Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show »

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 7 - Lopunajan enteet

Reponen lähtee sairaslomalle, ja Naakka joutuu vastaamaan tempustaan varuskunnan johdolle. Myös sosiaalikuraattori ja Mettinen hankitaan paikalle, ja Naakka inttää että vaikka aivopestyt aikuiset eivät häntä usko, Pelkovaarassa on tekeillä paljon pahempaa kuin viattomat revontulitutkimukset. Hän on internetistä löytänyt todisteita, että vastaavilla laitteilla on aiemminkin tehty kokeita vihollisen aivoihin vaikuttamiseksi. Reposelle lojaalit varusmieskaverit vihaavat Naakkaa ja tämä odottaa saavansa kenkää koko touhusta. Mutta Mettinen, joka kärsivällisesti selittää että salaliittoteorioita on Amerikassa vaikka mistä aiheesta, on yllättäen Naakan puolella. Hän tunnistaa ujossa ja ahdistuneessa pojassa itsensä ja haluaa tarjota tälle toisen mahdollisuuden. Hiitola kallistuu Mettisen kannalle. Ja niin Naakka joutuu pettymyksekseen jäämään armeijaan.

Armin Turussa asuva sisko on järjestänyt varuskuntaan Suomen Kuvalehden toimittajan juttua tekemään, ja Armi on innoissaan viidestätoista minuutistaan julkisuudessa. Nokkaansa ottaneet varusmiehet haastavat puolestaan oppitunnilla Mettisen siitä että Naakan on annettu jäädä varuskuntaan vaikka tämä on melkein tappanut Reposen. Naakka ei uskalla mennä muiden mukana edes ruokailemaan, ja lähetinkopissa piilotellessaan hän löytää sieltä Hulkon 4-jaksossa piilottaman salaisen asejärjestelmän käyttöohjeen. Naakka on järkyttynyt ja tarkkailee Mettisen opetusta: tietääkö Mettinen? Mettinen kuittaa Naakan satanismitouhut pilailuksi ja identiteettikriisiksi ja tekee parhaansa luodakseen tähän luottamukselliset välit. Hän ehdottaa, että toimittaja haastattelisi juuri Naakkaa artikkeliinsa. Tästä Ilkka, Lempinen ja Suutari ärtyvät vain lisää. He päätyvät tekemään yksin öisellä Pirunsuolla mittareita valvovalle Naakalle käytännön pilan, jolla on tarkoitus pelästyttää ja nolata outolintu pahemman kerran. Pilaan liittyy sianverta, äänitehosteita ja revontulikameratrikkejä.

Pilailusta jäädään tietenkin kiinni. Naakka ehtii sitä ennen löytämäänsä manuaalia ja internettiä tutkittuaan tulla yhä kamalampiin johtopäätöksiin. Hän ei enää usko aivosädeteoriaan vaan on tullut siihen tulokseen että Pelkovaarassa tutkitaan tai rakennetaan mikroaaltoaseita. Vain se riittäisi selitykseksi Naakan jo aiemmin ihmettelemille, Pirunsuon antennikentälle tuleville valtaville sähköjohdoille, joiden kertakapasiteetti on paljon yli siellä virallisesti olevien laitteiden tarpeen. Naakka antaa salaa asejärjestelmän käyttöohjekirjan Mirkan huostaan. Mettinen kuittaa Naakan puheet kuvitteluksi ja hörhöilyksi, ja menettää toivonsa tämän suhteen. Heidän välinsä menevät poikki.Takaisin ylös