Veripunainen, lumivalkoinen

Julkaistu keskiviikkona 03.10.2012 11 140

Parfyymitehtailijan poika William Rackham (Chris O’Dowd) hakee voimaa Sugarin (Romola Garai) seurasta.

TV1 tiistaisin 9. - 30.10. klo 21.00 - 22.00

Yle Areenassa 14 päivää

Veripunainen, lumivalkoinen (16) (The Crimson Petal and the White) on neliosainen draama rakkaudesta, intohimosta ja kostosta viktoriaanisen ajan Lontoossa.

Kaupunki näyttäytyy synkkänä ja vastenmielisen kiehtovana kirjailija Michael Faberin menestysromaanin tuoreessa filmatisoinnissa.

 

Uhkana perinnöttömyys

Tarinan päähenkilö on kirjallisesta urasta haaveileva, joskin lahjaton, William Rackham (Chris O'Dowd).

Parfyymitehdasta pyörittävä isä uhkaa poikansa jättää perinnöttömäksi, mikäli tämä ei suostu jatkamaan perheyrityksessä.

Nuorempaa Rackhamia ei kiinnosta proosallinen työ johtajana eikä mielisairaudesta kärsivä, kaunis Agnes-vaimonsakaan (Amanda Hale, kuvassa).

 

Ilotytön salaisuus

Mies hakee innoitusta kynälleen ja hakeutuu bordelliin etsimään uusia kokemuksia. Siellä William kohtaa kaunottaren nimeltä Sugar (Romola Garai), jonka mies ottaa siipiensä suojaan.

Sugarilla on oma salaisuutensa: myös hän kirjoittaa romaania. Sugar purkaa kirjoituksiinsa omia ja kanssasisarien nurjia kokemuksia maksetusta rakkaudesta.

 

Jotain vielä kiehtovampaa

Sugarin avulla William kunnostautuu perheyrityksessä, mutta jaksaako lihallisen rakkauden voima kantaa hänet perille asti, sillä tilalle voi aina tulla jotain kiehtovampaa?

Pääosia tähdittävät Romola Garai, Chris O'Dowd, Gillian Anderson, Amanda Hale, Shirley Henderson, Katie Lyons, Mark Gatiss ja Richard E. Grant.

Käsikirjoitus: Michael Faberin romaanista sovittanut Lucinda Coxon. Ohjaus: Marc Munden. Tuotanto: Origin Pictures, Cité-Amerique, Britannia/Kanada, 2011.

Veripunainen, lumivalkoinen on Hollannissa syntyneen ja Australiassa varttuneen Michael Faberin (s. 1960) kolmas teos.

 

Muualla netissä:

Veripunainen, lumivalkoinen (BBC:n nettisivut )

Ohjaaja Marc Mundenin blogi sarjan tekemisestä (englanninkieliset nettisivut)

Wikipedia: Viktoriaaninen aikakausi

 

Suosittele140 Suosittelee

Kommentit

keskiviikkona 03.10.2012

Ihanaa. Epookkia!

tiistaina 09.10.2012

Ja Mark Gatiss!!!!!!!!!!!!

tiistaina 09.10.2012

Ensimmäinen jakso vaikutti melko lupaavalta. Dickensimäisen raadollista kuvaa eri yhteiskuntaluokista 1870-luvun Lontoosta. Faber lienee tarkkaan lukenut Dickensin teokset, mitkä nekin kuvaavat elämää Lontoossa suunnilleen samoina aikoina.

keskiviikkona 10.10.2012

Mitään sanomaton sarja!

perjantaina 12.10.2012

Tämäkö on jotain huippua? Sähläävällä kameralla tehdään lavasteita. Turha ostos, jälleen kerran

keskiviikkona 24.10.2012

joo, oli tosiaan mitäänsanomaton avausjakso ainakin, turhan roiseja kohtauksiakin. en kyllä kadehi näyttelijöitä...

tiistaina 30.10.2012

Ei tätä voi kutsua laaduttomaksi millään muotoa; tarkkaa valtasuhteiden, henkisen sokeutumisen ja ajan kuvausta. Eikä kamera heilu jatkuvasti, se oli tehokeino.

keskiviikkona 31.10.2012

Pinnaööisestri katsoen perusdraamaa, mutta: todella hieno kuvaus, ja Romola Garain näyttelijäntyö tuo loistavasti näkyväksi sisäisen maailman.
Olen iloinen että tuli katsottua kaikki neljä jaksoa.

keskiviikkona 31.10.2012

Ehkä tyhmä kommentti mutta jäi vaivaamaan miten Agnes'illa oli pitkät kutrit tallella kun hänet löydettiin kuolleena vaikka oli leikannut hiuksensa juuri ennen "häviämistään..."

torstaina 01.11.2012

Et tainnut katsoa sarjaa tarkasti. Agnes ei hukkunut, mutta mies luuli ruumista vaimokseen juuri pitkien hiusten vuoksi ! Oikeasti Agnes meni jonnekin jonne myös Sugar ja lapsi suunnistavat...

keskiviikkona 07.11.2012

Sarja jäi kutkuttavaan kohtaan ja harmitti, että ensimmäinen jakso jäi näkemättä. Tämä on parasta kerrontaa pitkään, pitkään aikaan!!! Toiveena jatko-osat...

Anonyymille tiedoksi, että hiusten leikkaamisen avulla me katsojat ja Sugar -hahmo tiedämme, että rannalta löytynyt kuollut henkilö ei ollut Agnes. Ota huomioon, että poliisi tahi aviomies ei hiustenleikkuusta tiennyt mitään. Voi siis olettaa/toivoa, että Agnes pääsi kuin pääsikin luostariin.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan




Muualla Yle.fi:ssä