Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 10 - Pelkovaaran pelastajat

Turkinpippuriin hanttihommiin tullut Pauli on takahuoneessa kuullut naisten keskustelun asejärjestelmästä, ja ilmoittaa nyt että hän kunnallisvaaliehdokkaana aikoo puuttua tilanteeseen. Armia kaduttaa jo avomielisyytensä, mutta se on myöhäistä. Mirka hakee kotoa Naakalta saamansa manuaalin ja Mettinen kutsutaan tulkitsemaan sitä, ja kauhea totuus valkenee. Pirunsuolla on NATOn uudenaikainen elektromagneettista spektriä hyödyntävä asejärjestelmä ionosfäärin tutkimuslaitteistoksi naamioituna. Pauli tutustuu kunnanhallituksen pöytäkirjoihin ja muihin papereihin, uhkailee Aulista joka kaikesta vasemmistolaisuudesta huolimatta on ottanutkin rahaa vastaan OMEN Corporationilta, soittelee puoluetoimistoon ja tuntee olonsa niin pontevaksi että kosiskelee myös Leylaa. Ei kulu aikaakaan kun Paulille tulee puoluetoimistosta soitto, että hän ei ole enää ehdokkaana, ja syynä käytetään hänen rikosrekisteriään.

Ilkka on siirretty avaruussääjoukkueesta vartiokomppaniaan, ja hänellä menee sielläkin huonosti. Naakka suuttuu Mirkalle siitä että tämä on näyttänyt ³hänen² OMEN-manuaaliaan muille, ja liimaa kostoksi Mettisen Pääesikuntameilin varuskunnan oveen. Sen löytää Hulkko, joka vetää saman tien johtopäätökset että Armi on vuotanut tiedon meilistä rakastajalleen Ilkalle. Voipunut Armi ei kiellä jos ei myönnäkään. Ilkka pannaan armeijasta kotiin kasvamaan. Hän löytää yllätyksekseen Suutarin huoneestaan asumasta ja Paulin ja Hippi-Anteron suunnittelemasta Pirunsuon lähetyskopin räjäytystä. Suutari on OMEN Corporationin taustoja tutkiessaan saanut selville yhtä ja toista ikävää kansainvälisen sotateollisuuden realiteeteista. Itsesääliin hautautunutta, ennen erottamistaan vartiovuorossa ollutta Ilkkaa ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta pojat painostavat hänet antamaan saman iltaiset Pirunsuon turvakoodit. He asettavat Pirunsuolle ajastetun pommin ja lähtevät viemään Leylaa ja Marjattaa Helsinkiin lentokentälle, jotta heillä on räjähdyshetkellä pitävä alibi.

Pirunsuolla on samaan aikaan menossa Knabelin johtama sähköyhteyksien testaus, aikana kaikista Suomen voimaloista johdetaan tehot Pelkovaaran antennien nanoteknologisiin siirtoteihin, ja tutkitaan toimiiko energiansiirto. Kun muuntaja- ja lähetinkoppi samaan aikaan räjäytetään, seurauksena on että koko Suomesta menee sähköt.Takaisin ylös