Hercule Poirot -elokuvia

Julkaistu tiistaina 08.01.2013 5 73

Kapteeni Hastings (Hugh Fraser, vas.), Hercule Poirot (David Suchet) ja ylikomisario James Japp (Philip Jackson) selvittävät hotellivieraan surmaa pienellä saarella elokuvassa Varjossa auringon alla.

TV1 lauantaisin ja sunnuntaisin 13.1. - 24.2.2013

Yle Areenassa 14 päivää

TV1 esittää viikonloppuisin uusintana Hercule Poirot -elokuvia (7). Luvassa on 13 jännittävää murhamysteeriä.

Murhamysteerien päätteeksi lauantaina 2.3. esitetään dokumentti David Suchet Idän pikajunassa.

 

 

Hercule Poirot: Kellot (The Clocks)

TV1 sunnuntaina 13.1. klo 15.25 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Saapuessaan työpaikalleen nuori konekirjoittajaneitonen Sheila Webb (Jaime Winstone) kokee järkytyksen. Talosta löytyy kuollut mies, joka on surmattu teräaseella. Ruumiin ympärillä on pysähtyneitä kelloja, ovatko ne viesti murhaajalta?

Hätääntynyt nainen törmää kadulla luutnantti Colin Raceen (Tom Burke), jonka saapuessa surmapaikalle osa kelloista on kadonnut. Naapurit eivät ole kuulleet mitään, ja poliisi ei pääse eteenpäin tutkimuksessa, etenkin kun vihje miehen henkilöllisyydestä johtaa umpikujaan.

Luutnantti Race muistaa isänsä vanhan ystävän, joka on kehaissut voivansa selvittää murhan edes käymättä rikospaikalla. Itsekin salaista tutkintaa vetävä Race epäilee väitettä, mutta pystyykö Hercule Poirot todella siihen?

Pääosissa: David Suchet, Tom Burke, Anna Massey, Jaime Winston, Phil Daniels, Ben Righton.
Ohjaus: Charles Palmer. Käsikirjoitus: Stewart Harcourt. Tuotanto: ITV Studios, Britannia, 2009.

 

 

Hercule Poirot: Murhenäytelmä (Three Act Tragedy)

TV1 lauantaina 19.1. klo 15.25 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Hercule Poirot'n ystäväpiiri on varsin laaja. Yksi heistä, eläköitynyt näyttelijä Sir Charles Cartwright (Martin Shaw) on kutsunut hänet illallisille Cornwallin kartanoonsa. Kesken juhlan arvostettu kirkonmies kaatuu kuolleena maahan. Mihin hän oikein kuoli? Kuolinsyyntutkimus ei löydä uhrista mitään poikkeavaa, siis ainakaan cocktail ei ollut myrkytetty, vaikka mies siihen kuolikin.

Poirot'lla on visainen ongelma: jos lasi olisi sisältänyt myrkkyjuomaa, osuiko se oikealle henkilölle vai oliko kohteena joku toinen. Hieman myöhemmin sattuu samanlainen outo kuolemantapaus, ja sitten vielä yksi. Osuiko murhaaja kolme kertaa harhaan? Elokuva perustuu dekkariin Tragedia kolmessa näytöksessä.

Pääosissa: David Suchet, Martin Shaw, Kimberley Nixon, Art Malik, Nigel Begram. Käsikirjoitukseksi muokannut: Nick Dear. Ohjaus: Ashley Pearce. Tuotanto: Granada International, Britannia, 2010.

 

 

Hercule Poirot: Kurpitsajuhla (Halloween Party)

Hercule Poirot (David Suchet) ja Ariadne Oliver (Zoë Wanamaker) jäljittävät murhaajaa.

TV1 sunnuntaina 20.1. klo 15.25 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

On syksyn kurpitsajuhlan aika ja Hercule Poirot kohtaa vanhan ystävänsä dekkarikirjailija Ariadne Oliverin (Zoë Wanamaker). Lastenjuhlissa muuan piltti väittää Ariadnelle nähneensä murhan. Onko kyse vain lapsen harmittomasta liioittelusta, onhan sentään kauhujuttujen kulta-aika, vai voisiko jutussa piillä totuuden siemen?

Kun juhla saa traagisen käänteen, on selvää, että murha on tapahtunut, eikä se jää ainoaksi. Kyläläiset huolestuvat, onko halloweenin henki kironnut heidät? Poirot ystävineen uskoo kuitenkin löytävänsä elävän syyllisen.

Pääosissa: David Suchet, Zoë Wanamaker, Sophie Thomson, Timothy West, jne. Ohjaus: Charles Palmer. Käsikirjoituksi muokannut: Mark Gatiss.
Tuotanto: Granada International, Britannia, 2010.

 

 

Hercule Poirot: Varjossa auringon alla (Evil Under the Sun)

TV1 lauantaina 26.1. klo 15.15 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Hercule Poirot on lomalla pienellä etelärannikon saarella, kun eräs hotellivieraista löytyy surmattuna rannalta. Pian selviää, että kyse on intohimorikoksesta, mutta kuka sen teki?

Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, Tim Meats, David Mallinson, Louise Delamere. Ohjaus: Brian Farnham. Tuotanto: Granada, Britannia 2001.

 

 

Hercule Poirot: Murha Mesopotamiassa (Murder in Mesopotamia)

TV1 sunnuntaina 27.1. klo 15.15 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Agatha Christien Hercule Poirot matkustaa ystävänsä Hastingsin mukana arkeologisille kaivauksille Lähi-Itään. Ennen pitkää Poirot joutuu töihin kaivamaan esiin totuutta juuri tapahtuneesta murhasta.

Pääosissa: David Suchet, Hugh Fraser, Ron Berglas, Barbara Barnes, Dinah Stabb, Georgina Sowerby. Ohjaus: Tom Glegg. Tuotanto: Granada, Britannia 2001.

 

 

Hercule Poirot: Viisi pientä possua (Five Little Pigs)

TV1 lauantaina 2.2. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Hercule Poirot'n luo tulee nuori tyttö Kanadasta ja pyytää, että Poirot voisi tutkia tytön vanhempien tapausta 14 vuoden takaa. Tytön äiti hirtettiin syytettynä huikentelevaisen aviomiehensä murhasta. Jostain syystä jutun alkuperäiset todistajat eivät ole halukkaita kaivelemaan vanhoja juttuja!

Pääosissa: David Suchet, Toby Stephens, Gemma Jones, Marc Warren. Tuotanto: Granada, Britannia 2003.

 

 

Hercule Poirot: Teetä kolmelle (Sad Cypress)

TV1 sunnuntaina 3.2. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Hercule Poirot joutuu taistelemaan aikaa vastaa säästääkseen kaksoismurhasta tuomitun nuoren naisen elämän. Kun seurapiirijulkkikselle luetaan tuomiota tätinsä ja saman miehen rakkaudesta kilpailleen naisen murhista, ei Poirot voi välttyä ajatukselta, ettei kaikki ole kohdallaan.

Pääosissa: David Suchet, Elisabeth Dermot Walsh, Diana Quick, Paul Mcgann, Rupert Penry-Jones. Tuotanto: Granada, Britannia 2003.

 

 

Hercule Poirot: Kuolema Niilillä (Death on the Nile)

Tunnetuin Poirot-tarina sijoittuu Niilin risteilijälle.

TV1 lauantaina 9.2. klo 15.15 - 16.50

Yle Areenassa 14 päivää

Agatha Christien ehkä kaikista tunnetuin rikostarina sijoittuu risteilijälle Niilillä. Mukana risteilyllä ovat mm. murheen murtama Jackie, tämän entinen sulhanen sekä tämän uusi vaimo.

Kun vaimo löytyy kuolleena, on Jackiellä alibi - hän on ollut lukittuna hyttiinsä. Mutta mitä risteilijällä oikein on meneillään, sillä ruumiita löytyy vielä lisää?

Pääosissa: David Suchet, Judy Parfitt, James Fox ja Barbara Flynn. Tuotanto: Granada, Britannia 2003.

 

 

Hercule Poirot: Kohtalokas viikonloppu (The Hollow)

TV1 sunnuntaina 10.12. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Jännitystä on jälleen luvassa, kun Hercule Poirot viettää viikonloppua oudosti käyttäytyvän Angkatellin perheen kanssa. Viikonloppu saa uhkaavan käänteen, kun perhe lavastaa murhanäyttämön.

Poirot joutuu pian toteamaan, että kyseessä ei ole pelkkä viaton leikki, vaan että tohtori on ammuttu oikeasti. Poirot'n tutkiessa tapausta käy ilmi, että jokaisella talon asukkaalla olisi syytä haluta tohtorin kuolemaa.

Pääosissa: David Suchet, Edward Fox, Sarah Miles, Jonathan Cake. Tuotanto: Granada, Britannia 2003.

 

 

Hercule Poirot: Sininen juna (The Mystery of the Blue Train)

TV1 lauantaina 16.2. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Calais'ssa lomaileva Hercule Poirot kohtaa ökyrikkaan amerikkalaisen Rufus Van Aldinin ja tämän orvon tyttären Ruthin. Tytär kutsuu Poirot'n syntymäpäiväjuhliinsa, jossa Poirot tapaa Ruthin appensa epäsuosiossa olevan miehen sekä nuoren viehättävän perijättären, Katherinen. Seuraavana aamuna koko seurue nousee junaan matkatakseen kuuluisan Sinisen junan mukana Calais'ta Nizzaan, kukin omasta syystään.

Junassa tapahtuu julma naisenmurha, joka imaisee Poirot'n mukaansa tutkimaan, mikä yhteys Ruthin kadonneella verenpunaisella timantilla on murhaan. Kun Sininen juna saavuttaa määränpään, on Poirot ratkaissut tapauksen.

Pääosissa: David Suchet, Elliott Gould, Jaime Murray, Georgina Rylance, James D'Arcy, Lindsay Duncan. Ohjaus: Hettie McDonald.
Käsikirjoitus: Guy Andrews. Tuotanto: Granada, Britannia 2005.

 

 

Hercule Poirot: Hautajaisten jälkeen (After the Funeral)

TV1 sunnuntaina 17.2. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Äveriään Richard Abernethien surevat omaiset kunnioittavat poisnukkunutta rakastaan. Testamentin lukutilaisuudessa vainajan sisar kohahduttaa kertomalla tietävänsä varmasti, että hänen veljensä murhattiin. Yllättävä on myös testamentin sisältö, missä arveltu edunsaaja jätetään perinnöttömäksi ja vainajan mittava omaisuus jaetaan muiden sukulaisten kesken. Miksi?

Perheen lakimies kutsuu Poirot'n selvittämään testamentin motiivia. Hän saapuukin paikalle juuri parahiksi ratkomaan myös toista murhaa, kun kohupaljastuksen tehnyt vainajan sisar surmataan brutaalisti.

Pääosissa: David Suchet, Michael Fassbinder, Monica Dolan, Geraldine James, Robert Bathurst, Julian Ovenden, Anthony Valentine.
Ohjaus: Sarah Harding. Käsikirjoitus: Philomena McDonagh. Tuotanto: Granada International, Britannia, 2005.

 

 

Hercule Poirot: Kortit pöydällä (Cards on the Table)

Hercule Poirot selvittää korttipelin aikana tapahtunutta murhaa.

TV1 lauantaina 23.2. klo 15.20 - 16.50

Yle Areenassa 14 päivää

Rikas ja persoonallinen Shaitana kutsuu luokseen joukon ihmisiä ja istuttaa heidät pelipöydän ympärille. Kutsu käy myös neljälle terävä-älyiselle rikoksista kiinnostuneelle henkilölle, joten Poirot saa kerrankin arvoistaan seuraa.

Mukana ovat dekkarikirjailija Ariadne Oliver, Scotland Yardin ylikomisario Wheeler, eversti Hughes sekä Poirot. Koska henkilöluku on pariton, illan isäntä väistyy sivuun tarkkailemaan tilannetta. Pelin päätyttyä mies löydetään nojatuolistaan veitsi rinnassaan. Kuka hänet murhasi?

Pääosissa: David Suchet, Alexander Siddig, Zoë Wanamaker, David Westhead, Robert Pugh, Lesley Manville, Alex Jennings, Tristan Gemmill, Honeysuckle Weeks. Ohjaus: Sarah Harding. Käsikirjoitus: Nick Dear. Tuotanto: Granada International, Britannia 2005.

 

 

Hercule Poirot: Vuoksi ja luode (Taken at the Flood)

TV1 sunnuntaina 24.2. klo 15.20 - 16.55

Yle Areenassa 14 päivää

Edesmenneen miljonäärin omaiset kutsuvat Hercule Poirot'n Gordon Cloaden surukartanoon selvittämään epäselvyyksiä miehen äkillisen kuoleman ympärillä. Poirot huomaa pian, mikä on sukulaisten perimmäinen motiivi selvittää kuolema, sillä se teki nuoresta leskestä varakkaan perijättären.

Kartanossa vaikuttaa myös nuoren lesken veli, jolla on vakaa kanta sisarensa sukulaisiin. Kun nuori leski saa kiristyskirjeen, alkaa Poirot ymmärtää, kuinka vähän ihmishenki maksaa sellaiselle, joka haluaa raivata kaikki esteet tieltään.

Pääosissa: David Suchet, Celia Imrie, Jenny Agutter, Tim Piggot-Smith, Penny Downie, Pip Torrens. Ohjaus: Andy Wilson. Käsikirjoitus: Guy Andrews.
Tuotanto: Granada International, Britannia 2005.

 

 

David Suchet Idän pikajunassa

TV1 lauantaina 2.3.2013 klo 16.00 - 16.50

Ohjelmalla ei ole nettikatselua

Hercule Poirota näyttelevä David Suchet matkustaa maailman tunnetuimmalla junalla.

 

Suosittele73 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

sunnuntaina 27.01.2013

Poirot- ja Miss Marple-filmatisoinnit ovat kyllä todella hyvää katsottavaa. Olisikohan jossain vaiheessa tulossa taas uusia jaksoja? Myös 1990-luvun täyspitkätkin elokuvat olisi kiinnostava nähdä, kun 50-minuuttisten uusinnatkin juuri loppuivat.

tiistaina 19.02.2013

Olisi mukava nähdä alkuperäisen Miss Marplen näyttelemänä mahdolliset jaksot.

- Kiitos -

sunnuntaina 16.06.2013

Hei!

Itv näyttää vihdoin aloittaneen uusien Hercule Poirot -jaksojen lähetyksen. Onko vielä mitään tietoa, milloin ne saataisiin tänne Suomeen?

maanantaina 17.06.2013

Hercule Poirotin uudet ja samalla viimeiset elokuvat on alustavasti suunniteltu esitettäväksi kuluvan vuoden loppupuolella. Korostan, että suunnitelmat ovat alustavia. Lisää tietoa tulee kyllä kun, aikataulut täsmentyvät.

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 19.11.2013

Hej!

Joko Ylellä on tarkempaa tietoa, koska Poirotin uudet jaksot esitetään?

- Suchet-fani -

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä