TV-arkisto

Takaisin

TV-arkisto soi 3

Tiistaina 4.8.2009 klo 22.00, uusinta pe klo 17.30 ja su klo 09.55

Kolmannessa jazziin keskittyvässä TV-arkisto soi -ohjelmassa The Buddy Miles Band sekä Esther Marrow esittävät musiikkiaan.

Buddy Miles / YLE

Amerikkalainen, enimmäkseen rumpalina tunnettu Buddy Miles (1945 - 2008) kävi orkesterinsa kanssa Pasilan kakkosstudiolla vuonna 1971 esiintymässä nuorisolle ja jammailemassa heidän kanssaan. Hän esittää muun muassa oman hittisävellyksensä We gotta live together. Sävellys on levyltä Band of Gypsys, jossa soittivat Milesin lisäksi Jimi Hendrix sekä Billy Cox. Muita kuuluisuuksia, joiden kanssa Buddy Miles on esiintynyt, ovat muun muassa Stevie Wonder, Carlos Santana, David Bowie ja Barry White. Tämän 60-vuotiaana edesmenneen maineikkaan rock- ja soulmuusikon sydäntä lähimpänä olivat lapset. Hän toivoi voivansa parantaa maailmaa tekemällä musiikkia lapsille ja nuorille niin, että he pysyisivät hyvinä ihmisinä ja poissa paheiden tieltä.

Esther Marrow / YLE

Oikealta nimeltään Queen Esther Marrow (s. 1941) aloitti laulamisen lapsena kirkkokuorossa. Gospelmusiikki on lähellä hänen sydäntään edelleenkin. Varsinainen muusikon ura alkoi kuitenkin 22-vuotiaana, jolloin Duke Ellington löysi hänet. Nuoren tähden ensiesiintyminen nähtiin Ellingtonin Sacred Concert -kiertueella. Marrow'sta kehkeytyi monien muiden tuon ajan tähtien tapaan ihmisoikeusaktivisti, joka esiintyi muun muassa Martin Luther Kingin kiertueilla. Queen Esther Marrow on uransa aikana saanut paljon aikaiseksi: hän on laulanut musikaaleissa ja televisiossa, näytellyt elokuvissa, tehnyt jazzia sekä esiintynyt monille korkea-arvoisille ihmisille.

klo 22.00 The Buddy Miles Band (1971)
Yhdysvaltalainen rumpali-vokalisti Buddy Miles ja hänen 10-miehinen orkesterinsa esittävät studioyleisölle funk-, soul- ja R&B-musiikkia albumiltaan We've Got to Live Together.

klo 22.30 Musta virginialainen - Esther Marrow (1971)
Soul-laulajatar Esther Marrow on Lasse Mårtensonin vieraana lumisessa Helsingissä. Ohjelmassa kuullaan Marrow'n lauluja ja ajatuksia muun muassa Martin Luther Kingistä.

Takaisin