Runoraati Taiteiden yössä!

Tervetuloa Puotiharjun ostarille Taiteiden yönä to 23.8. 

Stig/ kuva Jussi Nahkuri Yle

RUNORAATI GOES VEE-HOO-ÄS!

nauhoitus alkaa klo 20, vapaa pääsy

Rapartistit Stig, Steen 1, Dxxxa D, Särre ja Maria Järvenhelmi tekevät kansalaisten kotivideoihin uudet kommenttiraidat!

Kontrastia luvassa. MIten rapartisti sanoittaa uusiksi lannaluonnin MM-kisat, lasten hiihtoretken, perfomanssihappeningin taltioinnin...  

Raadissa Juuso Pekkinen, Dome Karukoski ja Aija Puurtinen sekä minivirtaset.

Tule ja tärähdä pelastamaan muistosi vanhoilta vhs:ltä, digitoimaan ne. 

Puhos löytyy Itiksen ja Stoan vierestä. 

Jännityksellä odotan, että mitä tästä tulee. Taas tehdään jotain kummallista. Ja hyvä niin. 

Usein on nimittäin tehty Taiteiden yöhön jotain erityistä. Viime vuonna Runoraati kysyi, että meneekö nykyruno paremmin perille, jos sen lausuu kuorossa. Sensaatiomaisen hieno tunnelma oli oopperan amfilla, kun Anna Puu sai gaykyorolaiset  esittämään puolipukeissa eli pyyhkeissä ja kylpytakeissa Tommy Tabermannin runoa Rypyt. Pyhimys yllytti virkapukuiset Helsigin naispoliisilaulajat korottamaan ääntään ja huutamaan: miksi en tee mitään, kun kesäkissa nyljetään. Ilari Nummen johdolla Kassandra lausui Niilo Rauhalan runoa monikielisestä ja tanssikin lisäksi. Kalle Ahola ja sekakuoro Bulevardin taksi sulkivat silmänsä ja kertoivat yhteen ääneen Kauniista kuolemasta. Aija Puurtinen ja Kiehinä veivät voiton lehmien kutsuntaääniäkin sisältäneellä esityksellä Vilja-Tuulia Huotarisen runosta.  

Samalla amfilla  aiemmin kokeilimme aiemmin Lausuntakaraokea. Viisi näyttelijää valitsi kukin kotimaisen sanoituksen, jonka halusi tulkita. Karaokevideo päälle ja lausunta alkakoon. Sitäkin voitte kokeilla kotona. 

Runoraati goes VHS! esitetään Yle Teemalla su 30.9. osana Runoraadin 10-vuotisjuhlaa.

1 kommentti

ELÄKÖÖN RUNO,RUNOUS,RUNOILIJAT,RUNON LAUSUJAT,RUNOKIRJAT,RAKKAUSRUNOT,MUISTORUNOT,RIIMIT JA RÄPIT,ITKUVIRRET JA LARIN PARASKE,RUNORAATI,RUNOPUNOS,RUNOPUHOS,PEGASOS!!! ELÄKÖÖN! ELÄKÖÖN! ELÄKÖÖN!