TV-arkisto

Takaisin

TV-arkisto Turussa

Tiistaina 11.8.2009 klo 22.00, uusinta pe klo 17.30 ja su klo 10.55

Toiss puolt jokke / YLE

Tv-arkisto seikkailee Suomen vanhimmassa kaupungissa Turussa. Turku on ollut aina tunnettu virkeänä kulttuurikaupunkina, josta löytyy sekä vanhaa että uutta. Siellä voi nauttia kaupungin modernista sykkeestä tai uppoutua historian saloihin.

Eivätpä ole ajat paljon muuttuneet, sen voi nähdä Tois puolt jokke -ohjelmista, jotka on tehty vuosina 1971 ja 1961. Ensimmäisessä ohjelmassa Erkki Vuori esittelee Turkua ja sen syntyä Irmeli Torssoselle musiikkiesityksien lomassa. Musiikista vastaa Kalevi Rothbergin orkesteri ja solisteina esiintyvät nuori Anneli Saaristo sekä Reino Kotaviita.
Toisessa, vuonna 1961 valmistuneessa värillisessä Tois puolt jokke -ohjelmassa esitellään järjestelmällisesti ja tehokkaasti kaikki Turun nähtävyydet Aurajoesta Turun linnaan.

Kolmas Turku-ohjelma on reportaasi vuoden 1971 Ruisrock-festivaaleilta, jotka järjestettiin tuolloin toista kertaa. Festivaalista tuli heti niin suosittu tapahtuma, että kävijämäärä hämmästytti järjestäjät totaalisesti. Ruisrockin puuhamiehet ja -naiset joutuivat osallistujatulvan edessä harkitsemaan myös sellaista vaihtoehtoa, että festivaalia ei voida valtavan suosion takia enää jatkossa pitää. Ohjelmassa haastatellaan festivaalivieraita sekä käydään läpi tapahtuman hyviä ja huonoja puolia, jotka vaikuttavat pitkälti samanlaisilta kuin festareiden ongelmat nykyäänkin.


klo 22.00 Tois puolt jokke (1971)
Musiikkipitoinen ohjelma Turusta. Erkki Vuori esittelee Turkua ja sen historiaa Irmeli Torssoselle. Ohjelmassa esiintyvät Kalevi Rothbergin orkesteri ja tuolloin vielä tuntematon Anneli Saaristo.

klo 22.25 Tois puolt jokke (1961)
Turkua esittelevässä ohjelmassa käydään läpi kaikki Turun tärkeimmät nähtävyydet. Käsikirjoitus Ole Thorwalds ja ohjaus Kalle Peronkoski.

klo 22.45 Ruisrock 1971 (Kapsäkki) (1971)
Ruisrock-festivaali Turussa. Esiintyjinä muun muassa Tommie Mansfield, Jussi Raittinen & The Boys sekä Woodoo-yhtye.

Ruisrock 1971 / YLE

Takaisin