Naisten paratiisi (7)

Julkaistu perjantaina 30.08.2013 41 126

Katherinen (Elaine Cassidy, vas.) ja Denisen (Joanna Vanderham) elämä kietoutuu tavaratalon tapahtumiin.

TV1 perjantaisin 6.9. - 25.10.2013 klo 19.00-19.55, uusinnat la klo 17.05 (ensimmäinen tuotantokausi)

TV1 perjantaisin 1.11. -  27.12.2013 klo 19.00 - 19.55, uusinnat la klo 17.05 (toinen tuotantokausi)

Yle Areenassa 7 päivää

Viktoriaanisen ajan loistoa säteilevä draamasarja Naisten paratiisi (The Paradise) on tuhkimotarina nuoresta ja lahjakkaasta Denisestä (Joanna Vanderham), joka muuttaa maalta kaupunkiin ja pääsee myyjättäreksi Britannian ensimmäisen tavaratalon The Paradisen naistenosastolle.

TV1 esittää syksyn ja talven 2013 aikana sarjan kaksi tuotantokautta.

 

Juonittelua ja suhdekiemuroita

Denise huomaa pian työnsä aloitettuaan, että tavaratalo on täynnä paitsi hurmaavia tavaroita, myös valtataisteluita, juonittelua ja erilaisia rakkaussuhteita.

The Paradisen omistaa häikäisevän komea ja hurjaluontoinen John Moray (Emun Elliott), joka havaitsee Denisen lahjakkuuden lähes välittömästi.

Morayn kiinnostuksen ja Denisen ilmiselvien myyntikykyjen takia uusi tyttö ärsyttää osaa tavaratalon naisista. Vaikutusvaltaisen rahoittajan tytär Katherine (Elaine Cassidy) taas näkee Denisen vakavana uhkana aikeilleen.

Tavaratalon elämää varjostaa myös synkkä salaisuus, joka uhkaa kaataa vaivalla saavutetun menestyksen.

 

Uuden ajan alku

Naisten paratiisi kertoo ajasta, jolloin tavaratalot olivat uutta ja ihmeellistä. 1800-luvun tavaratalosta ja sen ympäristöstä löytyy kuitenkin myös paljon myös omana aikanamme tuttuja kysymyksiä niin ihmissuhteissa kuin liike-elämänkin saralla.

Tavaratalo vie pienten puotien asiakkaat, mutta suurella yritykselläkään ei ole itsestään selvästi helppoa. John Moray kuitenkin luottaa asiakkaiden kulutusintoon ja alennusmyyntien voimaan.

Upea epookkisarja perustuu väljästi ranskalaisen Emile Zolan kirjaan Naisten paratiisi (Au Bonheur des Dames).

Pääosissa: Joanna Vanderham, Emun Elliott, Elaine Cassidy, Sarah Lancashire, Patrick Malahide, Peter Wight, Matthew McNulty, Ruby Bentall ja Sonya Cassidy.

Käsikirjoitus & idea: Bill Gallagher. Tuottajat: Simon Lewis, Susan Hogg. Tuotanto: BBC.

 

Suosittele126 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 30.08.2013

Suurkiitokset Ylelle tästäkin loistavan sarjan näyttämisestä! Kiitoksia todella paljon kun näytätte hyviä brittiläisiä draamoja! Jokaisen brittiläisen sarjan kohdalla, josta kiinnostuin, kävi aina niin että Yle esittää sen ennen dvdien rantautumista Suomeen. Yle usein on ollut nopeampi esittämään toivomiani sarjoja, kuin niiden dvdien saapumisessa. En voi sanoa muuta kuin, että lempikanavojeni listalla ykkösenä on Yle!

sunnuntaina 08.09.2013

Hei! Olisi mukavaa, jos Yle Areenassa näkyvään jaksoon saataisiin tosiaan t e k s t i t y k s e t,
niin jaksoa pääsisi katsomaan ennen kuin se poistuu. :)

perjantaina 13.09.2013

Iso kiitos Yle tästä loistosarjasta!

perjantaina 13.09.2013

Kiitokset ihanasta sarjasta! Vielä kun saataisiin Mr. Selfridge kanavalle niin lähetän ison kimpun ruusuja Ylelle ;)

sunnuntaina 15.09.2013

Aivan loistava draama! Tällaisia todellakin lisää!

maanantaina 16.09.2013

Loistavaa, YLE. Ja Kiitos !! Aivan ihana sarja. Lisää Englantilaista sarjaa niin paljon kuin sieltä löytyy ja etenkin vanhoista ajoista kertovia. Kyllä Britit osaa hurmata yleisönsä. Agatha Christien kirjoihin pohjautuvia sarjoja myös, kiitos.

perjantaina 27.09.2013

Brittisarjat ovat niitä parhaita ja nykyään oikeastaan ainoita joita katson. Kiitokset ylelle, että näytätte niitä. Todella hyvä tämäkin, Naisten paratiisi.

perjantaina 04.10.2013

Olen kanssasi aivan samaa mieltä.Brittisarjat ovat laadukkaita ja niitä minäkin katson.Suomalaiset sarjat ja elokuvat yhtä haistattelua ja kiroilua.
Haluan nauttia Tv-ohjelmista,en kuunnella alaarvoista huutoa ja mekastusta,jota useimmat suomalaiset sarjat sisältävät.Toivottavasti Yle ei tuhlaa verorahojamme näihin.

maanantaina 30.09.2013

Valloittava sarja, jäin heti koukkuun! Kiitos Yle että esitätte!

sunnuntaina 13.10.2013

Aivan ihana sarja!! Minulta vain jäi pari ekaa kattomatta. Miksei katsomisaika täällä areenassa voi olla pidempi, vaikka niin kauan kun sarjaa esitetään TV:ssä. Haluaisin katsoa ne kaks ekaa tässä välissä, niin tietäisin taustoja hiukan enemmän. Sitten oliskin helpompi uppoutua viimeisiin jaksoihin.

tiistaina 15.10.2013

Kiitos tästä sarjasta, aivan ihana . YLE näitä vaan lisää .

perjantaina 18.10.2013

Ihana sarja! Britanniassa esitetään toista tuotantokautta, tuleehan Suomeenkin!?

perjantaina 18.10.2013

Naisten paratiisin toinen kausi alkaa 1.11.!

Naisten paratiisi -sarjan faneille hyviä uutisia! Sarjan toinen tuotantokausi alkaa heti ensimmäisen kauden perään eli perjantaina 1.11. klo 19.00.

Päivi
verkkotoimittaja

torstaina 31.10.2013

Kiitos Ylelle, että 2. tuotantokausi tulee vain parin viikon viiveellä Briteissä ilmestymisestä. Mahtavaa!!

torstaina 24.10.2013

Valloittava sarja, minäkin jäin koukkuun :) Brittisarjat ovat laadukkaita, suomalaiset sarjat ja elokuvat, varsinkin uudemmmat, ovat huutoa ja mekastusta, haistattelua ja kiroilua.
Miksei katsomisaika Areenassa voi olla pidempi?

lauantaina 26.10.2013

Ikuisena Brittisarjojen ystävänä, olen erittäin onnellinen siitä, että Yle on ottanut ohjelmistoon tämän valloittavan epookkisarjan. Ja jälleen kerran voin todeta, että kaikki ne sarjat joita haluan katsoa tulevat TV1 puolelta.

sunnuntaina 27.10.2013

Kiitos, tosi kiva sarja, ja erityisen iso kiitos siitä, että toinen tuotantokausi tulee heti perään!

maanantaina 28.10.2013

Kiitos yle erittäin koukuttavasta sarjasta. Ei haluaisi jaksojen/sarjan koskaan loppuvan.
Mukavaa katsoa realisempaa ohjelmaa kuin ainaista jenkki roskaa. Ne kun ovat melkein kuin toistensa kopioita.
Onneksi alkaa heti toinen kausi perään. Kiitos myös siitä! =))
Lisää eurooppalaisia sarjoja.

torstaina 31.10.2013

Kiitos hyvästä sarjasta!
Ilmestyykö tämä kenties jossain vaiheessa dvd-versiona?

perjantaina 01.11.2013

Täysin koukussa tähänkin ihanaan, laadukkaaseen brittisarjaan! Monet kiitokset Ylelle.

perjantaina 01.11.2013

Tähän sarjaan jäi kiinni.
Televisiosta tulee törkeyksiä, pornoa ja väkivaltaa.
Nuoriso saa niin väärän kuvan rakastumisesta niistä television/netin törkyohjelmista.
Me katsojat haluamme ruokkia tunteitamme terveellä vanhanaikaisella kiintymisellä, rakkaudella, huumorilla ja hienoisella jännityksellä.
Ainoa sarja, jonka takia valmistelen katsomisajan mahdollisimman miellyttäväksi ja hiljaiseksi.
Tämä on myös ainoa sarja/ohjelma, jota olen käynyt katsomassa areenassa uudelleen.
Mikä on, ettei ihmisille voisi kehitellä kauniita positiivisia ohjelmia, niin olisi vähemmän onnettomia ihmisiä.
Tätä voisi verrata esimerkiksi Joukon ja Kostin lauluihin, niitä voi soveltaa toisen rakastamiseen eli omaan puolisoon ja yhteiselo tuntuu taas hyvälle. Arvostakaa toisianne.

sunnuntaina 03.11.2013

Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Laatusarja, joka pätkii mennen tullen amerikkalaiset halvat sontasarjat. Toivottavasti Yle pitää linjansa ja näyttää jatkossakin näin koukuttavia laatusarjoja.

sunnuntaina 03.11.2013

Sarja oli pettymys, kun tunnen Zolan kirjan, jossa kuvattiin, miten huonoja myyjättärien olot olivat, kunnes Denise rupesi niitä tarmokkaasti parantamaan.

Myös rakkaustarina oli aivan erilainen, samoin etenkin Morayn luonne,

perjantaina 08.11.2013

Kiitos tästä sarjasta! Naisten puvut ja hiukset ovat ihania, ja juoni tietysti koukuttava. Olen katsonut sarjan jaksoja myös youtubesta ja huomannut, että kaikki sinne ladatut osat ovat vähintään 5 min. pitempiä kuin Ylen esittämät. Sama koskee monia muitakin BBC:n epookkisarjoja (mm. Little Dorrit, North and South, Emma, jne.), niiden alkuperäiset jaksot ovat pitempiä kuin Ylen lähettämät. Myykö BBC sarjoistaan sekä lyhyttä että pitkää versiota vai pätkitäänkö sarjoja Ylessä? Olisi mukava, jos Ylekin näyttäisi täyspitkät jaksot.

perjantaina 08.11.2013

Kerrassaan loistava sarja. Sopivasti kaikkea, sopivassa suhteessa.

lauantaina 09.11.2013

Kellojen siirto sotki uuden tuotantojakson ensimmäisen osan nauhoituksen. Nyt harmittaa, koska se oli Areenassa vain viikon ja jäi katsomatta matkan takia. Eikö voisi yleensäkin olla vähän pitempään Areenassa. On siellä paljon turhempiakin juttuja viikkokaupalla.

lauantaina 16.11.2013

Ihana sarja. Juuri se, joka antaa voimia tähän pimeään aikaan. Ainoa huono puoli on, että esitys areenassa kestää vain viikon. En millään ole ehtinyt kaikkia jaksoja nähdä ja sen vuoksi on hankala katsoa jakso kun edellinen on näkemättä. Joten kysyisin voinko nähdä jaksoja mistään muualta?

lauantaina 16.11.2013

Youtubessa on (ainakin toistaiseksi) kaikki ensimmäisen kauden jaksot ja toiselta kaudelta tähän mennessä Britanniassa esitetyt (1-4). Niissä on se hyvä puoli, että ne ovat n. 5 min pitempiä kuin Ylen lähettämät, joista on poistettu varsinkin Jonasiin liittyviä kohtauksia aika lailla. Mutta suom. tekstitystä ei tietenkään ole.

sunnuntaina 01.12.2013

Kuten muissakin brittisarjoissa kuvaus aivan mahtavaa. Hienot rajaukset ja aivan mahtavat värit. Kyllä Englannissa osataan. Parhaiten maailmassa! Taitavat näyttelijät. Ensimmäinen sarja josta on pakko katsoa lauantain uusinta. Kiitoksia YLE! Loppuuko sarja tähän toiseen tuotantokauteen? Kuka on lukenut Zolan kirjan?

tiistaina 10.12.2013

Miksi viime viikon jakso ei näy YLE areenassa?

keskiviikkona 11.12.2013

Itsenäisyyspäivänä ei esitetty Naisten paratiisia

Naisten paratiisi -sarjan jaksoa ei esitetty pe 6.12. Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien vuoksi. Sarja jatkuu jälleen perjantaina 13.12., jonka jälkeen jakso on myös verkkokatselussa.

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 15.12.2013

Oi Kiitos! Tämä pelasti päiväni. Luulin jo että koko sarja olis loppunut, kun viime viikolla en nähnyt Areenasta.

lauantaina 21.12.2013

Voisiko joku ystävällinen ihminen kertoa noin suurinpiirtein, mitä tapahtui jaksossa 15.12. Olin matkalla, enkä onnistu enää katsomaan. KIITOS!!!

lauantaina 21.12.2013

Matalamielinen juonittelu, julma kaupankäynti, provisiopalkkaus, mainoskikkailu, pienten käsityöläisyrittäjien alasajo jne. Emile Zolan romaani voisi olla kuin tästä ajasta. Miksikään esikuvaksi moinen touhu tuskin kelpaa, vaikka koreaan kuoreen onkin pakattu. ;) (No, BBC varmaankin hieman puleerannut kirjan tarinaa.)

perjantaina 27.12.2013

Onkohan Naisten paratiisista tulossa joskus kolmatta kautta?

lauantaina 28.12.2013

Toivottavasti Naisten Paratiisille tulee jatkoa! Ihana sarja!

lauantaina 28.12.2013

Voisiko tämän sarjan uusia vaikkapa vuoden päästä? Harvoin näkee näin hyvin tehtyä, mielenkiintoista ja romanttista sarjaa. Miehelleni (!) tuli kyyneleet silmiin loppukohtauksen nähtyään... Ihanat näyttelijät, eikä yhtään kirosanaa tai alastonkohtausta... Tämä sarja oli hyvää tekevä ja terapeuttinen. Suuret kiitokset Ylelle!

sunnuntaina 29.12.2013

Ihana sarja. Mukava kuulla että Kätilöt -sarja jatkuu. Toivottavasti Naisten paratiisiin tulee 3 kausi vai onkohan sitä tehtykään. Tuleeko jatkoa?

lauantaina 04.01.2014

Harmittaa kun pari viimeistä jaksoa jäi matkan takia näkemättä ja nyt niitä ei sitten enää näy täälläkään...Pahus soikoon- 7 päivää on liian lyhyt aika näyttää vanhoja jaksoja..

maanantaina 06.01.2014

Olisi tosiaan kiva nähdä kaksi viimeistä jaksoa. Viikon katseluaika on liian lyhyt. 14 pv olisi ehdottomasti sopivampi.

maanantaina 06.01.2014

Sarja piti hyvin otteessaan koko ajan, mutta viimeinen jakso jäi näkemättä. Luotin sen löytyvän Areenasta, mutta en tiennyt 7 päivän katseluajasta. Voi harmi. Miten lie päättynyt...

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä