Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 3 - Tiede, kehitys ja kesäyö

Armi yrittää tehdä parhaansa selviytyäkseen sietämättömässä käpykylässä. Hän puhuu puhelimessa Anja-siskolle avioerosta ja lähtemisestä, eikä tunnusta lipsahtaneensa kriisipäissään varusmiehen syliin. Ilkkaa kohtaan hän käyttäytyy viileän asiallisesti. Kylällä Marjatta, jota nolottaa kovasti poikiensa toilailut ja se että Armi on joutunut näitä paikkailemaan, ottaa Armiin kontaktia. Armia ei niin kiinnosta junttien ystävyys mutta armollisesti hän juttelee Marjatan ja Turkinpippurin omistajan, turkkilaisen Leylan kanssa.

Majuri Hiitola on saanut pääesikunnasta apuvoimia vastaanottamaan tärkeitä vieraita: revontulitutkija, fyysikko Mettinen ulkomaisine kollegoineen ja vierailulle saapuvine arvokkaine NATO-eversteineen on tulossa. Armikin havahtuu lopulta tapauksen tärkeyteen ja lähtee lentokentälle kieliä puhumaan. Samalla koneella, yllätys-yllätys, saapuu myös Hiitoloiden hulttiopoika Jaakko. Jaakko puhuu epämääräisiä siitä miten kauan hän aikoo Pelkovaarassa viipyä. Isä-Hiitola on liian työkiireinen ja Armi liian täynnä omaa ahdistustaan huomatakseen että Jaakolla on hätä. Jaakko jää hoitamaan piristevierotusoireitaan Armin vastaanotolta varastetuilla reseptilääkkeillä ja pöllöilemään ympäri Pelkovaaraa kenenkään asiasta piittaamatta.

Ilkkaa sieppaa että Armi on niin majurinrouvaa ja tekee innokkaasti tuttavuutta tärkeiden vieraiden kanssa, mutta ei ole Ilkkaa huomaavinaankaan. Välitön ja luonnollinen Ilkka löytää kuitenkin yhteisen sävelen fyysikon kanssa, ja tekee muutenkin vaikutuksen tarkkasilmäisyydellään ja rehellisyydellään. Maaginen kesäyö ottaa kaikista voiton; Reponen karkaa vastaanottokomiteasta Mirkan neitsyyttä viemään, sotaherrat herkeävät runollisiksi, Aulis pitää poliittisen palopuheen juuri ennen kuin taas kerran sammuu, ja Ilkka haastaa Armin teennäisyydestä ja valheellisuudesta. Armi hakeutuu Ilkan kanssa kahdestaan metsään ja löytää itsensä rehellisenä ja paljaana Lapin yöstä. Ilkka puhuu rakkaudesta. Armi antaa ymmärtää, ja ehkä tällä hetkellä uskookin, että hänkin rakastaa Ilkkaa.
Takaisin ylös