TALORAATI tee-se-itse

Arkkitehtuuri ei ole aina huonoa. Eikä televisiosta aina tule huonoa ohjelmaa. Onhan kerran vuodessa Taloraati, joka kertää esikokemassa kunnianhimoista uutta arkkitehtuuria. 

Suomessa on viime aikoina rakennettu näyttäviä uusia julkisia rakennuksia.   Pääkaupungin ydinkeskusta on muuttunut kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellisen paljon. Se oli yksi syistä, miksi Helsinki  ja sen naapurit saivat maailman designpääkaupungin tittelin.  Uusi nuorempi arkkitehtisukupolvi on päässyt jättämään jälkensä kaupunkikuvaan ja Taloraati kiersi tutukimassa, millaisia viestejä rakennukset välittävät. Kulttuuriviihdeohjelma ei toki pääse kovin syvälle rakennusten esim. Kaisa-talon uuden kirjaston palvelumuotoratkaisuihin, mutta sen tarkoituksena onkin houkuttaa katsojat tutustumaan rakennuksiin itse. Tehdkää siis oma Taloraati-kierroksenne. Monissa näistä uusista kohteista järjestetään myös tutustumiskierroksia, joille kannattaa osallistua.

Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkin nuoret kiersivät Sini Koiviston johdolla tv-ohjelman esittelemät kohteet ja olivat omaa mieltä. Koivisto myös valokuvasi talobongausretket, jotka tehtiin kahdessa osassa. Niihin osallistuivat Chris Kiuru, Akseli Anttonen, Pietu Kolehmainen, Alex Felixson, Sofia Jokhadze ja Georgy Jagonen.

Tässä heidän kierroksena, joka kulkee takaperin kohteesta 5. Koska sen on koonnut blogiamatööri. Minä.

  

 

 

0 kommenttia