Runoraati Flow-festivaaleilla

Tervehdys! 

Se alkaa nyt - syntymäpäiväsyksymme! Ja se tarkoittaa runsaasti vierailuja ruudun ja radioaaltojen ulkopuolelle.

Jos olet lauantaina 11.8. Helsingissä Flow-festivaaleilla, tule kokemaan verkkomedia Nuorgamin kutsusta Lyriikkaraati klo 17 Ravintola Lämmössä. Nuorgamin musiikia rakastavilla, viisailla ja viisastelevillakin sivuilla on jo pidempään julkaistu Levyraatia, jota on juontanut fiktiivinen "Jukka Virtanen". Niinpä oli luontevaa kutsua armoitettu  sanoittajalegenda elävänä Flowhun Nuorgamin seminaariin key note puhujaksi. Mutta luennon sijaan syntyikin laululyriikkaraati, jossa Virtanen kertoo mielipiteitään Flowssa esiintyvien artistien sanoituksista  ja antaa diktaattorina  pisteet itse. Minä lasken ne yhteen ja komppaan.   

Joose Keskitalo, Jukka Poika, Tuomari Nurmio, Memmy Posse, Kuusumun profeetta … 

Voit ehdottaa, minkä kotimaisen Flow-artistin lyriikoista haluat kuulla Virtanen analyysin.  Ulkomaisista esiintyjistä komentoitavana on mm. Björkin sanoituksia. 

Jukka Virtanen tietää, mistä puhuu. Hän on sanoittanut yli 300 laulua. Ensimmäinen niistä oli 34-vuotiaana kirjoitettu Hottentotti. Hän on opettanut mm. Teatterikorkeakoulussa useita sukupolvia suomalaisia teatteritekijöitä kirjoittamaan laulunsanoja ja suomentamaan niitä. Hänen omasta tuotannostaan julkaistiin viime vuonna kirjakin, Ilkka Talasrannan kokoama Virtanen -omat ja käännetyt. Parhaillaan Jukka työstää kamarioopperaa teinitytöille.

Tule sinä nauttimaan Flowssa la 11.8. ravintola Lämpö klo 17 Lyriikkaraadista.

Flowsta ja Nuorgamista lisää täältä. Lyriikkaehdotukset runo.raati@yle.fi.

Raadittaminen tuntuisi olevan nosteessa taas. Minutkin kutsuttiin We Love Helsingin livelevyraatiin WDC-paviljonkiin arvoimaan nyt torstaina musiikkivideoita. Minä en pääse, mutta menkää te!!! 

We Love Helsinki Livelevyraati
TO 2.8. klo 17-20 Paviljongissa
Nuutti Takkinen, Janne Flinkkilä, Lauri Nurkse, Suvi Isotalo ja Feniks Willamo arvioivat tuoreita kotimaisia musiikkivideoita.
Vapaa pääsy!
Lisää tietoa  ja arviotavat videot nähtävissä täältäMukana muun muassa Runoraadin Taiteiden yön lähetyksessä esiintyvä Stig.  
Muistathan, että voit tulla katsomaan Runoraadin nauhoitusta  Taiteiden yönä to 23.8. klo 20. jälkeen Puotiharjun ostoskeskukselle! Stigin lisäksi Steen 1, Särre, Maria Järvenhelmi ja Dxxxa D tekevät säestävät kansalaisten kotivideoita uusin sanoin. Erikoista meininkiä luvassa. 

0 kommenttia