Uusi Sherlock – uusintaa ja uutta

Julkaistu perjantaina 13.07.2012 101 256

Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch, vas.) ja tohtori Watson (Martin Freeman) ratkovat rikoksia nykyaikaan sijoitetuissa tarinoissa.

TV1 lauantaisin 21.7. - 4.8.2012 klo 21.15 - 22.45 (ensimmäinen tuotantokausi)

TV1 lauantaisin 11. - 25.8.2012 klo 21.15 - 22.45 (toinen tuotantokausi)

Uusi Sherlock - kolmas tuotantokausi Yle TV2 alkaen su 19.1.2014 klo 20.50

Yle Areenassa 7 päivää

Kulttimaineeseen noussut, useasti palkittu sarja Uusi Sherlock (12) (Sherlock) on siirtynyt TV1:ltä TV2:lle! Kakkonen esittää huippusarjan kolmannen tuotantokauden 19.1. alkaen eli tuoreeltaan brittiensi-illan jälkeen.

Sarja siirtää nykyaikaan Sir Arthur Conan Doylen luoman Sherlock Holmes -hahmon. Sarja häikäisee oivaltavan käsikirjoituksen ja huimien näyttelijäsuoritusten ansiosta.

 

Ensimmäinen tuotantokausi: Kummallinen mies auttaa poliisia

Ensimmäinen tuotantokausi alkaa tilanteessa, kun Lontoossa tapahtuu neljä itsemurhaa täsmälleen samalla tavalla. Ylikomisario Lestrade levittelee avuttomana käsiään.

Lehdistö ottaa huvista kaiken irti: Kuinka kyseessä voisi olla itsemurha?

Poliisi ei koskaan pyydä apua siviileiltä muuten kuin pakon edessä. Kuka siis on tämä kummallinen mies, joka pystyy päättelemään hämmästyttävän paljon asioita elävistä ja kuolleista vain yhdellä silmäyksellä?

Tätä miettii Afganistanin sodan veteraani John Watson törmättyään sattumalta mieheen, joka lukee häntä kuin avointa kirjaa. Miehistä tuleekin läheisiä työtovereita ja sen lisäksi kimppakämpän asuinkumppaneita.

Jaksot on ensiesitetty TV1:llä 5. - 19.6.2011.

 

21.7. Vaalenpunainen kuolema

Nykyaikaan sijoitetussa palkitussa Sherlock Holmes -tarinassa Afganistanin sotaveteraani tutustuu sattumalta erikoiseen mieheen, jolla on pistämätön päättelykyky.

 

28.7. Sokea pankkiiri

Ympäri Lontoota ilmaantuu seinätöherryksiä, jotka tuntuvat liittyvän jollakin tavalla outoihin kuolemiin. Sherlock vetää Watsonin mukaan uuteen vaaralliseen juttuun. Miten pankki liittyy kuvioon?

 

4.8. Elämä pelissä

Sherlock on kyllästynyt, uusi rikoskaan ei juuri stimuloi. Kunnes hänet imaistaan mukaan kissa-ja-hiiri-leikkiin, joka tarjoaa vaaroja korkein kertoimin. Onko Sherlockista voittajaksi?

 

 

Toinen tuotantokausi: Pelastaako Holmes monarkian?

Sarjan toisella tuotantokaudella Sherlock Holmesin lähes mahdottomana tehtävänä on pelastaa monarkian tulevaisuus ja selvittää, vaaniiko Dartmoorin nummilla todella helvetistä karannut kuoleman hurtta.

Kun Holmesin arkkivihollinen, kieroutunut nero Moriarty (Adrew Scott, kuvassa) pyörittää Lontoon suurkaupunkia näpeissään kuin sätkyukkoa, onko edes eksentrisen Holmesin timanttiporanterävä mieli tarpeeksi etevä pelastamaan tilanteen?

Moriarty iskee arkaan paikkaan ja kylvää epäilyksen siemenen Watsonin mieleen. Hajoaako kaikkien aikojen nerokkain ja merkillisin etsiväkaksikko keskinäiseen epäluottamukseen?

 

11.8. Kiusallinen skandaali

Watsonin blogi on menestys, ja Sherlock poimii keikoista ne kiehtovimmat. Silti kutsu linnaan yllättää hänet housut kintuissa. Mikä sopiikin hyvin, sillä vastassa on kaunis ja älykäs nainen Irene Adler (Lara Pulver).

 

18.8. Helvetin hurtta

Isänsä raatelukuoleman lapsena nähnyt mies kutsuu Sherlockin Dartmooriin, jossa vaanii yhä jättiläiskokoinen peto. Niin väitetään, mutta onko se sittenkin vain salaisesta laboratoriosta karannut koira?

 

25.8. Loppunäytös

Lontoo menee sekaisin kun kolmeen idioottivarmaan kohteeseen murtaudutaan yhtä aikaa. James Moriarty on palannut, kekseliäämpänä kuin koskaan. Häntä ajaa vain yksi vietti: halu tuhota Sherlock Holmes.

Pääosissa: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, Mark Gatiss. Käsikirjoitus: Steven Moffat (Moffat on myös yksi Doctor Whon käsikirjoittajista), Mark Gatiss, Stephen Thompson. Ohjaus: Paul McGuigan. Tuotanto: BBC, Hartswood Films, 2010 - 12.

Jaksot on esitetty TV1:llä 11. - 25.8.2012.

 

 

Uudelle Sherlockille 13 Emmy-ehdokkuutta

Kulttisarja Uusi Sherlock on saanut tänä vuonna peräti 13 Emmy-ehdokkuutta.

Sarja kilpailee tv-alan arvostetusta palkinnosta mm. parhaana minisarjana.

Sherlock Holmesia näyttelevä Benedict Cumberbatch on ehdokkaana minisarjojen parhaasta miespääosasta. Parhaasta miessivuosasta ehdokkaana on tohtori John Watsonia näyttelevä Martin Freeman.

Palkintoa tavoittelevat myös minisarjojen parhaasta ohjauksesta Paul McGuigan ja parhaasta käsikirjoituksesta Steven Moffat.

 

Britannian paras draamasarja

Uuden Sherlockin ensimmäinen kausi kahmi voittoja ennätystahtia. Sarja valittiin Britanniassa muun muassa parhaaksi draamasarjaksi. Tohtori Watsonia näyttelevä Martin Freeman sai vuonna 2011 roolistaan sivuosa-BAFTAn.

Sherlock oli vuonna 2011 kolmanneksi katsotuin BBC1:n draamoista. Sarja keräsi peräti 10,7 miljoonaa katsojaa.

Uuden Sherlockin toinen tuotantokausi on saanut peräti neljä BAFTA-palkintoa.Holmesin arkkivihollista Moriartya näyttelevä Andrew Scott palkittiin miessivuosastaan. Sarja palkittiin myös käsikirjoituksesta, leikkauksesta sekä äänimaailmasta. 

 

Muualla netissä:

Uusi Sherlock (BBC:n nettisivut)

Andrew Scottin haastattelu (BAFTAn nettisivut)

BAFTA Television

Vuoden 2012 Emmy-ehdokkaat

 

 

Näyttelijä Benedict Cumberbatch sarjan toisen tuotantokauden kuvauksissa. Kyseessä on toisen osan, Helvetin hurtta (Hounds of Baskerville), kuvaukset.

  

Suosittele256 Suosittelee

Kommentit

perjantaina 13.07.2012

Hyvä Yle. Hienoja sarjoja tipahtelee pitkin kesää. Kyllä katsojan passaa.

sunnuntaina 15.07.2012

Mahtava sarja.

sunnuntaina 15.07.2012

Vissiin tullut virhe tuonne 2x1:n esittelyyn? (: Lara Pulver on näyttelijättären, ei hahmon nimi. Myös alla oleva kuva on kakkoskauden kuvauksista. :)
Mutta hyvä että vihdoin tulee kakkoskausikin telkkarista!

maanantaina 16.07.2012

Kiitos Ennenkin katsonut! Intopiukeena kun Uutta Sherlockia uutisoin, Lara ja Irene menivät ihan sekaisin. Kuva on kakkoskauden toisen osan kuvauksista.

Päivi
verkkotoimittaja

maanantaina 16.07.2012

Pakko huomauttaa että toi alimmainen kuva on kyllä tokan tuotantokauden toisen jakson kuvauksista eli siis Helvetin Hurtta (Hounds of Baskerville), joka on kuvattu nummilla. :)

maanantaina 16.07.2012

Sherlockian, näin on. Tiedot olivat peräisin kuvapankista, joka on nyt päivitetty ajantasalle.

Päivi
verkkotoimittaja

tiistaina 17.07.2012

Miksi Moriartyn kuva on läntätty tähän? Spoileri niille, jotka eivät ole sarjaa ennestään nähneet. :(

tiistaina 17.07.2012

Tuleeko jaksot taas Areenaan niin kuin viime kesänä? Moriartyn spoilerikuva pois!

tiistaina 17.07.2012

Mitä ihmettä höpötät? Spoilerit on tuninkiauton keulassa. Käyköhän joku vähän ylikierroksilla? Sarjasta on just sopivasti tietoa ja tarpeeks kuvia.

keskiviikkona 18.07.2012

Tämä Sherlock-sarja on oikein onnistunut. Välillä hirvittää, kun tekijät käyvät klassikoiden kimppuun, että mitä sieltä sitten tulee. Hienoa, että tulee uusi kausikin. Lukekaa ihmiset dekkareita!

keskiviikkona 18.07.2012

Täytyy ittekin ihmetellä vähän tota Moriartyn kuvaa kun just kävin Japanin sivuilla ja siellä on taktisesti Moriartyn hahmoesittelyssä pelkkä varjokuva. :D Täälläkin kohta kakkoskausi telkussa. Olis tosi kiva olla Suomessa näkemässä tää suomenkielisillä tekstityksillä. Pakko kyl sanoa, että sarjan nimen suomennos on kyllä tosi huono. Miksei se voi olla vaan Sherlock? Jaksojen nimien suomennokset on ainakin tosi onnistuneita. Varsinkin Elämä pelissä on musta tosi onnistunut nimi.

keskiviikkona 08.08.2012

oon samaa mieltä, Uusi Sherlock kuulostaa tylsältä kun taas Sherlock ois täysin käypä ja hyvä nimi

sunnuntaina 09.09.2012

Jep, hienoja nimiä. Paras sarja koko vuonna Doctor Whon lisäksi, niillä on muuten sama käsikirjoittaja. :D

keskiviikkona 18.07.2012

Mahtavaa yle! Ei tarvitse miettiä mitä sateella tekisi.

keskiviikkona 18.07.2012

Kyllä BBC osaa hommansa. Hyvä sarja.

torstaina 19.07.2012

Yep, poistakaa Moriartyn kuva! Yksi ensimmäisen kauden mysteereistä kun on, että kuka Moriarty oikeasti on.

torstaina 19.07.2012

Jaksojen suomenkieliset nimet hieman... miksei voitu pitäytyä alkuperäisissä, koska kaikki tietää Baskervillen koiran, mutta Helvetin Hurtta :-O

Iso kiitos (taas kerran) Ylelle näiden esittämisestä, vaikkakin viiveellä. Vaikka on moneen kertaan nähty, niin aion taas katsoa.

Tänään julkistettiin Emmy-palkintoehdokkuudet ja Sherlock sai 5! Jee!

torstaina 19.07.2012

Siis lisäyksenä; Sherlock-sarja sai kaikkiaan 13 Emmy-ehdokkuutta!!!!!!!

lauantaina 21.07.2012

Todella surullista, että mennään kopioimaan vanhaa. Arvo vanhoille mestareille ja jotain aivan uutta kehiin, kiitos!

torstaina 26.07.2012

Mitä tämä on, jos ei uutta ollenkaan? :)

lauantaina 21.07.2012

Oh god yes, kohta alkaa taas.<3 10 minuuttia ja sitten.. My ovaries will explode! Johnlock, otp.

perjantaina 03.08.2012

Ihana sarja ja taidokkaasti tehty, kohtaukset, kuvaus, kulissit ja yleinen tunnelma ovat sarjassa kutkuttavia ja näyttelijät vertaansa vailla. Huumoriakin löytyy... ja bromanssia. Jes!

Koskahan ykköstuotantokautta alkaisi löytyä kauppojen hyllyiltä, jotta untuvikkofani saisi kunnolla ja juurta jaksaen katsoa jok'ikisen yksityiskohdan joka jaksosta ja ryhtyä oikeaoppiseksi sherlockianiksi?

Kovasti haluiaisin jo hankkia boksin.

keskiviikkona 08.08.2012

Sori, mutta "oikeaoppinen" sherlockianisti on kyllä alkuperäisten kirjojen fani. Sherlock -sarjan fanit vaan ovat rohmunneet nimen itselleen.

Tää sarja on aivan ihana, mutta suosittelen silti kaikille myös alkuperäisiin kirjoihin tutustumista. :) Ja alkuperäisiin perustuvia versioita kuten Granadan sarja ja venäläisten tekemä versio.

keskiviikkona 08.08.2012

itse tilasin ekan kauden sunnuntaina cdon.comista, päivän tai parin sisällä pitäis odottaa paketti postissa! Sit voin katsoa ja ihailla Sherlockia ihan koska huvittaa, jes! ^-^

torstaina 23.08.2012

Kausi 1 löytyy myös Discshopista, sekä ruotsalaisella kannella varustettu toisen kauden boksi, jossa suomenkieliset tekstitykset (tosin tällä hetkellä tilapäisesti loppu).

sunnuntaina 05.08.2012

Oliko Sherlock todella homo, alkuperäisissä kirjoissa ei tätä käsitystä saa? Eikö nykyään voi tehdä hyvää sarjaa ilman homosuhteita tai bromansseja?

sunnuntaina 05.08.2012

Mistä ano tällaisen kuvan on saanut? En ainakaan itse tällaista ole huomannut. En varmaan vain ole tarpeeksi tarkkaan syynännyt ohjelmaa.

keskiviikkona 08.08.2012

Itse oon nähny Sherlock Holmesin aina aseksuaalina hahmona. Niin kirjoissa kuin sarjassakin.

keskiviikkona 08.08.2012

ei se bromanssi oikeastaan siinä sarjassa ole, vaan ihmisten päässä. En mä ainakaan ymmärrä mikä Johnlockissa viehättää; jos haluan kuvitelmissani nähdä Sherlockin pussaavan jotakuta, se joku olen minä, ei Watson. ;)

lauantaina 18.08.2012

...lol

sunnuntaina 19.08.2012

"Eikö nykyään voi tehdä hyvää sarjaa ilman homosuhteita tai bromansseja?"

Heterosuhteita ja heteroromansseja tursuaa, vyöryää, tihkuu, valuu, leviää ja kaatuu päälle kaikkialla: mainoksissa kadulla, busseissa, lehdissä, musiikissa, televisiomainoksissa, television reality-ohjelmissa, tv-sarjoissa, televisiossa kaikkialla, netissä, elokuvissa, ihmisten välisissä kohtaamisissa, työpaikoilla...boooooring.

Yhtä kiinnostavaa kuin maitopurkki.

Ei.

Maitopurkki on kiinnostavampi.

torstaina 23.08.2012

Sarjassa ei kyllä minusta käy ilmi Sherlockin olevan homo. Aseksuaali ennemminkin, kuten kirjoissa.

sunnuntaina 09.09.2012

Sherlock teki ensimmäisessä jaksossa hyvin selväksi ettei ole homo, hänhän rakastui siihen näyttelijättäreenkin

keskiviikkona 08.08.2012

Ihanaa, Yle, että lähetätte tätä sarjaa! Yksi television parhaista sarjoista pitkään aikaan, ja Benedict on saanut mut täysin sekaisin ihastuksesta! En millään malttais odottaa seuraavaa jaksoa kun kolmonen jäi niin jännään paikkaan, pidätin ihan hengitystäni! :D

lauantaina 11.08.2012

Tämä on huippusarja! Olen ihan myyty uudelle Sherlockille kumppaneineen. Kiitos BBC ja YLE! Huolehditte laadusta näinä roskaohjelmien aikoina upeasti.

sunnuntaina 09.09.2012

Jep, me elellään synkkiä aikoja tv sarjojen kannalta. Big Brother herättää semmoisen myötähäpeän että...
Toivottavasti YLE hankkii 3 kauden. :)

lauantaina 11.08.2012

TV1 on ehdottomasti Suomen paras kanava! Jatkakaa samaan tyyliin! Älykästä ja mielenkiintoista ohjelmaa laidasta laitaan. Tällä hetkellä parhaat sarjatkin! Yes!!!

lauantaina 11.08.2012

Jälleen kerran on Yle hankkinut erittäin hyvän draamasarjan, kiitos!

sunnuntaina 12.08.2012

Kiitos, kiitos, Kiitos!! Kertakaikkiaan upea sarja, ja niin taitavasti tehty. Especially for us who loves Britain and English.
Yle on kyllä paras!

Kiitosterveisin, erittäin onnellinen katsoja :)

maanantaina 13.08.2012

Yks juttu joka minua kovasti häiritsee... "Sherlock ja Watson"? Anteeksi? Ymmärrän kyllä, että moni ei tiedä, että tohtori Watsonin etunimi on John, mutta eikö silti voitaisi puhua Sherlockista ja Johnista kuten itse sarjassakin tehdään? "Sherlock ja Watson" särähtää todella pahasti korvaan aina kun sen lukee jostain arvostelusta tai jaksokuvauksesta.

Jos Johnin on pakko selvyyden vuoksi olla Watson, niin kutsukaa sitten Sherlockia Holmesiksi. Tai voisiko sanoa ensin tohtori John Watson jotta kaikille käy selväksi kenestä puhutaan ja käyttää jatkossa Johnia? Sherlock ei taida kutsua kämppäkaveriaan kertaakaan koko sarjan aikana Watsoniksi.

tiistaina 14.08.2012

Mielestäni Moriartyn kuvan näyttäminen ei ole mikään spoileri, paljastettiinhan Moriartyn kasvot jo ensimmäisen kauden viimeisessä jaksossa. :)

torstaina 16.08.2012

Kiitos Ylelle tästä Sherlock-sarjasta, joka on Emmy-ehdokkuuksiensa arvoinen. Toivottavasti Yle hankkii myös 3. kauden Sherlockista, jahka se valmistuu. Mukava olisi nähdä TV 1 :llä tämä Sherlockin esittäjä Cumberbatch toisessakin uudessa minisarjassa Parade´s End, joka taitaa olla piakkoin Englannissa ensiesityksessä.

sunnuntaina 19.08.2012

Parade's End olisi hienoa saada Suomeen.

maanantaina 27.08.2012

Parade's End ehdottomasti myös Ylen ohjelmistoon! Ja olisi mukava nähdä myös muita sarjoja/elokuvia, joissa Benedict näyttelee, esim. To The Ends of the Earth, Third Star, Wreckers, Hawking, Atonement...

maanantaina 06.01.2014

Kyllä nämäkin ok..

torstaina 16.08.2012

Hei, tuliko TV:stä toi jakso: sokea pankkiiri?? Minä laitoin kaikki nauhotukselle mutta muistaakseni tuo jakso on näkemättä...

torstaina 16.08.2012

Ja ainiin, mistä tuon jakson (sokea pankkiiri) voisi katsoa tekstityksien kanssa?

Rakastan sarjaa ja olin innoissani kun sain kuulla, että siitä tehdää vielä kolmaskin tuotantokausi<3

perjantaina 17.08.2012

Tämä on paras sarja jota olen ikinä katsonut

lauantaina 18.08.2012

Minä taas en tykkää ollenkaan, uudesta Sherlock Holmesista. Juoni on jotenkin sekainen, ja sarja huono mielestäni. Voisitteko lähettää uudelleen, Murha mielessä- sarjan toisen ja viidennen tuotantokauden. Lauantain myöhäis illassa. Koska Lauantain myöhäis illasta, puuttuu kokonaan tällainen jännittävä ja hyvä sarja. Ja lisää, jotain uudempaa jännittävämpää sarjaa, myös Lauantain myöhäis iltoihin.

lauantaina 18.08.2012

Juoni kyllä on minusta ihan selkeä. Toisaalta minusta myös myöhäisilta kirjoitetaan yhteen, joten mistäs minä mitään tietäisin.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä