Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 9 - Naisasia

Suutari on hermona saatuaan selville että Lempinen on laverrellut hänen raskaudestaan: he ovat sopineet että hän hoitaa asian itse! Lempinen on sitä mieltä että raskaus on liian pitkällä että sitä enää voisi salailla tai tulevaa äitiä rasittaa armeijan rääkillä. Eronneen Armin puolestaan pitäisi lähteä Pelkovaarasta, mutta hän ei oikein tiedä minne. Yllättäen Pizzeria Turkinpippurin omistaja Leyla tarjoaa hänelle yläkerran ylimääräisestä huoneesta turvapaikan, ja näin alkaa muodostua Pelkovaaran patriarkaatin vastainen rintama. Yhdessä feministi-Leylan kanssa Lempinen ja Armi kannustavat Suutaria ottamaan yhteyttä perheeseensä ja neuvottelemaan mitä tilanteessa kannattaisi tehdä. Vihdoin Suutari uskaltautuu tekemään työtä käskettyä. Hän järkyttyy, kun hänen hienostovanhempansa pyytävät miettimisaikaa. He eivät nyt oikein osaa päättää mitä ajattelisivat.

Marjatta on raivona ystävälleen Leylalle, joka on ottanut lutka-Armin yläkertaan asumaan. Leylan kummityttö Mirka sen sijaan liittyy pontevana naisrintamaan, ja niin Lempinen, Leyla, Mirka ja Armi lähtevät tyttöporukalla viemään Suutaria ultraääneen. Matkalla selviää yhtä ja toista ­ mm. se, että Lempinen on lesbo, seikka jonka Mirka on heti hoksannut ja Suutari ei ole tajunnut tupakaveristaan ollenkaan, ja se, että Suutarin mahassa on terve pienokainen. Käydään selvityskeskustelua niin feminismistä kuin naisidentiteetistä, ja lopulta Suutari ei ole varma kuin yhdestä asiasta: hän tosiaan haluaa äidiksi. Hän soittaa kotiin ja kieltäytyy hyväksymästä Espoossa keksittyjä valmiita ratkaisuja. Suutari aikoo mennä Valkialle alivuokralaiseksi ja olla osapäivätöissä Pizzeria Turkinpippurissa, ja Leylan ja Marjatan on sitä paitsi hänen mielestään korkea aika lähteä kauan suunnitellulle ulkomaanmatkalle.

Pelkovaaran sovinistiäijät pannaan ojennukseen ja Marjattakin vähentää paapatusta Armin kamaluudesta. Feministisessä huumassa Armi tulee kertoneeksi muille naisille Mettisen epäilyistä, että Pirunsuolla valmistellaan jonkinlaista salaista asejärjestelmää, ja näyttää heille asiasta pääesikuntaan lähetetyn kyselysähköpostin kopioita. Järkytys on melkoinen, kun Mirka paljastaa että asejärjestelmän käyttöohje on hänellä kotona.Takaisin ylös