Uusia tarinoita: Midsomerin murhat

Julkaistu torstaina 31.03.2011 4 166

Tom Barnaby (John Nettles) ja tyttärensä Cully Barnaby (Laura Howard) valmistautuvat hääseremoniaan, mutta sitten tulee hälytys.

TV1 lauantaisin 2.4. – 2.7. klo 19.40

YLE Areena

Katsojien suosikki rikosylikomisario Tom Barnaby palaa Midsomerin murhien (Midsomer Murders, K13) uusin jaksoin perinteiselle paikalleen – lauantai-iltaan.

John Nettlesin esittämä rikosylikomisario Barnaby ratkoo murhia 11. tuotantokauden uusissa kaksiosaisissa tarinoissa. Tarinoita esitetään heinäkuun alkuun saakka.

 

Verihäät

Tarinassa Verihäät (lauantaina 2.4. ja 9.4.) on tarkoitus juhlia kaksia häitä, mutta ilon keskelle saapuu suruviesti.

Midsomerissa kaksi nuortaparia astelee kohta alttarille. Toinen morsiamista on Cully Barnaby. Jos kohta morsian on hermona, isä joutuu selvittämään toisen hääparin keskuudessa sattunutta murhaa.

Tom Barnabyn etsiessä morsiusneidon murhaajaa tapahtuu toinenkin murha. Kuka tappoi vanhan rouvan ja miksi? Entä peruuko Cully lopulta vihkiäiset ja ehtiikö Barnaby kirkkoon ajoissa?

 

Ammutaan aamunkoitteessa

Tarinassa Ammutaan aamunkoitteessa (la 16.4. ja 23.4.) ensimmäisen maailmansodan tapahtumista juurensa juontava sukuriita on kestänyt jo 90 vuotta. Nyt väärä tuomio kumotaan virallisesti, mutta riittääkö se hyvittämään menneet?

Uuden uhrin vaatinut sukuriita ei lakkaa vellomasta. Jääkö Hammondin perheeseen kohdistunut kostoisku ainoaksi, ja kuinka syvältä historian hämäristä murhaajan motiivi kumpuaa?

 

Suosituin etsivähahmo: Tom Barnaby

TV1:ssä on seurattu Midsomerin murhia jo vuodesta 1999. Britanniassa näytettiin kaikkien aikojen ensimmäinen jakso vuonna 1997, ja sittemmin sarjaa on esitetty muun muassa kaikissa Pohjoismaassa.

Sarja pohjautuu Caroline Grahamin rikosromaaneihin ja sijoittuu kuvitteelliseen Midsomerin kreivikuntaan. Midsomerin murhien päähenkilö on John Nettlesin esittämä rikosylikomisario Barnaby.

Tom Barnaby on saavuttanut Britanniassa suuren suosion, ja hahmo on valittu tv-kanavansa ITV:n katsojien ylivoimaiseksi suosikiksi kaikista etsiväsarjojen roolihahmoista.

Ylikomisario Barnaby ohitti suosiossa sellaisetkin fiktiiviset dekkarihahmot kuin Hercule Poirot, Jane Marple, Jack Frost, Christopher Foyle sekä ylikomisariot Morse ja Lewis.

 

Lumoava maaseutu

Sarjan suosio perustuu paitsi taidokkaaseen käsikirjoitukseen ja maaseutukylien lumoon, myös ennen kaikkea näyttelijä John Nettlesin karismaan.

Barnabyn apulaista, konstaapeli Ben Jonesia (kuvassa) esittää näyttelijä Jason Hughes.

Ennen Midsomerin murhia ja ylikomisario Barnabyn roolia Nettles tuli tunnetuksi pääroolistaan toisessa tunnetussa poliisisarjassa Bergerac, jota kuvattiin vuosina 1981-1991.

Pääosissa: John Nettles, Jason Hughes, Jane Wymark. Tuotanto: Bentley Productions/ITV, Britannia 2007-2008.

 

Sarjaa voi katsoa YLE Areenasta.

 

Suosittele166 Suosittelee

Kommentit

torstaina 31.03.2011

Aivan mahtavaa! Jälleen Midsomerin murhia. Tom Barnaby on todellakin yksi etsiväkaartin valovoimaisimpia hahmoja.

torstaina 31.03.2011

Vihdoinkin...Midsomer!
Lauantai-illan kruunaa Tom Barnaby kumppaneineen, taattua brittiläistä tuotetta on ilo katsoa.
Lisää brittiläisiä ohjelmistoon, kiitos!

perjantaina 01.04.2011

Jeee
Todella hyvä sarja katotaan koko perheen kanssa ja vaari kattoo myös kotonaan
HYVÄ ETTÄ ALKAA

keskiviikkona 06.04.2011

Lauantai iltojen pelastus ja jos missaa, voi katsoa Areenasta!

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä