Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 6 - Kuumennuskoe

Mynkään mennyt mielenosoitusskandaali on onnistuttu lakaisemaan maton alle tekaistun legionellaepidemian avulla, ja ensimmäisen ionosfäärin kuumennuskokeen valmistelut voivat jatkua varuskunnassa jonkinlaisen työrauhan vallitessa. Reponen roikkuu yhä Valkialla muka Ingridiä hoitamassa, ja Mirkaa rasittaa. Hän on omasta mielestään matkalla kohti disainin ja median upeita maailmoita Jaakko Hiitolan siivellä, ja ihailee tavattomasti myös Armia jonka kanssa on ryhtynyt joogaamaan. Jaakko on puolestaan ahdistunut uhkaavasti parisuhdetta muistuttavassa tilanteessa, ja yrittää jättää Mirkan. Tyrmistynyt Mirka ilmoittaa että häntä ei voi jättää, koska hän ei ole ollut ylipäätään koko Jaakosta vakavasti kiinnostunut, ja marssii ulos tämän elämästä.

Mirka ei aio luopua unelmistaan ja rahaa säästääkseen järjestää itsensä töihin Pirunsuon tutkimusasemalle. Siellä hän pelastaa itsetuntonsa rakastuttamalla itseensä estoisen ja omituisen, mutta fysiikassa ja sähköopissa lahjakkaan Naakan. Mettinen on kiintynyt aurinkolaseja aina käyttävään poikaan ja antaa tälle mielellään kaikenlaisia hommia. Mirka ja saatananpalvojaksi tunnustautuva Naakka päätyvät Pirunsuon lähetinkoppiin, ja Mirka menettää neitsyytensä jo kolmannen kerran sarjan aikana.

Varusmiehet saavat koulutusta revontulitutkimuksessa ja mittaustöissä, ja Ilkka tekee parhaansa pärjätäkseen mahdollisimman hyvin. Juhlallinen kuumennuskoeilta koittaa viimein; yhteyksiä otetaan ulkomaille kuin euroviisuissa, ja varusmiesten itsensä tekemä ääniteos lähetetään ionosfäärin kautta muille tutkimusasemille ja Barentsinmeressä olevaan sukellusveneeseen. Naakka vain on vaihtanut nauhan, ja minidiskiltä pölähtää ilmoille deathmetallia ja satanismimörinää, ja julistusta siitä miten Pelkovaaran varuskunnan ionosfäärin kuumennuslaite on todellisuudessa aivosädekone jolla koko Suomi saatetaan passiiviseksi ja tahdottomaksi, ja sitä paitsi Mirka Valkia on uhrannut neitsyytensä Saatanalle.

Mirka vajoaa häpeästä maan alle. Jo pitkään masennuksesta kärsinyt Reponen, joka on kuljetuskomppanialaisen ominaisuudessa metsässä äänittämässä ionosfäärikuumentimen signaalia, pudottautuu Mirka-mörinät kuultuaan rotkoon ja loukkaantuu sangen pahasti. Mettinen on tyrmistynyt lähimmän oppilaansa provokaatiosta. Uhmakas Naakka väittää että hän kyllä tietää mistä puhuu.
Takaisin ylös