Mr Selfridge

Julkaistu maanantaina 20.01.2014 30 23

Harry Gordon Selfridge (Jeremy Piven) haluaa perustaa komean tavaratalon Lontooseen.

TV1 tiistaisin 4.2. - 8.4.2014 klo 21.00 - 22.00 (ensimmäinen tuotantokausi)

TV1 tiistaisin 15.4. - 17.6.2014 klo 21.00 - 21.45 (toinen tuotantokausi)

Yle Areenassa 30 päivää

Amerikkalainen liikemies ja suuri visionääri Harry Gordon Selfridge on hankkinut kannuksensa 1900-luvun alussa Chicagossa.

Selfridge saapuu suurin elkein Lontooseen. Hän haluaa perustaa maailman suurimman ja kauneimman tavaratalon.

Kymmenosaisen draamasarjan Mr Selfridge (12) pääosassa nähdään Golden Globe- ja Emmy-palkittu Jeremy Piven ja vaimon, Rose Selfridgen, roolissa Frances O'Connor.

TV1 esittää sarjan kaksi tuotantokautta. Sarjan jälkimmäinen tuotantokausi pyörii parhaillaan Briteissä.

 

Naisille ostosunelmia

Harry Gordon Selfridgen maailmaa syleilevä tyyli hämmentää englantilaisia rahoittajia ja lehdistöä. Hän haluaa täyttää jokaisen naisen ostounelmat hienoilla vaatteilla ja tavaroilla, joista vähän aikaa sitten ei voitu edes uneksia.

Epäilijöistä piittaamatta itsevarma liikemies luo ennennäkemätöntä kampanjaa jo ennen kuin maailman modernein tavaratalo on tuskin muuta kuin kuoppa Oxford Streetin varrella.

Kun rahoittaja kääntää hänelle selkänsä, sulavakäytöksinen mies etsii muita korvaavia keinoja liiketoimintansa aloittamiseksi. Hän osaa tarttua uusiin tilaisuuksiin ja hankkia julkisuutta liikkeelleen.

 

Kuinka käy tavarataivaan?

Henkilökunnaltaan kunnianhimoinen liikemies odottaa enemmän intoa kuin kukaan koskaan, mutta perheelliseksi mieheksi hänellä on liikaakin silmää naiskauneudelle.

Nouseeko Selfridgen nimeä kantava tavarataivas siivilleen ja kuinka sen lento kantaa?

Kymmenosainen sarja pohjautuu Lindy Woodheadin elämänkertaan Shopping, Seduction & Mr Selfridge.

Muissa rooleissa ovat Katherine Kelly, Aisling Loftus, Zoe Tapper, Tom Goodman-Hill ja Amanda Abbington. Käsikirjoituksesta vastaa palkittu Andrew Davies.

Tuotanto: ITV Britannia, 2012.

 

Toinen tuotantokausi: Tavaratalo jo nähtävyys!

TV1 tiistaisin 15.4. - 17.6.2014 klo 21.00 - 21.45 (toinen tuotantokausi)

Mr Selfridge -sarjan (12) toisella tuotantokaudella Harry Selfridgen yltiöpäinen työ on kantanut hedelmää. On vuosi 1914, ja viisivuotiaasta tavaratalosta on tullut Lontoon kolmanneksi merkittävin nähtävyys. Henkilökunta haluaa juhlistaa työnantajaansa, mikä lämmittää Harryn mieltä. Kulissien takana miestä kalvaa tyhjyys. 

Kaupungissa juhlitaan ja tanssitaan, mutta mantereelta kantautuu vakavia kaikuja. Onko Eurooppa suistumassa suursotaan ja joutuuko Englanti mukaan? Mitä se tarkoittaisi tavaratalon tulevaisuudelle?

Pääosissa: Jeremy Piven, Frances O’Connor, Aisling Loftus, Zoe Tapper, Tom Goodman-Hill, Amanda Abbington, Grégory Fitoussi, Amy Beth Hayes, Katherine Kelly, Polly Walker. Käsikirjoitus: Andrew Davies.

Tuotanto: ITV Britannia, 2013.

 

Osastopäällikkö Neiti Mardle (Amanda Abbington, vas.), myyjättäret Doris (Lauren Crace) ja Kitty (Amy Beth Hayes) ovat saaneet vaativan johtajan.

 

Suosittele23 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 22.01.2014

Ihanaa, lisää tällaista!

maanantaina 27.01.2014

Eikös tämä nyt ole melkein sama kuin Naisten paratiisi... kaksi samanlaista sarjaa peräkkäin? Mitä järkeä?

tiistaina 04.02.2014

sama ajatus tuli, kun kuulin sarjasta.- En aio katsoa.

keskiviikkona 05.02.2014

Ei ole pakko katsoa, jos ei halua. Elämme onneksi vapaassa maassa. Minäkään en aio haaskata aikaani Sotsin kanssa. Mr. Selfridge irrottaa arjesta hetkeksi paremmin.

keskiviikkona 05.02.2014

Touché !

tiistaina 15.04.2014

Ei kannata olla niin skeptinen. Itse jäin koukkuun, kun näin ekan osan. Suosittelen lämpimästi. Britti draamaa parhaimmillaan.

tiistaina 28.01.2014

Mahtavaa, tuskin maltan odottaa!
Kiitos YLElle näistä ihanista sarjoista kuten naisten paratiisi, downton abbey, hakekaa kätilö yms.
Suurin pelko on että missaa jonkin ihanuus-sarjan!

maanantaina 17.02.2014

Kiitos tosiaan YLElle, luettelit juuri suosikki sarjani (ja koko perheen, mummosta 6 vuotiaaseen), lisäisin vielä yhden Francon jälkeen!

tiistaina 04.02.2014

Missä viipyy hykerryttävä Last tango in Halifax?

keskiviikkona 05.02.2014

Tulossa on! Last Tango in Halfax alkaa TV1:llä kesän jälkeen! Sarjasta esitetään kaksi tuotantokautta. Päärooleissa nähdään Anne Reid ja Derek Jakobi.

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 04.02.2014

Ikävä kyllä kovasti tuli vain mieleen aneeminen uusintaversio The Paradise - Naisten paratiisista. Kumpi mahtoi olla ensin: toki Zolan kirja oli ensin, mutta nämä tv-sarjat siis? Aina ei pelkkä sinällään upeasti toteutettu epookki toimi, jos näyttelijöissä ei ole särmää, ja käsikirjoitus tuntuu ensijaksosta alkaen vähintään kertaalleen nähdyltä. Harmi, yleensä tämäntyyppiset brittisarjat ovat Ylen ykköstarjontaa: tässä vaiheessa vuotta johtopaikka pitää edelleen Uusi Seelantikoukuttavalla Top of Lakella.

keskiviikkona 28.05.2014

Niin, kai tajuat että Selfrdgen tarina on tosi? Selfridge's on edelleenkin iso ja toimiva tavaratalo Lontoossa...
"The Paradise" perustuu taas löyhästi Zolan fiktiiviseen "Naisten paratiisi"-romaaniin, ja Zola puolestaan sai idean romaaniinsa Pariisin Au Bon Marche-tavaratalosta.

torstaina 13.02.2014

Huippu epookkisarja. Koukutuin kyllä täysin. Näyttelijät ovat kyllä tosi hyviä. Mielestäni yleltä tulee vain hyviä bbc:n sarjoja mistä lajityypistä tahansa.

maanantaina 10.03.2014

Kiitos kiitos kiitos, aivan LOISTAVA sarja! Tätä odottelinkin pitkään Suomeen vaikka brittien tahdissa olenkin jaksoja katsellut. Ja kaikille vaan tiedoksi, että The Paradise perustui kirjaan, kun taas Mr. Selfridge on osittain tositapahtumiin pohjautuva. Ja vaikka ovat Paratiisin kanssa tyyliltään samanlaisia, niin ovat silti täysin erilaisia.

tiistaina 18.03.2014

Mr. Selfridge sijoittuu eri aikaan kuin Naisten paratiisi, se alkaa vuodesta 1908 ja Naisten paratiisi alkaa vuodesta 1875. Älkää tyrmääkö sarjaa vain siksi, että se tuntuu matkineen Naisten paratiisia, mielestäni ovat täysin eri sarjaa ja molemmat ovat huippuhyviä!

keskiviikkona 26.03.2014

The Paradisehan loppui toisen tuotantokauden jälkeen iäksi :/

keskiviikkona 26.03.2014

Miksi jakso 8 ei ole Areenassa?

keskiviikkona 26.03.2014

Jakso näyttäisi olevan nyt Areenassa: http://areena.yle.fi/tv/2187605

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 01.04.2014

Mr. Selfridge-sarja on aivan LOISTAVA minunkin mielestäni, mm. puvustus, miljööt, näyttelijäsuoritukset ja etenkin musiikki, joka heti alkumetreiltä tempaa mukaansa. Aah, ihanaa kaikkinensa! Kiitos, kiitos YLE tästä sarjasta. Lisää tällaista pukudraamaa 1800/1900-luvun taitteesta toivoisinkin televisioon. Naisten paratiisi-sarja oli siis myös loistava.

keskiviikkona 02.04.2014

Sarja on ihan katsottava, mutta vähän häiritsee sen mainostaminen "tositarinaan perustuvana".

Toki Harry Selfridge ja moni muukin sarjassa vilahtava hahmo ovat todellisia historiallisia henkilöitä, mutta pääosin sarjan tapahtumat ovat puhtaasti käsikirjoittajien mielikuvituksen tuotetta.

Vaan kukapa enää nykyään jaksaisi katsoa sarjoja, joissa ei olisi kaikenlaista ihmissuhdepyöritystä, seksiä ja salarakkaita...

keskiviikkona 28.05.2014

Jos haluat spoilautua sarjan suhteen, suosittelen kurkkaamaan Harry Selfridgestä kertovaa Wikipedian sivua. Totuus oli tarua ihmeellisempää, ja rakastajattaria riitti. :)
(Inhoan "salarakas" -turhaketermiä. Jos jollakulla on salainen suhde, hänellä on joko rakastajatar tai rakastaja.)

keskiviikkona 02.04.2014

1.4. esitetyssä jaksossa 9/20 yle-areenassa puuttuu suomenkielinen teksti (TXT-valinta). Aiemissa jaksoissa tekstin on saanut näkyviin.

keskiviikkona 09.04.2014

Kertakaikkiaan hengästyttävän MAHTAVA oli tämä Mr. Selfridge-sarjan ensimmäisen tuotantokauden päätösjakso. Kiitos Kiitos YLE. Suurella innostuksella ja jännityksellä jään odottamaan sarjan toista tuotantokautta.
Ja unohtaa ei tietenkään voi, että YLE on aiemminkin esittänyt nautinnollista epookki/pukudraamaa mm. Ford Madox Fordin romaanisarjan pohjalta tehdyllä sarjaelokuvalla Parade's End (suom. Juhlien jälkeen). Kiitos YLE siitäkin.

torstaina 10.04.2014

Kiitos Pitsitäti! TV1:n sarjat ovat luonnollisesti - ykköslaatua!

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 21.04.2014

Mr. Selfridge, toinen tuotantokausi, ensimmäinen jakso: lordi Loxleyn tympeä, suorapuheinen, ylimielinen ja häikäilemätön aristokraattiolemus toimii erinomaisena parina älykkäälle lady Loxleylle. Kipakkaa välienselvittelyä näiden kahden kesken varmasti tulossa. Molemmat näyttelijät ovat erittäin taitavia rooleissaan.
Tuon ajan muodin suurnimi Paul Poiret esitellään taitaen: eloisa värinkäyttö ja itämaiset vaikutteet vilahtavat sarjan upeassa puvustuksessa.
Hyvin mielenkiintoinen kakkoskauden avaus.

keskiviikkona 14.05.2014

Ihana sarja, tästä tulee niin hyvälle mielelle!

tiistaina 27.05.2014

Onkohan tätä sarjaa tehty lisää, vai loppuuko toiseen tuotantokauteen?

Hyvä sarja! Ihanasti tarina kertoo innostuksesta tehdä töitä tavaratalossa - yhteen hiileen puhaltamista. Innostava johtaja, joka välittää alaisistaan ja myöntää myös virheensä.
Vahvoja naisia, kuten heitä oli 1900-luvun alkupuolella, vaikka aika oli ankarampaa kuin nyt, eikä tasa-arvo ollut itsestäänselvyys.. onko nytkään..

keskiviikkona 28.05.2014

Pari kuukautta sitten, maaliskuussa ilmoittivat että kolmas tuotantokausi tulee. :) Varmaan vielä neljäs ja viideskin, kun ottaa huomioon kuinka myrskyisä elämä herra Selfridgellä oli.
Tuossa BBC:n uutinen asiasta, eivät tosin kerro koska sarjan kuvaukset aloitetaan tai koska tulee ulos.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-26472785

keskiviikkona 28.05.2014

Äh, korjaan itseäni koska tuossahan se sanotaan heti alkuunsa: "The show, which is inspired by the retail entrepreneur and stars US actor Jeremy Piven in the title role, will begin filming next month."

Eli huhtikuussa aloittivat kuvaukset. Ehkä uusi kausi tulee Britanniassa ulos jo syksyllä..?
(Ohimennen pitää myös mainostaa sitä, että "Hakekaa kätilö!" saa myös jatkoa. :) )

sunnuntaina 01.06.2014

Ihana sarja. On pakko ottaa seuraavatkin kaudet esitykseen. Rakastan brittisarjoja ja tämä aikakausi on parasta. Kiitos Yle - paras kanava !

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä