakin 26 osaa.

torstaina 23.05.2013

Foylen sotaa tulossa lisää!

Foylen sotaa esitetään nyt TV1:llä viiden tuotantokauden verran. Suunnitelmissa on esittää kausia kuutosesta eteenpäin ensi vuoden aikana, mikäli suinkin mahdollista. Eli tulossa on!

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 30.06.2013

Kiitos Foylen sodasta. Lovejoy pitäisi uusia myös. Noita viimeisiä tuotantokausia ei Lovejoysta ole DVD:llä suomeksi.

perjantaina 02.08.2013

Kun sota on käynnissä, kaikenlaisia tapauksia kyllä piisaa.

maanantaina 05.08.2013

Miksei jaksot ole nähtävissä mobiilissa (iPad)?

torstaina 29.08.2013

Kiitos Foylen sodasta. Siinä on hyvät näyttelijät, ja hyvin toteutettu ajan kuvaus. Katsoin edelisenkin
uusinnan, mutta jaksan hyvin katsoa taas uudelleen.
Sydämen asialla -sarja on myös mieleiseni katsottava. Kun se tuli aiemmin, en voinut seurata siitä
kaikkia jaksoja. Nyt yritän katsoa kaikki jaksot.

sunnuntaina 01.09.2013

Lyhyesti KIITOS Foylen-sarja on ollut oikein kiintoisa ja hyvä. Olisin kiitollinen tietämään jaksoista lisää kaikkiaan siten, että miten hahmottaa jaksojen kronologinen järjestys. Itse olen pihalla, kuin lumiukko. Tästä ei, tai en minä ainakaan ole löytänyt/päässyt perille, josko on tarpeen, kun ne kaikki ovat kai kuitenkin kai toistaan riippumattomia - juonen suhteen?

1. Onko tulossa esitykseen TV:ssä nyt 1.9.2013 jälkeen jaksoja, joita ei aiemmin ole Suomessa nähty?
2. Kuinka paljon on jaksoja kaikkiaan ja mihin järjestyksen ne voidaan selkeyden mukaan laittaa/nimetä?

Tämä selkeyttäisi minun päässäni aiheesta nyt olevaa sekamelskaa?

lauantaina 04.01.2014

Mietin tässä, että aiemmin tuolla on puhuttu, että yle tulisi ehkä esittämään uusia jaksoja tästä sarjasta, niin olisiko kausia 6-8 tulossa tänä vuonna? Toivottavasti!!

perjantaina 16.05.2014

Muistelen saaneeni Foylen sodan loppujaksoista YLEltä viime syksynä vastauksen, että ne olisivat tulossa esitykseen keväällä/kesällä 2014. En muista oliko vastauksessa "ehkä" varaumaa.

Päivi (tai joku muu YLEltä) voisi nyt palata asiaan ja kertoa tämän hetken suunnitelmat, jottei (taas) käy niin, että niiden eistys pääsee yllättämään, YLEllä kun ei ol etapana ilmaitella tulevista etukäteen - ainakaan tehokkaasti!

maanantaina 19.05.2014

Vanhaa ja uutta Foylea tulossa!

Sarjasta Foylen sota uusitaan TV1.llä tuotantokaudet 6 ja 7 sunnuntaisin alkaen 22.6.2014 klo 22.05.
Keväällä 2015 ovat vuorossa aikaisemmin esittämättömät kaudet 8 ja 9.

Päivi
verkkotoimittaja

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä