Talousmahti murtuu

Julkaistu torstaina 10.10.2013 3 47

Keskeisessä roolissa finanssikriisin aikana oli valtiovarainministeri Henry Paulson, jota näyttelee William Hurt.

TV1 tiistaina 15.10.2013 klo 21.00 - 22.35

Yle Areenassa 14 päivää

HBO-elokuva Talousmahti murtuu perustuu Adrew Ross Sorkinin menestyskirjaan Too Big To Fail. Draama kertoo Yhdysvaltojen vuoden 2008 finanssikriisin taustoista.

Elokuva tarjoaa intiimin näkökulman talouskriisiin ja maan vaikutusvaltaisimpiin miehiin sekä naisiin, jotka päättivät maailman talouden kohtalosta muutamassa viikossa. Tapahtumat sijoittuvat suljettujen ovien taakse ja seuraavat Wall Streetin ja Washingtonin symbioottista suhdetta.

 

Tosielämän vaikuttajat roolihenkilöinä

Keskeisessä roolissa kriisin aikana oli valtiovarainministeri Henry Paulson, jota esittää William Hurt.

Draaman muissakin rooleissa nähdään tuttuja nimiä kuten Paul Giamatti Ben Bernanken roolissa, Sinkkuelämää-sarjasta tuttu Cynthia Nixon Michele Davisin roolissa, Monkin roolista tuttu Tony Shalhoub (John Mack), James Woods (Richard Fuld), Edward Asner (Warren Puffet), Billy Crudup (Timothy Geithner), Topher Grace (Jim Wilkinson), Matthew Modine (John Thain), Michael O’Keefe (Chris Flowers) ja Bill Pullman (Jamie Dimon).

Muissa rooleissa nähdään Ayad Akhtar, Kathy Baker, Amy Carlson, Evan Handler, John Heard, Dan Hedaya, Peter Hermann, Chance Kelly, Tom Mason, Ajay Mehta, Laila Robins, Victor Slezak ja Joey Slotnick.

 

Muualla verkossa

HBO: Too Big To Fail

 

Suosittele47 Suosittelee

Kommentit

tiistaina 15.10.2013

"Too Big To Fail " eli Suomeksi : Liian Suuri Epäonnistuakseen, Mennäkseen pieleen, Murtuakseen..... Miksi ihmeessä käännetty Talousmahti murtuu.... USA:n talous on kyllä ollut aallon liikkeessä, mutta ei ole vielä murtunut....

tiistaina 15.10.2013

Ei voi muuta sanoa kuin että helvetin hyvin tehtyä propagandaa. Taustoja kriisiin käsitellään niin pinnallisesti ja vaivihkaa, että ne jää piiloon. Tämä elokuva käsittelee vain ja ainoastaan sitä, kun kriisi oli jo päällä ja näiden henkilöiden hätää pelastaa järjestelmä keinolla millä hyvänsä.

Fed ja siihen kuuluvat yksityiset pankit esitetään uhreina. Valtiovarainministeri Paulson jonkinlainen järjestelmän pelastaja ja Geitner on varsinainen sankari. Todellisuudessa juuri nämä instituutiot ja henkilöt ovat olleet mukana finanssialan globalisaatiossa ja arvottomien johdannaisten myymisessä sijoittajille ympäri maailman ja siten aiheuttaneet kriisin leviämisen maailman joka kolkkaan.

Nykyisen kriisin jatkuminen ja EU-maiden ylivelkaantuminen on näiden elokuvasankareiden suunnitelmallisen maailmanvalloituksen syytä. "Halvalla" velkarahaa on saatu taantuma näyttämään talouskasvulta ja keinottelu, suoranaiset petokset ja salailu on salaisissa asiakirjoissa nimetty "endgameiksi". Summersin äkillinen vetäytyminen seuraavan FED:on pääjohtajuus kisasta oli seurausta tämän endgame-memon paljastumisesta.

torstaina 17.10.2013

Kannattaa katsoa Elävästä arkistosta vuonna 2009 tehty Timo-Erkki Heinon "Paul Krugman ja Amerikan lamat"
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/krugman_ja_amerikan_lamat_37686.html#media=37690

Lisäksi dokumentti-Oscarin voittaja Inside Job on hyvä. Sehän tuli jo kerran TV:stä. Nyt olisi hyvä aika se uusia. Saattaa löytyä ale-DVD-levyjen joukosta Anttilasta tai Citymarketista tai kirjastosta.

http://www.imdb.com/title/tt1645089/

Näistä kolmesta saa aika hyvä kokonaiskuvan.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä