The Hour

Julkaistu keskiviikkona 23.10.2013 20 73

Freddie Lyon (Ben Wishaw) on etevä uutishaukka.

TV1 keskiviikkoisin 30.10. - 4.12.2013 klo 22.00 - 22.55 (ensimmäinen tuotantokausi), uusinta lauantaisin klo 23.30

TV1 keskiviikkoisin 11.12.2013 - 15.1.2014 klo 22.00 - 22.55 (toinen tuotantokausi), uusinta lauantaisin klo 23.30. Huom! ke 11.12. poikkeuksellisesti klo 23.05!

Yle Areenassa 14 päivää

1950-luvun Lontooseen sijoittuva tyylikäs draamasarja The Hour (12) (The Hour) liikkuu mediamurroksen ja kylmän sodan leimaamassa maailmassa. Britannian yhteiskunnan näennäisen tyynen pinnan alla kytee valtakuntaa ravisteleva salaisuus. TV1 esittää sarjan kaksi tuotantokautta.

 

Silmät avaava kohtaaminen

BBC:n tv-uutisten taistelupari Bel Rowley (Romola Garai) ja Freddie Lyon (Ben Whishaw) kaipaavat kipeästi uutta ajattelua luutuneeseen tapaan toimittaa uutiset.

Kuin tilauksesta kilpaileva yritys on perustamassa uutta ajankohtaisohjelmaa, jonka juontajaksi tinkimättömyydestään tunnettu Freddie halajaa. Paikka vain on jo pedattu toiselle – suhteilla. Uuden koppavan juontajan Hector Madden (Dominic West) ympärille haalitaan alan kerma.

 

Uutishaukan tilaisuus

Tunnettu yliopistomies on murhattu, mutta poliisi painaa jutun villaisella. Etevä uutishaukka Freddie haistaa heti, että kohdalle on sattunut vuosikymmenen uutinen, jonka penkominen on paitsi äärimmäisen kiehtovaa myös kohtalokasta.

 

Toinen kausi: Vuosi Freddien potkuista!

Toinen kausi alkaa tilanteessa, jossa on kulunut vuosi Freddien potkuista. Hector viihtyy Sohon yöelämässä ja Bel taistelee katsojaluvuista. Ohjelma saa uuden uutispäällikön, jolla on radikaaleja ajatuksia ja näkemystä.

Pääosissa: Ben Whishaw, Romola Garai, Dominic West, Tim Pigott-Smith, Juliet Stevenson, Anton Lesser, Julian Rhind-Tutt, Oona Chaplin, Anna Chancellor ja Peter Capaldi. Käsikirjoitus: Abi Morgan. Tuotanto: Kudos Film & Television, BBC America, Britannia, 2011-12.

 

Muualla verkossa

The Hour (BBC2:n kanavasivut)

 

Kuvassa Bel Rowley (Romola Garai, oik.) ja Hector Madden (Dominic West).

 

Suosittele73 Suosittelee
Asiasanat:

Kommentit

perjantaina 25.10.2013

Vaikuttaa kiinnostavalta.

lauantaina 26.10.2013

Aivan mahtavaa, että saadaan tää vihdoinkin Suomeen! :))

tiistaina 29.10.2013

Kiitos, toiveen toteuttamisesta. Nyt saadaan parasta pöytään eikä mitään formaattikamaa. Ben Whishaw, Romola Garai, Dominic West ja Oona Chaplin ovat paitsi kauniita katsella myös taitavia näyttelijoitä. Daniel Giorgettin musiikki ja vuosien 1956 ja 1957 miljööt kruunaavat herkun. Abi Morgan sai juuri Emmyn sarjan käsikirjoituksesta. Surullista kyllä tuotantoyhtiö perui kolmannen kauden teon jo aiemmin. Pääosissa muuten yllä mainittujen lisäksi loistava Anna Chancellor ja toisella kaudella myös Peter Capaldi. Sisällön puolesta tätä sarjaa voisi näyttää aiemminkin; nämä myöhäiset esitysajat karsivat katsojia.

torstaina 31.10.2013

Loistavaa, että tämä näytetään. Hyvä sarja ja hyvät näyttelijät. Erityisesti Ben Whishaw.

lauantaina 02.11.2013

Kertokaa sille ohjelman mainoksen spiikkaajalle, että 'The Hour' äännetään [thi auö] -- ei [thö auö]. Englannissa määräinen artikkeli 'the' äännetään siis eri tavalla riippuen siitä, alkaako sana konsonanttiäänteellä vai vokaalilla. Vaikka 'hour' kirjoitetaan konsonanttialkuisena, äännetään se silti vokaalialkuisena. 'H' on äänetön. Eli vielä kerran [thi auö]. IPA:na ði.

maanantaina 04.11.2013

Luuletkos olevas fiksukin?!

keskiviikkona 13.11.2013

tuo ääntämissääntöhän opitaa jo englannin alkeissa.

sunnuntaina 05.01.2014

No, huh huh, olipa syväluotaavaa tekstiä. Ylellä ei onneksi ole spiikkaajia vaan kuuluttajia ja eiköhän siellä tunneta englannin alkeet.
Iso kiitos tästä sarjasta. Pitkästä aikaa tulee jotain todella koukuttavaa katsottavaa, ja toivon tietenkin uusintaa, kun jäi yksi jakso näkemättä ja muutenkin. Digiboxin tallennuksiin ei voi todellakaan luottaa, taitaa toimia tuulella, vaikka kuinka olisi viikkoajastus päällä. Putosin vähän kärryiltä, kun katko kohdallani osui kakkoskauden ensimmäisen osan kohdalle, mutta onneksi tarina jatkuu vielä.
Tämä on sitä hyvää brittiläistä draamaa. Kiitos!

perjantaina 17.01.2014

The Hour äännetään tietysti [thi auö]. Kyllä mielestäni olisi kiva, jos ohjelmien ulkomaiset nimet äännettäisiin suunnilleen oikein. Ei tämä ole minulle elämän tai kuoleman asia, mutta silti edes suunnilleen oikea ääntämys tuntuisi hyvältä. Kaupallisilla pieleen ääntäminen ja/tai painotus on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, mutta toivoisi verovaroilla tuettujen Ylen kanavien pystyvän parempaan.

perjantaina 08.11.2013

Kiitos tästä sarjasta! :)

Koska muuten alkaa Nuori Morse? Keväällä, kun esitettiin se pilottijakso, niin luvattiin sarjan alkavan syksyllä. Ei vaan ole ainakaan Areenassa näkynyt... :(

perjantaina 06.12.2013

Pikkunäppärää käsikirjoitusta ja siloteltua kuvaa liian kauniista ihmisistä.
Suuret roolipersoonallisuudet puuttuvat miltei kokonaan.
Kohtalaista näyttelijätyötä, mutta näyttelijät ovat kuin aikamatkalla 50-luvulla.
Englanti oli 50-60 luvuilla kuuluisa hevosenkasvoisista naisista ja huonohampaisista ihmisistä.

Eikä tässä voi puhua lavaste- tai pukudraamastakaan.
Kuvastosta ovat poissa sodasta juuri selviytyneen Englannin rauniot,
ja pula ja puute miltei kaikesta.

Kerran jaksaa katsoa, Älkää vaan uusiko enää.

sunnuntaina 05.01.2014

Televisiossa on edelleen se off-nappula, mistä voi laittaa ruudun sammuksiin, kun ei kiinnosta. Miksi viedä muilta katsomisen ilo? Outoa ajattelua.

keskiviikkona 15.01.2014

Harvinaisen vähän kommentteja ottaen huomioon, että kyse on todellisesta laatusarjasta. Miksi se on piilotettu niin myöhäiseen lähetysaikaan?

Lisää tämänkaltaista!!!

torstaina 16.01.2014

Fantastinen sarja. Tyylillä ja taidolla tehty, paras mitä olen vuosiin katsonut. Hienosti rakennetut hahmot ja aihe joka on läsnä, aina ajankohtainen ja keskuudessamme yhä tänään - raha, valta ja korruptio. Kunpa journalistit olisivat tänäänkin tätä mitä nämä miehet ja naiset ovat, ja jollaisia toimittajat itse asiassa olivat meilläkin vielä 20 vuotta sitten.

torstaina 16.01.2014

Toivottavasti tulee kolmaskin kausi, onhan tulossa? Todella hyvä sarja! Kiitos esillepanosta! Niin tätäkin päivää kuten tuo edellinen kirjoittaja kertoo. Tämän päivän rohkeista kertoo esim. toimittajat Venäjällä ja muissa "diktatuurimaissa" surkeine kohtaloineen, Snowden ja Amnestyn, Greenpeacen toiminta eikö vain?! Rohkeita riittää ja toivoa on aina - on oltava!

torstaina 16.01.2014

Todella hyvä ja tinkimätön sarja, laadukkaasti tehty.
Olisipa todellisessa elämässä vielä tämän tasoista journalismia; pureuduttaisiin todellisiin uutisiin ja tiedonvälitykseen eikä joutavan päiväiseen hömpään.
Nykyään toisarvoisista asioista pyritään tekemään todellisia uutisia, jolloin varsinainen todellisuus hämärtyy..

perjantaina 17.01.2014

Jäiköhän sarjan valmistus Britanniassakin vain näihin kahteen kauteen? Harmi, koska oli todella kiinnostavaa katsottavaa ja hyvin tehtyä. Mahtavaa nättelijäntyötä myös. Tämä on jäänyt kaikenkaikkiaan jotenkin pimentoon moniltakin katsojilta jostain syystä. Toivottavasti Yle vastaa tuohon jatkomahdollisuuteen vaikka täällä Areenassa.

maanantaina 20.01.2014

Milloin sarjan kolmas tuotantokausi saadaan Suomessa nähtäväksi? Tietääkseni sellainen on briteissä jo tehty, vai olenko väärässä? Olen täysin myyty ihanan, karismaattisen Ben Whishawn edessä ja muutenkin koko sarja on parasta pitkään aikaan. En malta odottaa jatkoa!

tiistaina 21.01.2014

Kiitos erinomaisesta sarjasta!

tiistaina 28.01.2014

Kiitokset tämän sarjan näyttämisestä! Olin kuullut hyvää, mutta se yllätti kuinka paljon pidinkään tästä.

@ Rakastunut: BBC perui The Hourin, eli kolmoskautta ei ole tehty eikä tulossa. :(

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä