Estradilla: Romanssimusiikin konsertti

Julkaistu perjantaina 14.06.2013 4 50

Mikko Leppilampi juontaa romanssimusiikin konsertin sekä tulkitsee romanttisia sävelmiä.

TV1 perjantaina 21.6.2013 klo 21.50 - 22.50, uusinta sunnuntaina 23.6. klo 14.00 - 15.00

Yle Areenassa 7 päivän ajan

Venäläisen romanssin kaihoisat, slaavilaiset sävelet ovat vuosisatojen saatossa levinneet laajalle Venäjän rajojen ulkopuolelle.

Romanssimusiikki elää ja voi hyvin. Vanhat romanssit koskettavat sielua kuten ennenkin ja uusia syntyy eri puolilla maailmaa.

Suomalaiseen kansanluonteeseen hieman melankoliset romanssit ovat aina sopineet hyvin.

 

Gaalakonsertti Imatralta

Romanttisia sävelmiä meiltä ja muualta tulkitsevat Imatralla kesällä 2012 taltioidussa gaalakonsertissa mm. Mikko Leppilampi, Mari Palo, Tomi Metsäketo, Elena Putina sekä Jari Sillanpää.

Orkesterina toimii Sinfonia Lahti kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto ja konsertin juontaa Mikko Leppilampi.

Kansainvälisenä yhteistyönä syntyneen konsertin orkesterina esiintyvä Sinfonia Lahti on yksi Skandinavian ja Euroopan parhaimpia sinfoniaorkestereita, joka on kiertänyt ympäri maailmaa ja joka konsertpi ensimmäistä kertaa Etelä-Karjalassa.

 

Romanttisia säveliä

Suomalaisten ja venäläisten solistien tulkitsemina kuullaan mm. seuraavat kappaleet: Mikko Leppilampi: From Russia with Love, Jari Sillanpää: Romanssi sekä Sinua, sinua Rakastan', Mari Palo: Var det en dröm, Mari Palo ja Tomi Metsäketo: Tonight (West side Story), Tomi Metsäketo: Italiansalaatti (potpuri ital. sävelmiä), Elena Putina: Mustat silmät, Elena Putina ja Mikko Leppilampi: Kohtalon virta, Terem Quartet ja Jaakko Kuusisto: Libertango, Tatjana Bulanova ja Terem Quartet: Jezli Moses Prosti, Jevgeni Djatlov ja Terem Quartet: Bubensi/Little bells, Sinfonia Lahti: Adagio baletista Spartacus.

Tuotanto: Yle Kulttuuri ja viihde, 2012.

Ennakkotiedoista poiketen romanssimusiikin konserttia ei uusita tiistaina 25.6.2013 klo 15.50 - 16.50 ohjelmanmuutoksen vuoksi. TV1 välittää suorana presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin lehdistötilaisuuden Naantalista.

 

Suosittele50 Suosittelee

Kommentit

lauantaina 22.06.2013

Hei!

Pietarissa pidetty ‘Meidän Romanssi –gaalakonsertti’ nähtiin TV2:lla 5.1. 2012 kello 21
Konsertissa esiintyi kuuluisan Terem Quartetin lisäksi pietarilaisia muusikkoja. Suomesta mukana olivat Tomi Metsäketo, Mikko Leppilampi, Hanna-Riikka Siitonen sekä imatralaiset Elena Putina ja Kari Litmanen.Konsertti pidettiin Pietarin suurimmassa konserttisalissa, Bolshoi-salissa.

Saisiko tämän gaalakonsertin uusintana tv:ssä: esitys oli miltei parempi kuin tänä juhannuksena lähetetty ‘Romanssimusiikin konsertti’ Imatralta. Saatais vähän vaihtelua kokkiohjelmille, joita tulee joka päivä joka kanavalta.

Ystävällisin terveisin

Melankolisen musiikin ystävä

maanantaina 24.06.2013

Kiitos palautteesta Melankolisen musiikin ystävä! Vien uusintatoiveesi eteenpäin!

Päivi
verkkotoimittaja

sunnuntaina 09.02.2014

Samaa odotamme, että konsertti uusittaisiin. Suorastaan loistava!!!!!!!!!! Varsinkin Mikkon ja Elenan yhteisesitys.

sunnuntaina 29.12.2013

Minäkin tahtoisin kuulla ja nähdä tämän konsertin uusintana. -
Joskus muistan nähneeni myös TV-ohjelman, jossa suomalaiset vanhan polven muusikot (esim. Yrjö ?) esiintyivät. He olivat kokoontuneet johonkin pieneen tilaan laulamaan venäläisiä romansseja; kysymys ei ollut konsertista.
Nämä ohjelmat kun vielä saisi joskus nähdä. Ennakkoon pitäisi myös ilmoittaa niin näkyvästi, etteivät livahda vaivihkaa ohi.

Lisää kommentti

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Selaa juttuja asiasanojen mukaan
Muualla Yle.fi:ssä