Oi ihana toukokuu

Julkaistu perjantaina 08.04.2011 22 211

Mamma Larkin (Pam Ferris) ja Pappa Larkin (David Jason) ovat epäsovinnainen pariskunta.

TV1 lauantaisin ja sunnuntaisin 10.6. - 18.8. klo 16.00 - 16.55

Lauantain 4.8. ja sunnuntain 5.8. jaksot siirtyvät viikolla eteenpäin 2012: Olympiaseikkalu-paketoinnin takia.

Yle Areenassa 14 päivää

Leppoisa draamakomedia (7) (The Darling Buds of May) kertoo hyväsydämisen romukauppiaan Sidney Charles 'Pop' Larkinin, hänen rehevän rouvansa Man sekä koko sekalaisen suurperheen edesottamuksista.

Pappa Larkinia näyttelevä David Jason ja Mamma Larkinia näyttelevä Pam Ferris tekivät roolihahmoistaan unohtumattoman hauskat.

Erityismaininnan ansaitsee perheen tyttärenä Mariettena säväyttänyt walesilaissyntyinen 21-vuotias Catherine Zeta-Jones, josta tuli sittemmin yksi valkokankaan tähdistä.

TV1 uusii kesän aikana sarjan kolme tuotantokautta.

 

Liikeideoita riittää

Pop ja Ma elävät 1950-luvun englantilaisessa maalaiskylässä, epätyypillisesti avoliitossa ja pärjäilevät omalla kotitilallaan omintakeisella tyylillä, joskus lain tiukkaa kirjainta hieman venyttäen.

Pennitön uneksija Larkin ei toki ole, sillä perhe matkustaa välillä ulkomaille asti, mutta oman aikansa pätkätyöläiseksi häntä voisi kyllä kutsua. Uudet liikeideat vievät miehen ajoittain mennessään, ja sama tuntuu periytyvän isältä tyttärelle.

Verottajan kanssa Pappa Larkin ei ole juurikaan asioinut, ja niinpä verovirasto lähettää virkaintoisen nuorenmiehen häntä tapaamaan.

 

Rillipäästä kotivävyksi

Rillipää-älykön vaativana tehtävänä olisi läksyttää Larkinia verotuksen tärkeydestä. Vaan kuka lopulta luennoi ja kenelle?

Kun Larkinin perhe tarjoilee runsaskätisesti talon antimia, verottajan asialla olevan nuorenmiehen arvomaailma menee uusiksi, päätyypä hän vielä taloon kotivävyksikin.

Sarjan päätteeksi esitetään erikoisjaksot Unohtumaton viikonloppu sekä Oi ihana joulu, jossa Larkinin perhe valmistautuu joulunviettoon.

Sarja perustuu H. E. Batesin romaaneihin.

Pääosissa: David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta-Jones, Philip Franks, Stephanie Franks, Christina Giles, Katherine Giles, Rachel Bell, Ross Marriott, Ian Tucker, Abigail Rokison, Moray Watson, Daisy-may Bates.

Tuotanto: Yorkshire Television 1991-1993.

Sarja on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2011.

  

Suosittele211 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 15.04.2011

Aivan paras sarja mutta reaktio oli tämän jutun huomatessa että "joko taas"?

perjantaina 15.04.2011

Kiitos, tätä on odotettukin. Brittiläiset sarjat ovat meidän suosikkejamme, niissä on sitä jotakin. Tyylikkäästi kuvatut otokset, oikeat ihmiset, eikä mitään botox-hirviöitä kuten amerikkalaissarjoissa, rento meininki ja huumorintaju. Kolahtavat meihin. Kiitos, että näämme taas ihanat Larkinit kauniissa maisemissa ja kohkaamassa hieman muuallakin.
Tätä sarjaa ikävöidessämme olemme lukeneet H.E. Batesin kirjaa samasta aiheesta.

perjantaina 15.04.2011

Kiitos ihanista brittisarjoista! Olen asunut saksankielisessä maassa yli 20 vuotta ja nämä kaikki YLEn uusintoina esittämät sarjat ovat jääneet näkemättä, joten olen iloinen saadessani ne nyt Suomeen palattuani nähdä.

keskiviikkona 20.04.2011

Kiitos tästä uusinnasta. Yksi parhaista sarjoista.

torstaina 21.04.2011

Ihanaa että näytätte Oi ihana toukokuu sarjaa, koska rakastan sitä!!!! Se on lempisarjojani!!! Kiitos Oi ihana toukokuu sarjasta!!!!!!!

perjantaina 22.04.2011

Hauska, hyväntahtoinen, iloinen, perhekeskeinen, opettavainen, valloittava, C Zeta-Jones kaunia kuten aina.

perjantaina 29.04.2011

maailman paras sarja . varsinkin pieter jaksot ja ranska ja kaikki muut syd on pppppppppppppppppppppaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaassssssssssss

keskiviikkona 04.05.2011

IHANA,IHANA SARJA.! TULEN NIIN HYVÄLLE MIELELLE, IHAN HERKISTYN JOSKUS RASKAAN TYÖPÄIVÄN JÄLKEEN. MUTTA HALUAISIN TIETÄÄ TÄMÄN MUSIIKKIKAPPALEEN NIMEN. OSAISIKO KUKAAN AUTTAA SIINÄ ASIASSA! VASTAUSTA ODOTELLEN.

perjantaina 06.05.2011

Mukava, leppoisa sarja. Mieli herkistyy vaikka on sarjan katsonut aiemminkin.Ainoa sarja jota nyt telkusta tulee seurattua.

maanantaina 09.05.2011

Ihana sarja, nimensä mukaisesti. Yksi lempisarjoistani. Mariette ja Charley on ihan parhaita! :)

tiistaina 10.05.2011

Tämä uusinta "osu ja upos",täläisellä leppoisalla elämänasenteella maailma olisi kaikinpuolin parempi.

tiistaina 10.05.2011

Aivan hurmaava sarja. Kiitos!!!! En ole ennen nähnyt vaikka olen kuullut että on ties monesko uusinta. Katson aina kun voin. Harmi kun ei näytetä Yle Areenassa. Larkinin perheen elämänasennetta ja ystävällistä suhtautumista toisenlaisiin ihmisiin voisi esittää opetusvideona tässä maassa.

keskiviikkona 11.05.2011

Kertakaikkiaan jetsulleen samaa mieltä aikaisempin henkilöiden kanssa. Tällaista sarjaa katsottua tulee itsellekkin mukava mieli. Ei voi verrata suomalaisiin kotikatsomon esityksiin, joita lähetetään maanantai-iltaisin. Ne ovat viime aikoina olleet alta arvostelun. Valitettavasti Äideistä parhain oli normaalein pitkiin aikoihin.

kirjoitti Eeva

perjantaina 13.05.2011

Näin tuli päätökseen tämän ihastuttavan sarjan uusintakierros. Ikävä tulee Larkinien upeaa perhettä!

perjantaina 13.05.2011

Mitä tarkoittaa ohjelmatiedossa oleva teksti"Sarjan päätteeksi toukokuussa esitetään erikoisjaksot Unohtumaton viikonloppu sekä Oi ihana joulu, jossa Larkinin perhe valmistautuu joulunviettoon, olipa sitten ELOKUU tai ei."

Joulu oli kyllä muillakin kuin Larkinien perheellä

sunnuntaina 15.05.2011

Ihanaa että näytätte sarjaa, kiitos!

maanantaina 06.02.2012

Tosiaan.. Yle esitti myös nuo kaksi erikoisjaksoa. Ostin äskettäin "koko" sarjan dvd:llä, mutta siitä puuttuikin nimenomaan nuo erikoisjaksot. Harmi! Ja kaiken lisäksi joulujakso minulla oli digiboksille tallennettuna, mutta poistin sen ostettuani dvd:n, ennenkun ehdin tajuta ettei sitä siinä olekaan..

sunnuntaina 10.06.2012

The Darling Buds of May? YouTubesta löytyy
http://www.youtube.com/watch?v=EHNcs-HqJl0

sunnuntaina 10.06.2012

Kyllä tämä Yle Areenassa näkyy:
http://areena.yle.fi/tv/1032484

lauantaina 16.06.2012

Erinomainen aika lähettää sarjaa uudestaan! Samoihin aikoihin näemme Larkinit ensimmäistä kertaa teatterilavalla Suomessa! Salon Teatterin kesäteatterissa Vuohensaaressa 30.6 - 21.7.2012 :)

http://www.salonteatteri.com/articles/1651/

Tervetuloa!

lauantaina 16.06.2012

Erinomainen aika lähettää sarjaa uudestaan! Samoihin aikoihin näemme Larkinit ensimmäistä kertaa teatterilavalla Suomessa! Salon Teatterin kesäteatterissa Vuohensaaressa 30.6 - 21.7.2012 :)

http://www.salonteatteri.com/articles/1651/

Tervetuloa!

tiistaina 21.08.2012

Miksi sunnuntain 12.8. jakson tallennetta ei löydy yle areenasta?Muut jaksot näkyvät kyllä.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä