Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 8 - Armin huono päivä

Naakka on siirretty Pirunsuon asemalta muihin hommiin, ja Suomen Kuvalehden artikkelin ja muun julkisuuden avulla Pelkovaaran kansalaiset on saatu kääntymään varuskunnan puolelle. Armi nauttii huomiosta. Joka toisella pelkovaaralaisella on varuskuntaa mainostava t-paita. Pirunsuolla Mettinen on joutunut varusmiesten käytännönpilan seurauksena laitteiston korjaushommiin, ja huomaa siinä yhteydessä kummastuksekseen että laitteistoissa ja niiden sähköjohdoissa todella on jotain outoa. Ilkka ei enää ole Armin itsetunnolle tarpeen, ja vaikka Armi ei tätä suoraan sanokaan, Ilkkaa alkaa kyllä hieman huolestuttaa. Armin ja majuri Hiitolan avioliiton juuri osoittaessa elpymisen merkkejä, heidän poikansa Jaakko löydetään rantasaunalta lääke- ja alkoholiyliannoksesta tajuntansa menettäneenä.

Armi tekee omalle pojalleen vatsahuuhtelun ja yrittää edelleen kieltää totuuden tämän päihdeongelmasta. Saksaan Knabelille soittanut Mettinen raportoi epäilynsä Pirunsuon laitteista Armille. Armi kauhistuu mokomista puheista eikä sitä paitsi nyt jaksa perheasioiden lisäksi lisää murheita. Hän kieltää Mettistä puhumasta Hiitolalle asiasta ja käskee unohtamaan mokomat höpöjutut. Reponen on palannut rotkohypyn jälkeiseltä sairaslomalta, ja Pelkovaarasta poissa ollessaan hän on saanut asioihin hieman perspektiiviä. Häntä ärsyttää Ilkan todellisuuspakoinen roikkuminen Armissa. Reponen pakottaa Ilkan vakoilemaan Hiitolan ikkunoista, kun perhe yrittää yhdistää kriisin keskellä voimiaan. Ilkan silmiin tämä näyttää siltä kuin Armi olisi hylkäämässä häntä ja rakastaisi sittenkin miestään.

Ilkka vetää sen kunniaksi perskännit ja tulee humalassa kertoneeksi Hippi-Anterolle ja Paulille, että rakastaa Armia. Vastoin Armin toiveita Mettinen kertoo lisätodisteita kerättyään asiansa Hiitolalle, ja varuskunnan johto joutuu tiukkojen kysymysten eteen. Pääesikuntaan lähetetään selvityspyyntö. Seuraavaksi katoaa Jaakko Hiitola Paulilta varastetulla Corollalla, kyläkaupan kassa mukanaan, maisemista, mutta pian sekään ei ole murheista suurin, Hippi-Antero ja Pauli ovat juorunneet Ilkan ja Armin suhteesta, ja koko kylä tietää asian salamannopeasti. Varmuuden vuoksi pojat ovat vielä sutanneet varuskunnan aitaan asiasta kertovan graffitin.

Mikroaaltoasemurheet hautautuvat skandaalin alle. Armin ja Ilkan suhde loppuu katkerasti. Majuri Hiitola haluaa avioeron. Kesken kaiken Lempinen vielä änkeää tilittämään Armille että hän ei enää kestä pitää salaisuutena että Suutari on raskaana.Takaisin ylös