HBO-tuotantoa: Bernard ja Doris

Julkaistu perjantaina 16.04.2010 1 176

Susan Saradon ja Ralph Fiennes tähdittävät fiktiivistä tarinaa tupakkamogulin perijättärestä.

TV1 tiistaina 20.4. klo 21.00

Kansainvälisen kotikatsomon loppukevät on omistettu HBO-tuotannolle.

Ykkösen tiistai-illoissa nähdään ensin kolme tv-elokuvaa Bernard ja Doris (Bernard and Doris), Uudelleenlaskenta (Recount) 27.4. sekä Sotilaan viimeinen matka (Taking Chance) 4.5. Toukokuussa 11.5. alkaa menestyssarja John Adams.

Elokuva Bernard ja Doris (Bernard and Doris) on Susan Sarandonin (Doris) ja Ralph Fiennesin (Bernard) tähdittämä fiktiivinen tarina tupakkamogulin perijättärestä Doris Dukesta ja hänen ystävyydestään irlantilaisen hovimestarin ja palvelijan Bernard Laffertyn kanssa.

Dukesta tuli monimiljonääri hyvin nuorena. Hänen elämänsä näytti olevan yltäkylläistä, täynnä hyväntekeväisyyttä ja hulppeita juhlia, mutta tosiasiassa nainen oli yksinäinen, ja sielultaan erakko.

Vuonna 1987 irlantilainen hovimestari ja palvelija Bernard Lafferty saapuu Doriksen portaille. Hän on juuri päässyt pois vieroitushoidosta, jossa hän on ollut alkoholismin takia. Hänen cv:nsä on kuitenkin uskottava ja täynnä kuuluisuuksia, joiden palveluksessa hän on ollut aiemmin.

Doris arvaa heti, mikä on "terveydellisten ongelmien" todellinen syy, mutta Bernard vakuuttaa hänet siitä, että pystyy hoitamaan työnsä. Työnantajan ja työntekijän välisenä alkava suhde syvenee pian, kun Lafferty alkaa matkustaa Duken mukana ympäri maailmaa täyttäen perijättären kaikki toiveet.

Epätavallinen suhde on kuitenkin puhtaan henkinen, sillä Lafferty on homo - ja Duke rohkaisee häntä näyttämään sen avoimesti kaikille. Lähes kuusi vuotta myöhemmin Bernard vastaa palvelustehtävien ohella Duken miljoona-omaisuuden hoitamisesta.

HBO:n vuonna 2008 tuottaman elokuvan pääosissa ovat Susan Sarandon, Ralph Fiennes, James Rebhorn, Nick Rolfe, Peter Asher ja Monique Curnen. Ohjaus on Bob Balabanin ja käsikirjoitus Hugh Costellon

 

Ohjelma on katsottavissa 14 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen YLE Areenasta.

 

Ensi viikolla samalla paikalla nähdään Amerikan vuoden 2000 presidentinvaalien ääntenlaskuepäselvyyksistä kertova elokuva Uudelleenlaskenta.

 

Suosittele176 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

tiistaina 20.04.2010

Kova oli Doris Duke aikoinaan rällästämään, mutta perityillä rahoillaan sai kyllä paljon hyvääkin aikaan:
http://www.ddcf.org/
http://en.wikipedia.org/wiki/Doris_Duke
Duke University: http://www.duke.edu/

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä