Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 11 - Totuus Pelkovaarasta

Monella tavalla kovia kokenut majuri Hiitola kärsii uupumuksesta, eikä asiaa auta yhtään että koko Suomi ja osa naapurimaista on Pirunsuon räjähdyksen takia pimeänä ja samaan aikaan hänen narkomaanipoikansa katsoo aiheelliseksi palata maisemiin. Säteilyä saanut, hallusinoiva Jaakko löytää metsästä tajuntansa menettäneen Ilkan ja hänen päähänsä räjähdyksessä lentäneen, Hulkon aikoinaan lähetinkoppiin piilottaman alumiinisalkun. Armi hämmästyy, kun selviää että Hiitola on tiennyt salaisesta asejärjestelmästä koko ajan. Hiitola syyttää Hulkkoa salaisten raporttien varastamisesta ja kätkemisestä. Hulkko intoutuu huutamaan poliisista pojille puhelimessa, ja nämä lähtevät harhailevalle karkumatkalle syvemmälle metsään. Varuskunnassa organisoidaan etsintäketjua, mutta säteilyannoksen takia kompassit eivät toimi. Sotaveteraani Hugo Valkian kanssa ystävystynyt Reponen ehdottaa tämän paikallistuntemuksen hyödyntämistä etsinnöissä. Loppuun palanut Hiitola pyörtyy kesken kaiken.

Helsinginreissulla Paulille ja Hippi-Anterolle paljastuu, että kunnanjohtaja Mansikkamäki ja Marjatta ovat olleet koko ajan salakihloissa. Mansikkamäki ilmiantaa pojat samantien poliisille kuultuaan että näillä on osuutta räjähdykseen. Hiitola makaa Pelkovaaran Veksissä toipilaana, ja Hulkko onnistuu huseeraamaan hänet pitkälle sairaslomalle ja itsensä varuskunnan johtoon. Hiitola lähtee viimeisillä voimillaan Pirunsuolle, ja löytää poikansa pakoauton. Hän romahtaa sen nähdessään jälleen. Ilkka ja Jaakko hortoilevat korvessa, Ilkka muistinsa menettäneenä ja Jaakko hallusinaatiokanan kanssa keskustellen. Hugo ja Reponen löytävät heidät helposti, mutta eivät raportoikaan sotilaspoliisille kun Jaakko näyttää heille Hulkon salkussa ollutta, OMEN Corporationin salaista Operation Armpit-raporttia. Amerikkalaisanalyysi paljastaa, että todellinen syy ”tutkimuskeskuksen” sijoittamiselle Suomeen on suomalaisten miellyttämisenhalu, alkoholismi ja tyhmyys. Hugo järkyttyy, kääntää kelkkansa ja päättää että Sonera-kirjan tavoin raportti kuuluu internettiin. Paikalle hälyytetään syrjäseutujen internet-auto ja ryhdytään toimeen. Mediakoulutettu Jaakko Hiitolakin äityy auttamaan.

Kotirintamalla Lempinen, Mirka ja Suutari pohtivat, mitä tehdä. Lempinen ei suostu uskomaan että Hiitola aikoo alistua OMENille ja NATOlle, ja vaatii tätä liittymään vastarintaan. Uupunut Hiitola kertoo, että Hulkko on patologinen valehtelija ja ilmoittaa aikovansa luopua sotilashommista kaiken kaikkiaan, koska hänelle on selvinnyt että koko sotimisessa on kyseessä on vain ideologian varjolla tapahtuva ihmisten raaka taloudellinen hyväksikäyttö. Silloin Radio Suomen lähetin saadaan kuntoon, ja selviää että luettuaan Hugon ja kumppaneiden internetiin laittaman Operation Armpit-raportin, Venäjän uusi kommunistipresidentti Vasili Asiatov on käytännöllisesti katsoen valmis julistamaan Suomelle sodan.Takaisin ylös