Etusivu   Taustaa   Tapahtunutta   Näyttelijät   Tekijät     Revontulet   Palaute     Keskustelu  
Tapahtunutta

Jaksot:

Osa 1
26.1.2004
Tervetuloa aurinkoiseen pelkovaaraan »

Osa 2
2.2.2004
The Valkiat Show

Osa 3
9.2.2004
Tiede, kehitys ja
kesäyö
»

Osa 4
16.2.2004
Maaseudun tulevaisuus »

Osa 5
23.2.2004
Sotilasvala »

Osa 6
1.3.2004
Kuumennuskoe »

Osa 7
8.3.2004
Lopunajan enteet »

Osa 8
15.3.2004
Armin huono päivä »

Osa 9
22.3.2004
Naisasia »

Osa 10
29.3.2004
Pelkovaaran pelastajat »

Osa 11
5.4.2004
Totuus Pelkovaarasta »

Osa 12
12.4.2004
Maailmanpolitiikan arkipäivää »

    Osa 2 - The Valkiat Show

Hippi-Antero ja Pauli ovat edelleen karkumatkalla, ja Ilkkaa hävettää kun velipoika on etsintäkuulutettuna. Lisäksi Hulkko aikoo evätä hänen viikonloppuvapaansa sen nojalla että hän voi yrittää auttaa pakoilevaa veljeään.

Ilkka taistelee Hiitolan avulla viikonloppuvapaansa takaisin ja lähtee käymään kotonaan Reposen kanssa. Tarkoitus on suunnata Sodankylän yöelämään. Reponen on innoissaan kyläilystä, ja Ilkka pelkää pahaa että kysymys on vain hänen pikkusiskonsa jahtaamisesta. Epäilyt näyttävät osoittautuvan todeksi, kun Reponen haluaa välttämättä kurkkia Mirkan huoneeseen vaikka tämä ei ole kotona. Mirkan huoneesta löytyvät sitä vastoin Pauli ja Hippi-Antero.

Järkyttyneelle Ilkalle selviää, että Marjatta on koko ajan piilotellut poikia heillä kotona. Helppoa se ei ole ollut, sillä isänmaallinen Hugo-ukki ei tiedä mitään. Seuraa ankara perhedraama, kun Ilkka yrittää saada Paulin ja Anteron menemään ilmoittautumaan poliisille. Hippi-Antero paasaa Natosta ja globalisaatiosta. Reponen yrittää olla kuin ei olisikaan, ja Marjatta on sitä mieltä että varmemmin pojat menevät poliisin puheille jos heitä ei komennella eikä uhkailla.

Kun Hugo saapuu kylältä kotiin, hänet on pakko sulkea ruokakomeroon että hän ei tee mitään harkitsematonta, ja seuraa suuri välienselvittely jossa pengotaan Valkian perheen kriisit 70-luvulle asti. Reponen ja Mirka häviävät kahdestaan navetan suunnalle. Lopulta Ilkan ja Paulin välille syttyy ilmitappelu jossa repeytyvät auki vanhat henkiset haavat. Pauli menettää tajuntansa. Ilkan on pakko hakea lääkäri-Armi apuun, ja samalla Paulin ja Hippi-Anteron piilottelu tietysti paljastuu. Armi ahdistuu jouduttuaan näin välipalaksi syömänsä varusmiehen perhekriisin keskelle, ja majuri Hiitolan saapuessa paikalle iltalomasuunnitelmat ovat saaneet perin nolon lopun.
Takaisin ylös