Runoraadin syksyn ohjelmatiedot

Runoraadin syksyn ohjelmatiedot

Runoraati tulee syksyllä 23.9. alkaen sunnuntaisin klo 20.

Uusinta on torstaisin klo 18. 

YLE TEEMA

su 23.9. RUNORAATI: Onnittelut

Runoraati täyttää 10 vuotta. Syksyn avausjaksossa runolähetit Joanna Haartti ja Juha Varis vievät onnittelurunoja tunnetuille syntymäpäivän viettäjille. Raadissa vieraana Pertti Jarla,Sinikka Nopola, Jonna Tervomaa ja vakijäsen Jukka Virtanen.

su 30.9. RUNORAATI: GOES  VEE -HOO -ÄS

Rap vastaan VHS. Sana  ja kuva kohtaavat Itä-Helsingin öisellä ostarilla, kun Stig, Steen 1, Dxxxa D, Särre ja Maria Järvenhelmi räpäyttävät kansalaisten kotivideoihin uudet kommenttiraidat. Raadissa Dome Karukoski, Juuso Pekkinen ja Aija Puurtinen skeä minivirtaset.

su 7.10. RUNORAATIi: Sotatilassa

Sota-ajan uutiskatsauksia uusin sanoin. Runosäestykset Maija Vilkkumaa, Joose Keskitalo, Tommi Liimatta, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Jyrki Kiiskinen. Raadissa Pekka Haavisto, Sirpa Kähkönen, Kike Elomaa ja Jukka Virtanen. Alkusanat Peter von Bagh. 

su 14.10.  RUNORAATI: Viattomat kuvat

Mykät 30-luvun dokumenttielokuvat runosäestyksellä. Runot Paula Vesala, Matti  Johannes Koivu, Kasperi Laine, Saila Susiluoto ja Sinikka Vuola. Raadissa Elina Knihtilä, Jimi Tenor, Leena Lander ja Jukka Virtanen.  Uusinta. 

su 21.10. RUNORAATI: Uudet runot

Tuoreisiin runoihin eläytyvät laulaja Toni Wirtanen, oopperalaulaja Helena Juntunen, näyttelijä Sulevi Peltola ja vakivieras Jukka Virtanen. Runonsa esittävät Harri Hertell, Harry Salmenniemi, Harri Nordell, Marianna Kurtto ja Sirpa Kyyrönen. Runoja suolahuoneesta ja joglöörillä höystettynä. Ohjelman juontaa Minna Joenniemi.

su 28.10. Runoraati: Runoilijoiden lapset

Pentti Saarikosken juhlavuonna uusitaan raati, jossa ovat vieraana runoilijoiden lapset Saska Saarikoski, Ville Tiihonen ja Sara Melleri. Runot Jukka Vieno, Satu Manninen, Henriikka Tavi, Teemu Mäki ja Helena Kallio. Uusinta. 

su 4.11. Runoraati: Kuolleelle rakastetulle

Toiverunoja kuolemasta. Runot valitsivat Kari Hotakainen, Riikka Pulkkinen, Johanna Sinisalo, Tommi Melender ja Kauko Röyhkä. Runot ovat kirjoittaneet Olli Heikkonen, Marianna Kurtto, Henriikka Tavi, Sirkka Turkka. Ne esittävät Antti Litja, Jussi Nikkilä, Joanna Haartti, Ilkka Heiskanen ja Rea Mauranen. Raadissa Elias Koskimies, Yona, Tarleena Sammalkorpi ja Jukka Virtanen. Uusinta. 

su 11.11. Taloraati

Taloraati pisteyttää maailman designpääkaupungin uusia rakennuksia ja rakennettuja ympäristöjä. Raadissa Hannu Väisänen, Warda Ahmed, Tuuli Petäjä ja Mikko Härö. 

su 18.11. Taloraati: Tallinna

Onko arkkitehtuuri Virossa rohkeampaa vai hullumpaa? Taloraatilaiset Sipe Santapukki, Heli Laaksonen ja Otso Kantokorpi kiertävät Minna Joenniemen kanssa arvioimassa Tallinnan vaikuttavaa uutta arkkitehtuuria.. 

su 25.11. Designraati

Viittä suomalaisen muotoilemaa esinettä tunnustelevat Wenzel Hagelstam, Meiju Niskala, Jufo Peltomaa ja Kaj Kalin. Esineet koekäyttää tanssija Vera Nevanlinna. Uusinta desingpääkaupunkivuoden kunniaksi.

su 2.12. Runoraati: Runokuorosota

Meneekö nykyruno paremmin perille, jos sen lausuu kuorossa? Anna Puu, Aija Puurtinen, Ilari Nummi, Kalle Ahola ja Pyhimys valmentavat laulavasta kuorosta lausuvan kuoron. Lausujina mm. naispoliiseja ja  gaykuorolaisia.  Uusinta. Ja kestää hyvin toisenkin katsomisen!

su 9.12. Runoraati: Maailmanlopun tulevaisuus

Maailmanloppu tulee tänä vuonna, povasi Nostredamus runomuodossa. Runoraati haastoi nykyrunoilijat ennustamaan tulevaisuutta.

su 23.12. Runoraati

Runoraadin viimeinen lähetys.

Runoraati Radio Suomessa 13.11. klo 18-20. Soita ja ole runosta mieltä.  

 

0 kommenttia